שאלה לגבי דיסקים

walrusss

New member
שאלה לגבי דיסקים

טוב, אז.. מסתבר שהדיסקים הקדמיים בgpz עקומים, או לפחות אחד מהם. השאלה מה הנזקים, אם בכלל שזה יכול לגרום מבחינה בטיחותית? האופנוע בולם רגיל כרגע ואני לא מרגיש שינוי כלשהו. עוד אמרו לי במוסך שרצוי להחליף את שניהם גם אם רק אחד עקום האם הם צודקים?

45degrees

New member
איך הם יודעים שהדיסק עקום

אם זה לא משפיע על הבלימה? אם הדיסק או שניהם עקומים אתה תרגיש רעידות בידית ומקדימה בזמן בלימה. יש רעידות?

walrusss

New member
האמת שלקראת סוף הבלימה

אני מרגיש מן קפיצות קטנות.. אבל ממש קטנות, כאילו הבלימה לא רציפה. ובמוסך אמרו שהעיקום דווקא די רציני

Hell ad

New member
במקומך

הייתי הולך למוסך אחר, לחוות דעת נוספת. לא עולה כסף. תסתכל על הדיסק, קח איזה זכוכית ותצמיד לדיסק, תראה אם הוא עקום או לא. עיקום די רציני אתה אמור לראות ככה לא? בקיצור, לך למוסך או שניים אחרים ותשאל גם אותם.

GiladZX6R

New member
מנסיון, בדיקת זכוכית לא שווה כלום

גם אם אתה מפרק את כל הדיסק ומניח אותו על משטח זכוכית - הדיסק נשען על המחזיקים בחיבור בין הHUB לחלק הצף ולא על המשטח בלימה עצמו....

Moo Moo

New member
ניתן גם להסתכל על הרפידות לא?

וגם לסובב את הגלגל באוויר ולראות איך הוא "מתנהג"?

GiladZX6R

New member
לדעתי, אם הדיסק עקום *קל* אפשר

להמשיך לנסוע, השאלה היא כמה הוא עקום - תבדוק במוסך שאתה סומך עליו. כדי לבדוק אותו בעצמך תרים את האופנוע על הג'ק אמצע ותבקש מחבר שידחוף את החלק האחורי כלפי מטה, תצמיד מברג למזלג הקידמי בניצב לדיסק במרחק של מ"מ כך שמהברג לא יזוז ותסובב את הגלגל - תסתכל על הרווח בין המברג לדיסק בעין ותראה אם יש תזוזה.... כמובן שזה לא בא להחליף בדיקה במוסך !

DubiStein

New member
אני

נסעתי כמה אלפי קילומטרים עם דיסק קידמי עקום (כתוצאה מפעמיים שיכחה של מנעול דיסק בגלל שלא הייתי מרוכז מהבחורה שיתה איתי) לא היתה בעית בלימה כלשהי.. סע לשלום

למעלה