שאלה לגבי גרמניה

nunch

New member
שאלה לגבי גרמניה

שלום לכם, רציתי לשאול משהו, למקרה שמישהו יודע או שיש לו מקור מידע. לאשתי יש אזרחות גרמנית, ואנחנו עומדים לעבור לגרמניה. השאלה היא האם כדי להוציא תעודת תושב מספיק שאנחנו נשואים או שנדרשים מסמכים נוספים לגבי? כמו-כן, איזו תעודה אני צריך להציג כאישור שאנחנו נשואים - תעודת נישואין ישראלית או תמצית רישום ממשרד הפנים (כמובן בתרגום נוטריוני לגרמנית)? בתודה, נונץ'

bulllli

New member
למיטב זכרוני צריך

תעודת לידה ותמצית רישום מתורגמים. זה מה שאני הבאתי אבל זה היה לפני שהתחתנתי כך שאולי יש צורך גם בתעודת נישואין. אבל לפני שתתרגם סתם ותוציא הרבה כסף ללא הצורך כדאי להתקשר לשגרירות גרמניה בת"א. אני בטוח שיש להם את המידע המלא.

אלוניס

New member
אתה צריך תעודת נישואין

באנגלית/גרמנית עם חותמת אפוסטיל. בעיקרון המידע פה בעירבון מוגבל כי צריך קודם שתדעו לאיזו מדינה פדרלית תהיו שייכים. המדינות הפדרליות קובעות לעיתים כללים משל עצמן לגבי המסמכים הדרושים. לפי מה שאני זוכרת - אחרי שיש לכם שם מקום מדורים והיא נרשמה בעיריה אתם הולכים למשרד הזרים כדי להסדיר את המעמד שלך. תביא דרכון, תמונות פספורט לא זכור לי שהייתי צריכה, ואת תעודת הנישואין. יש אפשרות לארגן לך ויזת שהייה ועבודה דרך השגרירות בתל אביב אבל זה לוקח לפחות חודשיים - כך שצריך לוודא שזה לא מתנגש לכם עם המעבר לשם. אתה תהיה זכאי לקורס אינטגרציה מסובסד שבמהלכו תלמד גרמנית. אם אשתך אינה יודעת גרמנית זו יכולה להיות בעיה כי פקידים בגרמניה מניחים שאזרח יודע את השפה והם לא יהיו יותר מדי סבלניים. והם לא מדברים אנגלית. בשגרירות יהיו הרבה יותר בסדר אבל כדאי להשקיע בלימודי שפה לפחות בשבילה לפני שאתם נוסעים. ממליצה לך לחפש מידע בפורום הזה וכן בפורום גרמנית ותרבות גרמניה.

osho32

New member
תמצית מרשם אוכלוסין+תעודת נישואין

לדעתי אתה צריך להוציא ממשרד הפנים תמצית מרשם אוכלוסין (אני חושב שאפשר מהאינטרנט) ותעודת נישואין. כמובן שמסמכים אלו צריכים להיות מתורגמים לגרמנית ומאושרים נוטוריונית עם חתימת אפוסטיל אותה תוכל לקבל בבית משפט השלום בת"א למשל.

למעלה