שאלה לגבי הטסט

wil

New member
../images/Emo31.gifבלימה נכונה

1. בבלימה מתוכננת - מורידים הילוכים תוך כדי הבלימה כדי להתאים את ההילוך למהירות הנמוכה יותר - הסיבה היא לא כדי לקבל בלימת מנוע אלא כדי לשמור על יכולת להאיץ במקרה הצורך. בכל מקרה לא מורידים לראשון. * אם מדובר בעצירה אחרי טור מכוניות ברמזור, לא מגיעים גם לשני. מורידים עד שלישי ואז כמה מטרים לפני העצירה המוחלטת מכניסים קלאץ'. 2. בלימת חירום / בלימה פתאומית - לא מתעסקים עם ההילוכים בכלל, פשוט בולמים וזהו. אם ה-ABS יתערב - זו העבודה שלו. להמשיך להחזיק את דוושת הבלם לחוצה לפי הצורך, הרעידות הן נורמאליות כאשר ה-ABS עובד. תפקידם של הבלמים להאט את הרכב וברכב פרטי תקין הם יוכלו לנצל את מלוא פוטנציאל האחיזה של הצמיגים אפילו בתנאי קיצון (כביש יבש וסלול היטב, בלימה היסטרית מ-200 קמ"ש עד עצירה). 3. ירידה ממושכת - משלבים הילוך נמוך ונהנים מבלימת מנוע. הסיבה היא לא לחמם את הבלמים עד הנקודה בה הם מאבדים מיעילותם, אין לזה קשר לשחיקה אלא להתחממות יתר (זמנית) בלבד.

be_roo

New member
כשקופץ ילד לפני האוטו לא מורידים

הילוך ולא עושים שום פעולה אחרת חוץ מלהוריד את רגל ימים הכי חזק שאפשר על דוושת הבלם.

be_roo

New member
מומלץ ע"י יצרני הרכב? אפשר לראות

איפה? מה הבלמים לא אוהבים? לבלום? בשביל זה הם שם. מיד תומר שהגלגלים גם לא אוהבים להסתובב כי זה שוחק אותם, והאורות לא אוהבים לדלוק כי זה מקצר את חיי הנורה. בלימה בניוטרל לא מומלצת בגלל סיבה אחרת של השארת האופציה הלאיץ במידת הצורך. אין סיבה להעמיס על הקלאץ' הורדת הילוכים לשם בלימת מנוע.

PsyGhost

New member
צריך להפעיל פה שיקול

מצד אחד גם הדיסקיות של הקלאץ' נשחקות עם השימוש, אז לא להשתמש בהן בשביל לעצור? צריך לעשות פה איזשהו איזון, אם תעצור כל הזמן עם הברקסים גם כשאתה בהילוך חמישי הברקסים שלך לא יחיו לאורך זמן. ואם תדאג כל פעם להוריד את עצמך להילוך ראשון לפני שאתה עוצר אז הדיסקיות קלאץ' והגיר שלך לא יאריכו ימים. החוק בעיקרון, עד כמה שידוע לי, קובע שעד הילוך שלישי מותר לעצור רק על ידי שימוש בבלמים, אם אתה ברביעי או בחמישי אז יורדים לשלישי ועוצרים.

be_roo

New member
לא צריך שום איזון

רפידות בלם עולות הרבה פחות משיפוץ קלאץ'. אין שום חוק שקובע באיזה הילוך יש לעצור.

PsyGhost

New member
לא חוק של מדינת ישראל

אלא "חוק של טסטים" אז מה שאתה אומר זה שאם אני רוצה להוריד את האוטו ממהירות X למהירות 0 אני לוחץ על קלאץ' ובלם ולא מוריד שום הילוך?

be_roo

New member
שוב, הדרישה להוריד הילוך בעת בלימה

לא נועדה להעזר בבלימת מנוע, ההורדה צריכה להתבצע אחרי הירידה למהירות המתאימה כדי להתאים את ההילוך למהירות החדשה וזה כדי שתוכל להאיץ בזריזות במקרה הצורך. מי שעוצר מבלי להוריד הילוכים יגלה בהמשך שלהאיץ בהילוך רביעי ב-30 קמ"ש לא ממש אפשרי.

PsyGhost

New member
אז למה לעבור על כל ההילוכים?

גם גיליתי שאני צריך צריך להאיץ אני יכול להסתכל באיזה מהירות אני ולדחוף את ההילוך המתאים.

wil

New member
לוקח זמן להעביר הילוכים.

כשאני בולם לקראת עצירה בטוחה (רמזור, נניח, או תמרור עצור) - אני בד"כ לא מוריד הילוכים, אולי רק מחמישי לרביעי. לעומת זאת בבלימה בתנועה זורמת, תמיד מקפיד להיות בהילוך בו יש כח סביר להאצה. זה לא אומר שב-55 אני אטרח להוריד מרביעי לשלישי, אבל אם כבר הגענו ל-30 אז בטח שלא אשאר ברביעי, כי כמו שבי-רו אמרה, אין ממש יכולת האצה במצב כזה.

PsyGhost

New member
אם כבר דיברת על יכולת האצה

ראיתי נהגים שנוסעים בהילוך מסויים והמהירות שלהם ירדה, בגלל שהם היו צריכים להאיץ שוב הם לא הורידו את ההילוך אלא נתנו גז חזק. האוטו אכן האיץ אבל יש רעש ששומעים שמראה על זה שקשה קצת למנוע. דבר כזה גורם לנזקים?

be_roo

New member
1. אף אחד לא אמר שצריך לעבור על

"כל" ההילוכים, הכל תלוי במצב, מהירות, קצב הבלימה וכו'. צריך להתאין את ההילוך למהירות האיטית יותר. 2. כל המטרה בהתאמה הזו היא לאפשר לך להאיץ בזריזות במקרה חירום, ולכן אם אתה צריך לבדוק באיזו מהירות אתה ורק אז לשלב להילוך, תבזבז זמן יקר.

furma

New member
למה לקחת סיכון

בטסט סע מספיק שקול (ולאט) כדי שאף רמזור לא יפתיע אותך. עצירות פתאומיות לא בריאות בטסט בכל מקרה, ללא קשר להתאמת ההילוך למהירות. בעקרון, ההילוך המתאים למהירות של 30 קמ"ש יכול להיות שני - בהאצה, או שלישי - בשיוט. ויש אגב רכבים בהם גם ההילוך הרביעי יתאים לשיוט במהירות כזאת. רכבי ספורט שכיחים, אגב, יגיעו למהירות של 50-80 קמ"ש אפילו בהילוך הראשון (ראה ערך Audi TT, ואגב גם Golf V6). ולכן מה שחשוב בנהיגה (לא בטוח שגם בטסט) זה השליטה. אם אתה יודע מה אתה עושה, תתפעל את הרכב איך שהכי נוח לך. אם תפגין לטסטר חוסר יציבות, חוסר החלטיות וחוסר ביטחון - תכשל.

jazzistco

New member
ככה

קוראים לך? פורמה? איזה מן שם זה...?

Wing Chan

New member
לא קריטי. אתה יכול גם לעצור בשלישי

וזה לא יהיה יותר מדי קריטי - כול עוד זה לא עצירת פתע רצחנית.

למעלה