שאלה לגבי הטיפול

• פותח הנושא snty
  • פורסם בתאריך

snty

New member
שאלה לגבי הטיפול

בתי (3.5) מקבלת טיפול דרך קופ"ח ע"י ממרפאה בעיסוק עקב רגישות יתר למגע. הבעיה שלי היא בעובדה שהמרפאה נוהגת להסביר לי לגבי הילדה ולגבי שיטת הטיפול בילדה בזמן העבודה עם הילדה. האמת היא שלי זה מאד מפריע היות והילדה היא ילדה נבונה ומבינה היטב את הנאמר. רציתי לשאול האם זו דרך מקובלת להסביר כל דבר תוך כדי הטיפול ליד הילדה ולפעמים אפילו יש מצב בו הילדה מנסה להגיד משהו למרפאה והמרפאה אומרת לה "תמתיני עכשיו אני מדברת עם אמא". אני לא מעונינת לפגוע במרפאה אך ההרגשה שלי האישית ממש לא טובה היות והיא מדברת כאילו הילדה כלל לא בחדר.

נאוה ר

New member
על פניו נראה שאת צודקת, אבל

נתקלתי בהורים שרצו לדעת עכשיו, אתמול, ברגע זה ולא כל כך הבינו למה הם צריכים לחקות שנקבע מפגש בינינו. בנוסף באם מנסים לבנות דיאטה סנסורית ולהסביר לכם רקע טאורטי באותו זמן וגם לתת תשומת לב זה קשה מאוד. אצלינו עושים סדנאות מכינות להורים ורק אחר כך בונים איתם משהו ספציפי לילד שלהם. לסיכום ובקצרה - הכי טוב לבקש מהילדה לצאת ולדבר עם המרפאה בעיסוק בצורה גלויה ועיניינית ולדעת מה עומד מאחורי ההתנהגות שלה... אני בטוחה שיש סיבה ואם לא אז אולי גם היא תלמד. אפשר ללמוד מהורים וממטופלים אם רק פתוחים לכך... שתיהיה שנה טובה!

../images/Emo39.gifשלום לך snty

כתבתי לך אתמול משהו "ארוך" .. אבל מפלצת הודעות מחקה את הכל ... אנסה לתמצת את תשובתי ש|נעלמה " בחלל הוירטואלי ... לי יש דיעה אחרת בנושא, וכנראה ש"לדבר" מעל ראש הילד, קשור גם ביכולת המרפאה בעיסוק להציג את הדברים כ"משוב" ולא כביקורת . אני מרפאה בעיסוק שמאמינה ש"אמת" צריכה לעמוד בחלל, ואם האמת היא "קשיי תפקוד" או "חוסר מיומנות" ... הבעיה תעמוד שם ומשם נתחיל לעבוד. הורים שמבקשים ממני לא לדבר "על הילד" נענים בד"כ באמפתיה רבה, ואז אני מסבירה להם את העקרון הזה ... הכל תלוי "איך אומרים" . אז כשההורים בתוך חדר הטיפולים, יש מצב שבו עליי לתת הדרכה להם, אז אני נותנת לילד עיסוק ע"פ מידת עצמאותו, ומקשת ממנו להתייחס אל ההורים ולא איליו. אני לא רואה שום דרך להדריך או להדגים מצב שנוצר בחדר הטיפולים, בלי להעביר את המיקוד שלי אל ההורים באותו רגע. הטיפול בילד הוא גם טיפול בהוריו, יש להם מקום בחדר הטיפולים ולכן עליי להענות לכך. כשנוצר מצב בו נדרשת שיחה מורכבת, ששמה את הילד בצד למשך זמן ארוך, כשקיים צורך לדבר על "הורות" או על אבחנה מורכבת, אז אזמן ל"שיחת הורים " נפרדת. לגבי אי הנעימות שנוצרת לך ... פני אל המטפלת שלך, הציגי בפניה את הקושי שנוצר, בקשי שתסביר לך מה המטרה הטיפולית שלה באופן שבו היא מתקשרת איתך בנוכחות הילד. כמרפאות בעיסוק אנו מודעות לחשיבות "השירות" ולכן יודעות להתיחס ל"טענות" באופן שישפר את השרות ומשתדלות לא לקחת אישי. הכל תלוי באיך אומרים ..

למעלה