שאלה לגבי גן זורם (דמוקרטי)

melon

New member
שאלה לגבי גן זורם (דמוקרטי)../images/Emo35.gif

שלום לכן. הייתי שמחה אם תוכלו להאיר את עיני לגבי הנושא הזה של "גן זורם". היתרונות די ברורים לי ( אני חושבת ...) אבל מה החסרונות של השיטה?

gili111

New member
אולי נתחיל בכך ש...

תמני את היתרונות ואז נתחיל לדבר על החסרונות. אני לא כ"כ בקיאה בנושא אני יודעת שהשיטה פותחה ע"י גדעון לוין

גן אלון

New member
גן דמוקרטי אינו גן זורם אבל...

לגבי גן זורם אני יכולה לתת כל מידע. זו גישה שנבנתה ע"י גדעון לוין באורנים. שמעתי הרבה גננות שמסבירות שהגן שלהן "גן זורם" אך בין זרימת פעילות לאופן שבו מתנהל הגן יש הבדל גדול. החסרון של גן זורם תלוי מאד באישיותה של הגננת. האם היא מצליחה לעודד את הילדים להתקדם ולהתפתח? האם היא שם בשביל הילדים כשהם מגלים עולם.? האם הגן זורם כל היום או רק בחלקו? החסרונות כפי שאני רואה אותם בגן הזורם הן בקושי של חלק מהילדים להעסיק את עצמם כל היום. בלמצוא אפיקים חיוביים - שוב זה תלוי באישיותה של הגננת וביכולתה להגדיר גבולות ומסגרות חיצוניות לילדים שזקוקים להם. הגן זורם פועל על פי עקרון "שוויון ערך הפעילות". כך שילד הפועל בארגז החול שבוע שלם. לומד ומתפתח כמו גם אם היה מצייר ובונה בקוביות וכו´. האם את מוכנה לתאר למה את מתכוונת במושג "גן זורם"?

קדן

New member
לא מתאים לכל קבוצה

חשוב לדעתי להכיר את הרכב הקבוצה לפני שמתחילים לעבוד בשיטה זו . כמובן שזה תלוי גם בגננת .אני אישית לא מסתדרת עם השיטה בעיקר בגלל אופיי ובגלל הגיל הצעיר של ילדי הגן שלי. אני יודעת מגננות אחרות שהתחילו את השנה עם השיטה ובמהלך הזמן ירדו ממנה בגלל אופי הקבוצה.

melon

New member
הגן הזורם אצלנו

קודם כל המון תודה על התשובות , קיבלתי קצת חומר למחשבה. ממה שהסבירה לי הגננת מדובר באמת בעיקרון של שווין פעילויות שבו נותנים לילד אפשרות בחירה בין מס´ אופציות פעילות. יש שם 2-3 פינות קבועות ובשאר הפינות יש פעילות מתחלפת. למשל בבוקר פותחים את החצר, את פינת הסיפורים ואת פינת המשחקים הדידקטים והילד בוחר מ שבא לו. הגננת מספרת שבאופן טבעי כולם רצים לחצר אבל מהר מאוד יש פיזור של ילדים בכל הפעילויות. ההורה אמור לקבל מידע לגבי הפעילות של הילד - מה הוא מעדיף יותר או פחות. יש ילדים שציור מושך אותם ואחרים יכולים לבנות שעות בלגו... נשמע מאוד "אידאלי" אבל אין טוב בלי רע ...

טלגל

New member
גן "לא" זורם-

גם בגן לא זורם הגננת אמורה למסור מידע על כל ילד ועל העדפותיו. הילדים בד"כ ניגשים לשחק במקומות שבהם הם מרגישים הכי בנוח, וכשילד לא ניגש לפעילות כל שהיא הרבה זמן כדאי להתחיל לשאול שאלות ןלבדוק מאיפה זה נובע. הבעיה בגן זורם שהגן תלוי מאד מאד באישיות הגננת ואז כשיש תחלופה או כשיש שינוי כלשהוא קשה לשמור עליו כל הזמן כמו שהוא אמור להיות. עוד נקודה חשובה זה שלא לכל הילדים מתאים הגן הזורם, בגיל צעיר הילדים עלולים ללכת בו לאיבוד, מבחינה שהם זקוקים ליד מכוונת ולהכירות עם כל הפעילויות, ובגיל בוגר יותר ילדים שיש להם קושי עם מסגרות וגבולות עלולים לא למצוא את עצמם בסגנון כזה של גן ולחפש כל הזמן שישימו להם גבולות או שהם עושים שטויות. בקיצור כמו תמיד לדעתי כדאי למצוא את דרך הביניים בין זרימה לתיחום. אני יכולה לומר שאצלי בגן הפעילות זורמת וכל פעילויות הגן פתוחות, אבל בחצר כולם נמצאים והם לא יכולים לבחור, אם לשחק בגן או בחצר למשל.

גן אלון

New member
שאלות לגבי גן זורם.

אני ניסיתי לעבוד בזרימת פעילות. הרעיון מאד יפה כמו שאמרת אך אני נתקלתי בשלב הביצוע בבעיות "טכניות" שלא התאימו לי . אני חושבת שצריך לבדוק: כמה אנשי צוות יש בגן? -כשהילדים בחצר מי משגיח עליהם? האם יש גננת בפנים וגננת בחוץ? האם יש חצר פעילות? -או חצר גרוטאות בחצר? בגן זורם- כל ילד אוכל כשהוא רעב. בשיטת המזנון-האם יש מעקב אם כולם אכלו? יש למשל ילדים שיכולים לשבת בשולחן האוכל שעתיים-לי זה הפריע. ולעומתם ילדים שבאים זורקים את הסנדוויץ. המעקב הרבה יותר קשה מגן מובנה. יכולה להיות התקבעות על פינה מסוימת לילד שמפחד מהתנסויות חדשות.-האם הגננת מעודדת התנסויות מעבר לבחירה? אם תרצי את יכולה לשאול עוד שאלות-עשיתי על ההבדלים עבודת מחקר השוואתית .ובנתיים להתראות ותהנו מהגן.

שריג

New member
גן זורם

ראשית, אכן כדאי לכן לקרוא חומר תאורתי לגבי רעיון הגן הזורם,קודם כל ומעבר לכל, לגבי הרעיון וה"אני מאמין" שמאחורי הגישה החינוכית. למרות שהייתי מאוד רוצה לשתף אתכן בכל מה שעומד מאחורי דרך העבודה, קצרה היריעה... אני עובדת בגישה הזו,אמנם לא מתחילת היום,אלא רק מהרגע שמסתיים מפגש הבוקר,והדבר לא פוגם כהוא זה בכל מה שנותנת דרך עבודה זו. נכון שדרך העבודה חייבת להתאים לאישיותה של הגננת,כמו כל דבר בחיים בעיני,רצוי מאוד שאף אחד לא יעשה דברים שלא מתאימים לו... ורק כמה עדכונים קטנים- *גן זורם לא מחייב בהכרח מזנון... *ילד לא יכול לעבוד שבוע שלם בארגז חול,והגננת תצא ידי חובה בנימוק "שויון ערך הפעילות",תלוי מה עושה הילד...מה האפשרויות שקימות באותו גן בארגז החול... *בגן זורם אין שתיים שלוש פינות קבועות והיתר מתחלף, להיפך- מגוון הפינות הקבועות רחב מאוד מאוד(אחד העקרונות הוא הקביעות והבטחון ש"אני לא צריך להספיק הכל היום") ומשתדל מאוד להציע לילדים שונים בעלי תחומי עניין שונים מגוון גרויים גדול שבו כל ילד באשר הוא יוכל למצוא עניין. *אין שום דרך עבודה אחת,בעיני לפחות,שמתאימה לכל הילדים!!! תמיד צריכים למצוא אפשרויות נוספות או דרכים אחרות בהתאם לילדים השונים. *אין ספק שעבודת הגננת ,לפחות בתחום המעקב אחרי הילדים,קשה יותר בדרך העבודה הזו,אך הכל תלוי באמונה שלך כגננת ומה את מוכנה לעשות למענה...| *גן זורם אינו גן פתוח,זו בטח לא אנרכיה.יש חוקים מאוד מאוד ברורים,שהם בעצם המאפשרים לילד את החופש והיכולת לבחור! *ולסיום,זרימת הפעילות מתבססת על ההאמון המלא בילד וביכולותיו,ומעניקה כבוד לילד באשר הוא אדם,ללא קשר לגילו. אין ספק שצריך הרבה מאוד אמונה וגם סבלנות...

למעלה