שאלה לגבי דקא

יעל סתם

New member
שאלה לגבי דקא

כשהתלתי לקבל את הדקא שאלתי כאן מה תופעות הלוואי שלו ואחת התשובות שקיבלתי היתה בריחת סידן. עכשיו ששברתי יד השאלה שלי היא האם יש קשר? האם כדאי לעשות בדיקת צפיפות העצם (כי יש לי גם הסתיידות בגב) וממי לבקש לעשות אותה?

בלגן2

New member
תמיד כדאי לבדוק

(ואת זה אומרת אחת שלקחה דקא שנתיים ולא בדקה עד לפני שבועיים). אני ביקשתי מהרופאת משפחה שלי שתכתוב לי הפניה ועם זה קבעתי תור. תרגישי טוב.

יעל סתם

New member
שאלה נוספת

איפה עושים את הבדיקה ואם יש בעיה האם אין בעיה לקבל את התרופה? אני יודעת שכשאבא שלי היה צריך את התרופה עשו לו בעיות כי הוא גבר ולגברים אין בעיה כזו (מזל שאנחנו נשים).

בלגן2

New member
לפעמים להיות אשה זה יתרון../images/Emo8.gif

אני עשיתי את הבדיקה במכון מור

בדיקת צפיפות עצם

לחברי מכבי יש ברעננה מכון שאפשר לעשות שם את הבדיקה עם הפניית רופא מטפל וטופס 17. לגבי התרופה אין לי מושג עדיין איזה תרופה מקבלים מלבד תוספות סידן. ולגבי לקבל תוספת סידן אין שום בעיה. וכן, כדאי למי שמקבלת דקא לעשות את הבדיקה. הבדיקה מאוד פשוטה : את שוכבת על מיטה המכשיר עובר מעלייך וזהו אפילו יותר פשוט מצילום ולפי מה שהבנתי גם פחות קרינה.

ועוד....

בבדיקה מודדים את צפיפות העצמות, במיוחד בעצמות הרגליים, האגן וחוליות עמוד השדרה. צפיפות העצמות תלויה בכמות המינרלים שיש בעצם ובעיקר בכמות הסידן, וכאשר יש ירידה בכמות המינרלים המושקעת בעצמות, למשל, כמו באוסטאופורוזיס (דלדול עצמות) יש ירידה בצפיפות העצמות. ככל שצפיפות העצמות נמוכה יותר, הסיכון לשבר גבוה יותר. בניגוד למיפוי עצמות שם משתמשים בחומר רדיואקטיבי בבדיקה זו משתמשים בדרך כלל בגלים על קוליים או בקרני רנטגן במנה נמוכה ביותר, כך ששום חומר זר אינו מוזרק לגוף. ישנם חילוקי דעות לגבי הצורך בביצוע הבדיקה באופן שגרתי. יש הסבורים כי מומלץ לבצע את הבדיקה פעם אחת לפחות בנשים לאחר גיל המעבר כדי להעריך את הסיכון לשברים והצורך בטיפול הורמונלי חליפי, ואחת לכמה שנים באנשים הנמצאים בסיכון מיוחד לשברים כמו אנשים הנוטלים סטרואידים או הפרין באופן קבוע.

יעל סתם

New member
זק ובלגן תודה

על התשובות. אני אעשה את הבדיקה. חוץ מזה זק בהצלחה ושיעבור בשלום.

יעל- כדאי לקחת סידן

לפחות 800 מ"ג ביום. בגילאים שלנו הירידה החדה באסטרוגן גורמת לירידה משמעותית בצפיפות העצם ויכול מאד להיות שהשברים שלך נובעים מכך. כדאי מאד לברר. בכלל מי שכמה חודשים בשנה נוטלת דקא- רצוי שתבצע בדיקת צפיפות עצם, כל שנתיים מספיק. אני עשיתי במכון מור- בלי הפניה ובלי טופס 17 - הבדיקה יחסית זולה - כ- 200 ש"ח ובשביל 200 ש"ח אחת לשנתיים, אין לי כוח להיתקל בבירוקרטיה של קופת החולים. שלא יעשו לי טובות. ומי שיכולה לעמוד בפעילות גופנית בונה עצם - רצוי. אני ניסיתי אבל אין לי סבלנות.

למעלה