גן זורם
ראשית, אכן כדאי לכן לקרוא חומר תאורתי לגבי רעיון הגן הזורם,קודם כל ומעבר לכל, לגבי הרעיון וה"אני מאמין" שמאחורי הגישה החינוכית. למרות שהייתי מאוד רוצה לשתף אתכן בכל מה שעומד מאחורי דרך העבודה, קצרה היריעה... אני עובדת בגישה הזו,אמנם לא מתחילת היום,אלא רק מהרגע שמסתיים מפגש הבוקר,והדבר לא פוגם כהוא זה בכל מה שנותנת דרך עבודה זו. נכון שדרך העבודה חייבת להתאים לאישיותה של הגננת,כמו כל דבר בחיים בעיני,רצוי מאוד שאף אחד לא יעשה דברים שלא מתאימים לו... ורק כמה עדכונים קטנים- *גן זורם לא מחייב בהכרח מזנון... *ילד לא יכול לעבוד שבוע שלם בארגז חול,והגננת תצא ידי חובה בנימוק "שויון ערך הפעילות",תלוי מה עושה הילד...מה האפשרויות שקימות באותו גן בארגז החול... *בגן זורם אין שתיים שלוש פינות קבועות והיתר מתחלף, להיפך- מגוון הפינות הקבועות רחב מאוד מאוד(אחד העקרונות הוא הקביעות והבטחון ש"אני לא צריך להספיק הכל היום") ומשתדל מאוד להציע לילדים שונים בעלי תחומי עניין שונים מגוון גרויים גדול שבו כל ילד באשר הוא יוכל למצוא עניין. *אין שום דרך עבודה אחת,בעיני לפחות,שמתאימה לכל הילדים!!! תמיד צריכים למצוא אפשרויות נוספות או דרכים אחרות בהתאם לילדים השונים. *אין ספק שעבודת הגננת ,לפחות בתחום המעקב אחרי הילדים,קשה יותר בדרך העבודה הזו,אך הכל תלוי באמונה שלך כגננת ומה את מוכנה לעשות למענה...| *גן זורם אינו גן פתוח,זו בטח לא אנרכיה.יש חוקים מאוד מאוד ברורים,שהם בעצם המאפשרים לילד את החופש והיכולת לבחור! *ולסיום,זרימת הפעילות מתבססת על ההאמון המלא בילד וביכולותיו,ומעניקה כבוד לילד באשר הוא אדם,ללא קשר לגילו. אין ספק שצריך הרבה מאוד אמונה וגם סבלנות...