שאלה לגבי החזר המס

aynatk

New member
שאלה לגבי החזר המס

טוב, מערכת המיסים בארה"ב מסובכת מאוד, התייעצתי עם הרבה אנשים וכול אחד בדעה שונה.
השאלה: האם אפשר לקבל החזר מס ועל מה בדיוק? מה Deductible עבור סטודנט בינלאומי? האם כבר עכשיו עדי לשמור קבלות ספציפיות על משהו שיתן אפשרות להחזר מס?

אם יש איזה שחומר לקרוא על זה אשמח מאוד- אבל משהו שלא מצריך דוקטורט במיסים כי אני בתחום אחר :)

Sonic hedgehog

New member
יש לך משכנתא?

כי אם לא רוב הסיכויים שעדיף לך פשוט ללכת על standard deduction

אור302

New member
או שכר לימוד לך או לילדים.

אחרת עדיף standard deduction.

itemized deduction מצריך מיומנות ועדיף עם איש מקצוע. שגיאות שם עלולות לעורר את שד ה- audit מרבצו.

אור302

New member
דומני כי הסטנדרט הוא עד 8000 דולר.

שכר לימוד עלול להיות יותר.

Sonic hedgehog

New member
ואם מדברים על שכר לימוד לגנים

אז מדובר או בקרדיט (לא קשור לאיטמיזד או לא) או בFSA

aynatk

New member
אין לי משכנתא

רק שכר דירה, מלגת דוקטורט סטנדרטית (עד כמה שזה מעט זה עדיין חייב במס), פטור משכר לימוד אבל כן משלמת ביטוח בריאות.
האם אפשר לעשות החזר מס בסוף השנה? על מה בדיוק? אם יש איזה שאפשרות לעשות תכנון מס?

תודה

אור302

New member
אני לא בטוח למה את מתכוונת בהחזר מס

כאשר ממלאים את טפסי המס לקראת אפריל, לפעמים מקבלים כסף בחזרה ואז מגיעה המחאה בדואר. זהו. סביר כי במוסד שלך יוכלו לכוון אותך למישהו שידריך איך לעבוד עם המס. יש או הייתה תכנה מוסדית שמחשבת מסים לסטודנטים זרים. שמה היה אז לפחות cintax .

Sonic hedgehog

New member
מה שאור אמר

חוץ מזה שאולי את זכאית תחת אמנת המס לא לשלם מס בארה"ב תקופה עם את ישראלית בלי אזרחות אמריקאית. תתייעצי עם משרד הסטודנטים הזרים.

Sonic hedgehog

New member
עוד פרט קטן על הוצאות בריאות

הפרמיום על הביטוח בריאות יורד מהנטו שלך אז עליו את כבר כביכול מקבלת החזר (לשם הפשטות) את לא זכאית להחזר על הוצאות בריאות אלה אם כן הם 7% מהמשכורת שלך (מקווה עבורך שהם לא). אם מציעים לך דרך האונברסיטה FSA להוצאות בריאות אז כדאי להשתמש בו, הכסף שאת שמה שם גם יורד מהמשכורת לפני מס, קחי אבל בחשבון שאם שמת יותר מידי אז לא תקבלי אותו חזרה, אז לחשב היטב הוצאות אפשריות.

למעלה