שאלה לגבי האזנה

eldza

New member
שאלה לגבי האזנה

אני רוצה להאזיןלמגדל הפיקוח של נמל תעופה בן גוריון איזה מכשיר אני צריך לקנות ?

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

זה אסור מגדל הפיקוח זה תדר מיסחרי שלא בתחום התדרים של חובבי הרדיו

eldza

New member
אני לא מדבר דווקא על ציוד של חובבים

מה אתה אומר שבעצם מיקי גורדוס עושה דברים אסורים ??

4Z7GBA

New member

כן לא רק שמיקי גורדוס עושה דברים אסורים הוא בכלל לא חובב רדיו יש לו רק אות מאזין {וזה רק לתחום חובבי הרדיו}

4z5rz

New member
אסור???? די כבר!

אולי במקום כל הזמן להיות שלילי ולהרחיק אנשים מהתחביב, כדאי שאתה, מנהל הפורום, תהיה קצת יותר חיובי ומזמין. נמאס כבר לקרוא את התגובות הלא מקצועיות ולא חיוביות שלך! אוהד. (ואני כן חובב, אפילו עם אות קריאה - ונכונות לעזור) נ.ב.: תדרי מגדל הפיקוח אינם בתחום המסחרי (136-174) אלא בתחום האווירי

4Z7GBA

New member

ומה אתה רוצה בדיוק שאני יעשה יתן לו את התדרים של מגדל הפיקוח {שלצורך העיניין אני בכלל לא יודע מה הם} מה לעשות זה אסור אני לא יכול להיות יותר ברור מזה גם לדעתי זה דבילי שאסור להביא לארץ סורקים שאנחנו מקבלים מכשירים שקיצצו להם כמה תכונות כדי שיתאימו לארץ ועוד כל מיני איסורים למינהם אבל העובדה נישארה זה אסור ואני דווקא כן חיובי ומזמין אנשים לתחביב אחרת בכלל לא הייתי טורח להקים את הפורום הזה

4eib

New member
הינה זה

אין כל מניעה מלומר שהתחום האוירי הוא בערך 109-135 MHZ באפנון AM. אם תסרוק את התחום - כבר תגלה לבד מהם התדרים המעניינים.

תדרי המגדל אינם סודיים. מותר לפרסמם והם מתפרסמים בכל האתרים והכלים של קשר תעופתי. נהפוך הוא: איך ידע טייס שמגיע לשדה את תדרי המגדל אם הם לא מפורסמים. למגדל נתב"ג כמה תדרי עבודה כמו לכל שדות התעופה בעולם. תחום התדרים של התעופה האזרחית כולל גם דיבור וגם עזרי ניווט והוא 108-136MHZ. מצ"ב שני קישורים המסבירים את חלוקות התדרים בארה"ב אבל לצורך הדיון המצ"ב ברוב העולם די דומה: http://www.ntia.doc.gov/osmhome/allochrt.pdf http://www.columbia.edu/~fuat/cuarc/fcc-bandplan.html

עוז מ

New member
יש בעיה יסודית למנהל הפורום

והיא היכולת להבחין בין האזנה בפועל לבין מסירת התדר להאזנה. אני לא מכיר חוק אשר אוסר על מסירת תדרים למעט אם יש כוונה לפגיעה בבטחון המדינה. כלומר אם פרסמתי תדר של משטרת ת"א ראשית זה לא אומר כי בוצעה האזנה בפועל ומכאן צריך לבדוק אם ישנה פגיעה בבטחון המדינה. מסירת ופרסום תדרי מגדל שידור בהחלט מותרים. עוז

4Z7GBA

New member

תתפלא אבל יש חוק שאוסר על מסירת תדרים של כוחות הביטחון וההצלה מה לדעתך יקרה אם גולש כאן בפורום פעילים של חיזבללה או פלסטינים יראו את התדר של מישטרה שמישהו פירסם או מד"א יעלו על התדר אם משדר 200 וואט או יותר וישביתו אותם בעת אירוע כל שהו בקשר לתדרים של התחום האווירי אכן טעיתי אלו הם תדרים שמותר לפרסם

עוז מ

New member
ציינתי שיש לבדוק

באם מסירת תדרים מסוימים פוגעים בבטחון המדינה. ותהיה בטוח שהחיזבאללה מכיר כבר כל תדר ותדר של כוחות הבטחון (אבל אין צורך לעזור להם יותר). לגבי גופים אזרחיים אני לא מכיר שום מניעה חוקית לפרסם את התדרים בהם הם משתמשים.

4Z7GBA

New member

אמרתי שלגבי תדרי תעופה טעיתי שם יש תדרים שמותר לפרסם ושוב בקשר לנושא השני זה שחיזבאללה או כל ארגון אחר יודע את התדרים זה עדיין לא אומר שמותר לפרסם אותם

4eib

New member
תשובה

כל מכשיר שיודע לקלוט את התחום 109-135 מגה הרץ איפנון AM

soloavia

New member
על תדרים וחוקים

התדרים מופיעים באתרי אינטרנט ועל המפות המיועדות של המרכז למיפוי ישראל ובוודאי שאינם מסווגים - שהרי מדובר בתדרים המפורסמים ברבים - בעצם לכל מי שמתכוון לטוס לארץ. ככאלה גם אין בעייה להאזין להם. לגבי המשטרה - לנסות להאזין להם זה בעייה - הם עברו לשדר בשידור דיגיטאלי ולכן - אם אין לך מפענח מתאים (שעולה מעל 8000 דולר) זה יהיה די קשה (הם כבר לא משדרים ברב-גל אלא במירס בשיטת IDEN. לגבי האזנה - החוק די דפוק בעניין הזה - אתה יכול להאזין רק למי שמאשר לך להאזין אליו וזה די מצחיק. עד התקופה בה עודכן החוק - היית מקבל ממשרד התקשורת שני טפסים שסותרים זה את זה. כצלם עיתונות שהוציא רשיון האזנה (אולי היחיד בארץ) - קיבלתי טופס אחד שאמר "מטרת האזנה - קליטת שידורים והפצת המידע ברבים" ובטופס שני היתה הצהרת סודיות בה המאזין מתחייב לשמור על סודיות המידע ששמע. כיום, למיטב ידיעתי, לא ניתן לקבל רשיון האזנה, ואם אני טועה - אשמח אם משהו יעדכן אותי בעניין. לגבי התדרים - מופיעים בפמ"ת (פרסום מידע תעופתי של משרד התחבורה) ולגבי נתב"ג: 118.3 - מגדל 120.5 - גישה 119.5 TMA - תדר תעבורה קרקעית (Terminal Area) תדרי תעופה אזרחית נמצאים בתחום שבין 118-136 מגה-הרץ AM (מישהו יודע למה לא FM?) והצבאיים בתחום שבין 400-600 מגה-הרץ (מה שחשוב - מקודד). התחום האזרחי כולל קשר קולי ומשואות רדיו לניווט.

soloavia

New member
../images/Emo45.gif

בלי להיכנס ליותר מידי מכניקה - תדר FM נוצר עפ"י המרווח שבין הגלים - בעוד תדר AM נותר עפ"י גובה הגלים. מטוס בטיסה יוצר אפקט דופלר בו הגלים "נדחסים" מלפנים ו"מתבדרים" מאחור - כך שהוא בעצם משנה את התדר בגלל שהוא טס.... זה עלול לעשות צרות במהירויות גבוהות, למרות שהצלחתי לקלוט הרבה מטוסים גם ב-FM. סתם דבר נחמד בנושא

GILL281

New member
מקלט

אני בניתי קיט מקלט שקולט תדרים אלו קיט זה נקרא RAMSEY AIR CRAFT RECEIVER בניתי אותו לא מזמן הבאתי אותו מארה"ב

eldza

New member
שאלות....

א. האם הכוונה לזה ? ב. האם ניתן להגיע איתו לתדר מדוייק ? ג. האם אתה קולט מגדלי פיקוח או רק מטוסים חולפים (אנטנה ?)

GILL281

New member
כן

זה הקישור בדיוק התדר לא מדויק כי המתנד בנוי על סליל קבל ולא עם גביש או מעגל נעול מופע אני לא קלטתי איתו עדיין כלום כי עוד לא כיוונתי אותו

למעלה