שאלה לגבי דוד

MIRI13

New member
שאלה לגבי דוד

אני גרה בדירת חדר בבניין שבו הורי גרים והדוד שלנו משותף... כדי שיהיו לי מים חמים אני צריכה שהם ידליקו את הדוד וכו'.. כדי למנוע אי נעימויות אני רוצה לשלם להם את הסכום שבו אני משתמשת בדוד האם ניתן להפריד חשבון איכשהו? או לעשות משהו אחר?????

NimrodKAdim

New member
אפשר לחשב בערך

כל שעה שהדוד דולק עולה כ-1.15 ש"ח (לפי חישוב של 50 אגורות לקו"ש, ודוד בהספק של 2500W). תבדקי כמה זמן את צריכה להדליק את הדוד כדי שתוכלי להתקלח ולפי זה תחשבי.

בדיוני "כמה עולה" יש טעות חוזרת

את העלות צריך לחשב לפי צריכת המים\החום ולא לפי הספק הדוד או צריכת הסולר\הגז במבער וכיו"ב כיוון שלכל מחממי המים\החדר יש טרמוסטט ואי אפשר להניח שהם פועלים\בוערים כל הזמן. מאחר שנצילות החימום גבוהה מאוד את כל החישובים צריך להתחיל מצריכת המים והטמפרטורה שלהם, כלומר דרך החישוב הנכונה היא לענות על השאלות 1) נניח שמקלחת צורכת 30 ליטר מים חמים וטמפרטורת המים 60 מעלות. כמה אנרגיה נדרשת להעלות חום של 30 ליטר מ 20 מעלות ל 60 מעלות? 2) ומכאן, מה עלות האנרגיה? התשובות הן 1) 40 כפול 30 כלומר 1200 קילוקלוריות או 1.4 קו"ש 2) עלות קו"ש כמו שנכתב כ 50 אגורות כולל מע"מ, עלות המקלחת 1.4 כפול 50 כלומר 70 אגורות

ע מ י 32

New member
תגידי להם שיתקלחו יום יום

חחחחחחחחחחחחח סתם סתם בצחוק יש לי שאלה : כשאת צריכה מים חמים מי מדליק לך את הדוד?

moco10

New member
אם יש אי נעימויות

אז זה הזמן לעזוב את הקן

למעלה