שאלה לגבי המלצות

guysh28

New member
שאלה לגבי המלצות

אהלן אנשים,
שאלת תכלס לגבי המלצות אקדמאיות מפרופסורים ומרצים שונים- איך בדיוק אמורה להיראות ההמלצה?
במהלך השנה הקרובה והאחרונה שלי ל-BA, אני יודע מי אני רוצה שימליץ עליי ומאמין שיקבל את ההמלצות (צריך 3 המלצות).
השאלה היא מה המבנה של ההמלצה ומה הם מצפים שיהיה רשום? מה לבקש מהממליץ שירשום?

ועוד דבר קטן, מה אומר המשפט הבא:
Your referees will be automatically contacted via the online application system only when you have submitted your online application."
"Referees will have the option of submitting their letter online or by mail. Letters sent by email or fax are not acceptable.

הם לא באמת מצפים שההמליצים בעצמם ירשמו דברים אונליין כאשר ארשם ללימודים נכון?! הם בכלל יוצרים קשר עם הממליצים (באימייל או בכל דרך אחרת)? יכול להיות שלא הבנתי נכון בכלל את המשפט?
אני מתכנן להתחיל את המאסטר שנה אחרי שאסיים (עוד 3 שנים בדיוק מהיום).... שנתיים לאחר קבלת ההמלצות.

תודה!!
 

d a p h n a

New member
בדרך כלל אתה מכניס את פרטי הממליצים

לאתר אינטרנט.
הממליצים מקבלים קישור לאתר ובו הסבר על ההמלצה.
ההמלצה שלהם כוללת מילוי של טופס סטנדרטי (בדרך כלל אונליין, יש המעדיפים לעשות זאת בעותק פיזי), וכן צירוף של מכתב המלצה מפורט.
וכן, הם בפירוש אמורים לעשות זאת בעצמם.

למעשה, באופן סטנדרטי אתה בכלל לא אמור לראות את מכתבי ההמלצה, אלא הממליצים ממלאים אותם ישירות אונליין או שולחים את המכתב במעטפה חתומה ישירות אל המוסד.

בעת ההרשמה תתבקש ככל הנראה לחתום על טופס שבו אתה מוותר או לא מוותר על זכותך לראות את המכתבים, ומומלץ מאוד מאוד לחתום על ויתור על זכותך לראות את המכתבים, שכן בדרך כלל מתייחסים הרבה פחות ברצינות למכתבים שבהם לא נעשה ויתור.
 

guysh28

New member
אוקי, אז איך בעצם זה נראה?

זה למלא טופס ארוך ומעיק או שזה ממש בקטנה והממליץ עושה בדקה אחת או שתיים?
אני פשוט עכשיו חושב על זה. קצת לא נעים ליפול על פרופסור בעל שם בינלאומי שימלא עבור סטודנט תואר ראשון המלצה לאיזו אוניברסיטת אמריקאית או קנדית...
ואם אני רוצה לשלוח ל-5 מוסדות לימוד, אותם 3 ממליצים צריכים למלא 5 טפסי המלצה שונים מכל אוניברסיטה??
אם זה כך, אז זה אחד הדברים הרעים...
 

Gidi Shemer

New member
ממש ממש לא דקה או שתיים


רוב הממליצים יעדיפו לכתוב מכתב. החלק שבו הם צריכים להעריך אותך עם מספרים כאלו ואחרים הוא באמת קצר, אבל הקטע שבו הם נדרשים לכתוב ממש עליך זה בעדיפות על ידי מכתב . יש כמה תכניות שעובדות רק על ידי כתיבה התוך טופס אונליין ומרצים רבים (בהם עבדך הנאמן) מתעצבנים מכך.

במקרה שאין אפשרות לשלוח מכתב ע"י הטענת pdf על האתר (שזו מה שברירת המחדל אמורה להיות), מה שאתה יכול לעשות כדי להקל על עבודתם הוא לשלוח להם מעטפות מבוילות, עם הכתובת של התכנית, כל שמה שיישאר להם לעשות אחרי שהם מדפיסים את המכתב שלהם זה לשים אותו במעטפה, לאטום ולשלוח.
 

Philip Jr

New member
ככה זה עובד

והפרופסור הטיפוסי מבין שזה חלק מתפקידו.. מה בדיוק שואלים בכלל לא משנה לך, מכיוון שכאמור אתה לא תראה את ההמלצה כאשר תוותר על הזכות הזו (מומלץ). יש שם שאלות רב-ברירה, יש שם חלקים פתוחים, זה לא ממש משנה. בימינו הבקשות להמלצה נשלחות אחרי שאתה מגיש את שאר חלקי הבקשה, ומרבית הפרופסורים ממלאים הכל אלקטרונית.

בהצלחה!
 

חילסון

New member
מדוע מומלץ לוותר על הזכות לראות את ההמלצה?

אשמח אם תוכל לפרט מדוע זה נכון ואיזו משמעות יש לכך?
 

Gidi Shemer

New member
יש שתי סיבות

קודם כל ולפני הכל אני יכול לומר לך שבתור ממליץ אני לא אהיה מוכן לכתוב מכתב המלצה לסטודנט שלא מוותר על הזכות לקרוא אותו. הסיבה היא שאי- ויתור על הזכות שם את הממליץ בפינה שבה הוא לא מרגיש חופשי מספיק לכתוב מה שהוא רוצה. בהנחה שהסכמתי להמליץ אני כבר מלכתחילה "מודה" שאכתוב מכתב טוב, אבל סטודנט אחד יכול לחשוב שמכתב מסויים הוא מדהים וסטודנט שני יכול לחשוב על מכתב דומה כמאכזב. כממליץ, אני רוצה להיות עם אפשרות להיות כן עם עצמי ועם המוסד אליו אני כותב ולא לשנות כלום בעבור יחסי עם תלמיד זה או אחר.

הסיבה השנייה היא סיבה ששמעתי אותה אבל לא יכול להעיד מנסיון אישי עד כמה היא נכונה- יש טענה שהמוסדות שמקבלים את המכתב יתייחסו יותר בספקנות למכתב שהיה חשוף לסטודנט מכיוון שהוא "מחוייב" להיות מכתב טוב ולכן לא בהכרח מכתב כן.
 

tomersbar

New member
אין איך להתחמק מזה

זה לא כזה נורא. מבחינה טכנית: תסביר להם קודם כל שאתה צריך מכתב המלצה. אחרי זה, ורק אחרי שיכתבו אותו (תציק ותזכיר להם כל כמה ימים), תשלח להם דרך מערכת ה-application באוניברסיטה שאלה אתה נרשם את הלינק למילוי ההמלצה. בד בבד - תשלח לממליצים שלך אימייל שבו הם אמורים היו לקבל לינק שדרכו הם צריכים למלא את ההמלצה.

בד"כ לפרופ' בכירים יש מזכירה שמטפלת בכל העניינים האדמינסטרטיבים - והיא תכנס לאתר עם הלינק ותעלה את ההמלצה. חוץ מזה, חלק מהגדרת התפקיד של הפרופסורים הוא לכתוב המלצות לסטודנטים.
 

Gidi Shemer

New member
לא שזה קריטי

אבל ךא מכיר את הגדרת התפקיד הזו. כן מסכים שפרופסורים צריכים לעשות את זה.

לגבי הנדנוד, לא צריך לנדנד אלא לתת תאריך יעד ולשלוח תזכור מאוחר יותר.
 

אור302

New member
לא שמעתי מעודי על פרופסור שיש לו מזכירה.

אולי מזכירת מחלקה, או מי שהוא גם פרופסור בבית חולים או מסד אחר אולי יש לו מזכירה מקצועית שם. אבל מזכירה אישית לפרופסור? איפה נשמי כדבר הזה?
 

tomersbar

New member
יש כזה דבר

באונ' ת"א, בחוג למדעי המחשב, לכל כמה פרופסורים (נגיד 3) יש מזכירה המטפלת בכל העניינים האדמינסטרטיבים (מלגות,טיסות לחו"ל, כנסים וכו')
 

Gidi Shemer

New member
אני משער שאתה מתייחס לישראל?

בארה"ב, לפחות בתחום המדעים, ישנם פרופסורים "תותחים" שחיים על מלגות כמו HHMI ולהם יש לפעמים מזכיר/ה שת/יטפל בעניינים האדמיניסטרטיביים. כשעשיתי חיפוש אחרי פוטדוקטורט, אחת מהמנחות הפוטנציאליות היתה כזו וכל הארגונים הטכניים של הביקור, מלו"ז ועד החזרי כספי טיסות, הזמנת מלונות וכו' נעשו על ידי המזכירה.
 

Gidi Shemer

New member
כן, אכן שווה

מצד שני, העובדה שהמחקר שלך לא תלוי בגרנטים שווה הרבה יותר. בעיקר בימים שלו של קיצוצים אדירים בכספים אפשר לראות חוקרים מצוינים ומנוסים שנתקעים בלי גרנטים. מצב בכלל בכלל לא נעים.

ורק כדי שלא אטעה אף אחד, לא כל חוקר שמקבל גרנטים עובד עם מזכירה פרטית. רציתי רק לציין שהתופעה קיימת.
 

possum2

New member
גם למנחה שלי לדוקטורט (בישראל) וגם למנחה שלי

בפוסט (בארה״ב) יש מזכירות אישיות לגמרי, ובמשרה מלאה. יתרה מזאת - כמעט לכל פרופסור במחלקה שלנו (וזה כולל אסיסטנט פרופסורס), יש מזכירות אישיות ממש. לא מהמחלקה, לא במשרה חלקית, ולא מנהלות-מעבדה-סלאס-מזכירות. מזכירות אישיות ממש, במשרה מלאה, שיושבות בחדרון צמוד למשרד של הפרופסור ומנהלות לו את היומן.
 
למעלה