שאלה לגבי האמיל

jonbirion

New member
שאלה לגבי האמיל

האם הבונוסים מהמופע של peel שנמצאים ברימסטרים החדשים הם אותם מהדיסק בשם הזה. peter hammill peel sessions\ יונתן

melancholy man

New member
איך באמת האלבומים?

אין לי את הרמאסטרים עדיין, כך שאני לא יכול לענות, אבל אשמח לשמוע עוד על מה שיש שם.

jonbirion

New member
אני משוחד

אם כי בנושא רימסטרים אני לא רץ וישר קונה. שהרי יש לי את התקליטים והם צרובים לי בראש כולל הרחשושים והשריטות ובינתיים יש לי גם צריבה על סי די מהיכן שהו. אני מזהה מתי כדאי לקנות רימסטר בד"כ כאשר יש ערך מוסף. כך היה עם caravan moody blues vdgg וכן האמיל. ואלף אלפי הבדלות marillion. אז כרגע אני מקשיב לשלישי בסדרה in camera איזו הנאה צרופה. מי שלא מכיר את האמיל זה הזמן להכיר אמן דגול שנושא שתי קריירות. אבל אני לא מחדש לך אז אעצור כאן. לגבי הצליל יש לי רושם שהצליל שופר מאד עד כדי הופעת דברים שלא זכורים לי בצריבה בראש כאמור. אולי אני טועה אך זה הרושם שיש לי. יונתן

jonbirion

New member
לגבי magog

תמיד כשהקשבתי לחלק זה של היצירה חשבתי על החלק השני של moonchild של קינג קרימסון שהרי שניהם מן חרטוט. אלא שאחרי מס' שמיעות של MAGOG אני מוצא אותו הרבה יותר מעניין מזה של kc אני מרגיש בin camera שזהוא אלבום מעבר מן הקלאסיקות של chameleon ו silent לכוון העתיד לבוא. שירים בכוון של nadir tape worm וגם שירים שמקדימים את over again האמיל מתחיל את הרומן עם האלקטרוניקה בדיסק זה. יונתן

Barmelai

New member
ל MAGOG אין טעם להקשיב כמו שיר

מגוג יוצר מצב רוח שנכפה על המאזין ע"י דגימות ולופים של סאונד. אין בו מלודיה ואין טעם להאזין לו אם אתה לא רוצה להכנס במצב רוח שמגוג מכתיב לך. לכן לא תמיד הייתי שומע אותו עד הסוף. אבל שמעתי את IN CAMERA כל כך הרבה פעמים שגם את היצירה הזאת אני הצלחתי לשמוע מספיק. MAGOG היא יצירה שהמאזין אמור להיות שרוי בתוכה. לחפש בה את מה שיש, לא מה שאין (הרמוניה למשל). עם הקשבות חוזרות קל יותר לעקוב אחרי כל מה שמתחולל בה מבלי לאבד את המהות השלמה שלה. עם הרימסטר יותר קל ונעים לאוזן לחוש את הצלילים, למרות שנעים ונחמד הם מושגים שיש לשכוח לפני שנכנסים למרתף שנקרא MAGOG. כשאני מוכן ומזומן נפשית לשהות במרתף הזה, אני מסיים את ההאזנה לאלבום מותש רגשית ומרוקן נפשית בדיוק כמו שנדרש מיצירת אמנות אמיתית. האמיל לא עשה עוד קטע כזה (קטע כזה עושים, לא כותבים) למרבה ההקלה, וככה נשאר מגוג מוטאציה חייזרית יחידה מסוגה בכל הדיסקוגרפיה שלו עד היום.

Barmelai

New member
דבר אחרון על IN CAMERA

זה בעיניי נקודת האמצע בקריירת האמיל/ודגג. לא הטוב ביותר שלו אבל פרשת הדרכים הקריטית שלו. IN CAMERA הוא אלבום צופה עבר - השירים ה"סטנדרטיים" מתקשרים הכי הרבה לתחילת הדרך עוד באירוסול גריי מאשין, ולאלבום כולו יש תחושה מיסטית, קמאית, כמו באירוסול אבל יותר. וגם אלבום חוזה עתיד - כמו שאמרת האלקטרוניקה המודגשת, וצבירת כוח חדש - RAW POWER שהלך והתעצם ב GODBLUFF והתפוצץ ב NADIR'S BIG CHANCE. בתוך כך האמיל משליך מעליו את כל הבלמים, הרסנים והעכבות ומוריד על האלבום את MAGOG כמי שניצב על פסגת הצוק זמן רב מדי ועכשיו החליט לעשות את הצעד קדימה.

וינסנטי

New member
אוווווווווווווווף...

מתי כבר אני אקנה דיסק שלו?! דיכאתם אותי

Barmelai

New member
אם אתה לא חם על הרימסטרים דווקא

תוכל לפנות אלי במסרים לגבי הדיסקים הישנים.

Barmelai

New member
או - סופסוף שרשור על מוסיקה ../images/Emo13.gif

אני קניתי 4 רימסטרים של האמיל בינתיים. בשביל להבין עד כמה עבודת הרימאסטר היתה חשובה (למי שמתעניין בפיטר האמיל כמובן
) צריך להבין מה זה SOFA SOUND: לודגג היו שני גלגולים, וביניהם האמיל הוציא 3 אלבומי סולו, IN CAMERA השלישי שבהם. מה שייחד אותם פרט לעובדה שהשירים אישיים ואינטימיים יותר, הוא שההקלטות והבישולים הם ביתיים ונעשו באמצעים די פרימיטיביים (הטייפ למשל היה 4 ערוצים בלבד), מה שאילץ כושר המצאה ואילתור רבים. את האולפן החפיפי הזה שבעקרון מימש את הרצון להקליט מהספה בבית, האמיל כינה "SOFA SOUND". משום כך לתקליט היה צליל יותר של בוץ מאשר ברק של אייבי רואד. ומשום כך הרימאסטר הנוכחי היכה בהלם את כל מי שהכיר במשך שנים את התקליט והדיסק הקודמים. ככה מעידים גם ג'ון בריון ואני, הרושם הוא שכאילו נכנסו כלים נוספים לשירים. הצליל הפך קריסטלי וכל כלי נשמע "לחוד" הפעם. הבונוסים הם חגיגה בפני עצמה. כמי שמכיר את IN CAMERA המון שנים אני מוצא את גרסאות ה BBC מרגשות וטעונות יותר מאשר גרסאות האולפן, שזאת חויה נדירה בבונוסים למיניהם. כמו יונתן, גם אני חושב שמדובר באותן הקלטות PEEL SESSIONS שיצאו בדיסק בשם הזה. אבל אני לא יכול להיות בטוח, אין לי את הדיסק הנ"ל. אחד ההבדלים המהותיים בין האמיל כסולן ולהקת האם ואן דר גראאף היה בהופעות: ודגג התגלתה על הבמה כשור זועם, מפלצת כוחנית ודורסנית. אלבומי ההופעה שלה הם טור דה פורס שלא לוקח שבויים. מאוד חסר לי האיזון הלירי והעדין פה ושם כמו שאני מכיר מתקליטי האולפן. האמיל סולו בהופעות זה סיפור אחר. לבד, עם גיטרה או פסנתר ולפעמים לווי של כינור הוא מנצל את ההזדמנות לחקור את השירים שלו ולנסות להוציא מהם עוד מיץ, לחשוף בהם פינות שהיו שרויות באפלה. כשהוא מצליח זה פיצוץ רגשי. ולכן הבונוסים של סדרת האמיל עולים על אלה של ודגג גם בפרשנות האישית, וגם בסאונד האיכותי: אחרי הכל הם לקוחים מהופעות של ה BBC. מי שטרח לקרוא עד לכאן, מן הסתם יש לו מספיק עניין בפיטר האמיל, ואני אומר לכולכם שהגעתם עד הלום - לכו תשיגו את כל הסדרה עד OVER. ויפה שעה קודם.

jonbirion

New member
יש לי את peel sessions

אז ככה קטע אחד עד שלוש בדיסק peel sessions חופף לבונוסים של in camera כנראה שאלו אותם קטעים. rubicon ו red shift מ chameleon רימסטר לא מצויים בpeel sessions. הקטעים החופפים נשמעים לי אותו הדבר. לגבי האמיל אני ממליץ גם על מעבר ל over אני מאד אוהב את the future now motor bike to africa נסיוני.

Barmelai

New member
אם ככה

אז גם שניים מהבונוסים של OVER הם פיל סשנס ואחד אלטרנטיב טייק

Barmelai

New member
כן ../images/Emo13.gif

BETRAYED ו AUTUMN שניהם מופיעים גם פה גם שם. באובר עוד מצויין שהם אכן מתוך הג'ון פיל סשנס. יופי, אני כבר לא צריך לקנות את הדיסק של ה BBC יש לי משם את כל הטובים באמת.

jonbirion

New member
../images/Emo12.gif

האמת לא ידעתי מה יש בover בל זה לא ישנה את העובדה שאקנה את כל הרימסטרים דרך אגב האם הוא ימשיך מעבר ל8 הללו.

John Barleycorn

New member
איננו

הם אמנם מנגנים שם ברקע, אבל "חבר של שוטים" הוא מעין הפסקת עישון בין שני אלבומים כבדים ואפלים של VDGG. יש בו כמה רגעים מעצבנים, אבל הרבה רגעים יפהפיים כמו שרק האמיל יודע לספק.

The West Star

New member
ומה בדבר שאר האלבומים? מה מייצג אות

בצורה הטובה ביותר? אני זוכר לפני איזה חוש המלצה כאן על האלבום over שנראה טוב

John Barleycorn

New member
אני חושב שאצל האמיל

אין "אלבום שמייצג אותו בצורה הכי טובה". השאלה היא כמובן אם אתה רוצה לגשת אליו בזהירות, או לצלול למים העמוקים. לפוחדים הייתי ממליץ להתחיל מהראשון שבו הוא לא נושך מאד חזק. לנועזים אפשר להתחיל מ- Over, שם אני התחלתי (לא בגלל שאני נועז. בק אין ד'ה דיי, כל מה שיכולת לשים עליו יד - שמת עליו יד). זה בתוספת האזהרה שלא כל אחד יכול או רוצה להתמודד עם האמיל, בודאי לא מיד אחרי שהאשה עזבה אותו. זה עלול לכאוב, אבל יפה שקיעת נפש ללב עצוב. על "נדיר" מומלץ לקרא את סקירת הברמל במאמרים. אני מקווה להגדיל את אגף ההמיל שם בעתיד, בעזרת הברמל, הבריון וכל מי שחפץ ביקרו.

למעלה