שאלה לגבי הטסט

mikeyy

New member
שאלה לגבי הטסט

היום בשיעור נסעתי 70 קמ"ש - הילוך רביעי, ולפני שהגעתי לרמזור- (היה מספיק זמן לעצור) הוא התחלף לאדום. לא זכרתי שאני בהילוך רביעי ולכן החלפתי ישר להילוך שני, כדי להאיט עד שאני עוצר. זה בסדר אם יקרה לי דבר כזה בטסט או שאני חיייב להעביר קודם להילוך שלישי? אני יודע שככה צריכים, פשוט שכחתי באותו זמן שאני נמצא בהילוך רביעי.. תודה

Mr Fender17

New member
לפי מה שידוע לי...

ברגע שהמהירות יורדת לך, בצורה פתאומית, אתה מעביר להילוך המתאים למהירות הנסיעה.. נסעת 70? ירד ל30? טוב ששמת שני..

costaet

New member
סתם מחשבה...

למה לא לשאול את המורה בדיוק אחרי שזה קרה? הוא ידע לענות לך הכי טוב, חוץ מהעובדה הקטנה שהוא מורה לנהיגה וזאת העבודה שלו הוא גם היה איתך באותו זמן והיה עד למקרה לכן הוא ידע לשפוט הכי טוב.

mikeyy

New member
הוא אמר לי שהייתי צריך להעביר ל3

שאלתי אם לא שמתם לב, אם קורה לי את זה בזמן הטסט - אם זה בסדר.

costaet

New member
למה לא לשאול את המורה?

עוד פעם, הוא יודע בדיוק את המצב שקרה לך, הוא ידע לענות לך הכי טוב ומדויק.

mikeyy

New member
יום ראשון טסט פנימי

וחשבתי אולי כמה מהטסטרים שבפורום יוכלו לענות לי..

costaet

New member
סבבה, בהצלחה

בקשר למקרה שלך, גם אם נזכרת ב-40 יכלת להעביר קודם לשלישי וישר מהר לשני. אין בעיה לדלג על הילוך אם הורדת מהר מהירות (פתאומית), אחרת צריך לעבור על כולם לכן טעית כאשר ששכת "לעבור" דרך שלישי. אבל בגדול זאת לא טעות חמורה, והבוחן לא יכשיל רק על זה - אם חוץ מהמקרה הזה תנהג מצויין כנראה תעבור. אבל אם הבוחן יקבל רושם כללי שאתה לא נוהג טוב - זאת יכולה להיות סיבה לכישלון.

Nofale

New member
עם יוצא שאתה נוסע על 70

אני מקווה שבכביש מותר 70 כי מעל ל50 קמ"ש , במידה ויש שלט של 60 קמ"ש אז הירוק מהבהב לפני שמתחלף כי זו מהירות גדולה לכן , תסתכל כבר מרחוק עם הוא מהבהב או לא , עם לא סע חופשי . עם אתה בכביש רגיל עירוני שמותר 50 ואתה נוסע 60 או 70 עדיף מאד להאט לפני שאתה מגיע שלא יתחלף פתאום .

Nofale

New member
חחח בעצם לא משנה התבלבלתי

נהיגה לטסט - להעביר הילוכים בהתאם למהירות ולא לעצור ב4 או 3 נהיגה לחיים - אתה יכול לעצור ב4 חופשי . מומלץ לטסט להוריד הילוכים לפני זה

costaet

New member
../images/Emo31.gif

בנהיגה בחיים (לא בטסט) מעוד מומלץ להתאים הילוך למהירות גם לפני עצירה מוחלטת. אחרת זה לא בטיחותי ולא חוסך דלק (למרות מה שחושבים רבים).

רן88

New member
זה תלוי

אם ההאטה מ-70 קמ"ש היא רגועה ומתוכננת (ראית מרחוק טור של מכוניות עומד ברמזור אדום) אז חשוב לעבור את כל ההילוכים ולא לדלג על אף אחד. אני זוכר שהמורה שלי העיר לי על זה כשלקח אותי לנסיעה בין עירונית, אם הגעת למצב בו אתה מדלג את הילוכים זה כי לא תכננת את הנסיעה (את הבלימה, ליתר דיוק) כמו שצריך. במקרה של בלימה פתאומית יחסית - ראית שהרמזור עומד להתחלף לאדום ואתה במרחק 100 מטר מהצומת ונוסע ב-70 קמ"ש - אז מותר לדלג על הילוכים ואפשר אף להתעלם מהם כי מה שחשוב הוא לעצור את האוטו.

furma

New member
לעצור את האוטו בעזרת מה?

בעזרת הבלמים? הרי המנוע הוא כלי בלימה מצויין, ומומלץ ע"י כל יצרני הרכב, אז מדוע לוותר עליו ולבלום בניוטרל? חוץ מזה שמהר מאד תלמד (דרך הארנק) שהבלמים לא כל כך אוהבים את זה..

רן88

New member
בלימת מנוע היא מצוינת וחשוב להשתמש

בה, אבל בבלימות חירום העצירה חשובה יותר מהכיס ומהבלמים. בלימות כאלה לא אמורות להיות דבר מאוד שכיח (אולי אצל "למדים" שפועלים לפעמים קצת מאוחר מדי, אבל זו בעיה של המורה). אני רוצה לראות את זה שיוריד הילוך הילוך מחמישי כשמשאית התהפכה כמה עשרות מטרים לפניו והוא לא מעוניין להיכנס בה.

furma

New member
רצוי מאד שיוריד הילוך

הוא עשוי לחסוך נעילת גלגלים, או התערבות ABS. הוא עשוי לקצר את מרחק הבלימה. כמובן, שבמצב מלחיץ לעיתים המוח בולם באמצעות הבלם באופן אינסטינקטיבי. וזאת כנראה הבעיה.. נהיגה רוויה מצבים מלחיצים, אבל לימודי הנהיגה כולם נינוחים, שגרתיים וסטנדרטים.. התמודדות במצבי לחץ בכביש אינם חלק מתוכנית הלימוד, ורק חלק קטן מהמורים מתנדבים להקנות ידע בנושא הזה.

רן88

New member
התערבות ABS היא בדיוק מה שאני רוצה

בבלימת חירום מהסוג שאני מדבר עליה. נכון שלא קרה לי להיתקל באחת כזאת כ
וגם לא זכור לי ששמעתי סיפור על בלימות כאלה כאן או מהחברים שלי, אבל בכל זאת מדברים כאן על מה שצריך לעשות.

רן88

New member
ראשי תיבות ל-Antilock Brake System

כלומר, מערכת למניעת נעילת גלגלים בעת בלימה חזקה מאוד. מה שהמערכת עושה (המערכות כיום, החדשות יותר) היא זיהוי שגלגל מסוים ננעל ושחרורו מהנעילה הזאת (מערכות ישנות יותר לא זיהו כל גלגל בנפרד). היתרון הגדול של המערכת הוא למעשה נתינה של היגוי גם בבלימות חירום. ברכבים בלי ABS כשרוצים לבצע תנועה עם הרכב בעת בלימת חירום חייבים לעזוב לרגע את הבלם, לסובב את ההגה ורק אז לבלום שוב. ABS בעצם עושה את זה בשבילנו, מרפה מהבלימה ומחזיר - הוא עושה את זה הרבה יותר מהר מכל בן אדם. חשוב לזכור שהפעלת ה-ABS גוררת רעידות של דוושת הבלם, אין מה להילחץ מזה וחשוב לא להרפות מהדוושה בשום אופן.

למעלה