שאלה לגבי גלולות.

AndreaCorr ©

New member
שאלה לגבי גלולות.

הייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה לפני כשבוע חצי, ומסיבות אלה ואחרות לא הייתה לי חפיסה עד אתמול. בכל מקרה, אני צריכה להתחיל את החפיסה מהיום? ואם כן, זה ישפיע על התאריך שבו אני אקבל את המחזור? ואם לא, אז להתחיל חפיסה חדשה בחודש הבא? תודה מראש.

ToryMaster

New member
המ

הייתי מתחילה את החפיסה הזו כאיל והיא הראשונה [ביום הראשון של המחזור], לא באמצע העולם. אבל למה שלא תתקשרי לגניקולוג ליתר ביטחון?

AndreaCorr ©

New member
עוד שאלה לגבי דיאנה

הייתי אצל אנדוקרינולוג (רופא שמטפל בבעיות הורמונליות), והוא אמר שהדיאנה היא לא גלולה נגד הריון, מפני שמינון-המשהו בה נמוך והיא לא מגנה ב100%. האמנם? אין כאן בנות שמשתמשות בדיאנה להגנה מפני הריון ולא רק לטיפול בבעיות הורמונליות? זה קצת מדאיג...

ToryMaster

New member
מה :|

אני מקבלת את זה בתור גלולה נגד הריון [וגם לטיפול באקנה, אבל זה צדדי]. זה לא שיש סיבה שאני צריכה הגנה, אבל הגניקולוגית לא יודעת את זה. מפחיד משהו, באמת כדאי לברר.

tryme 2 m

New member
דיאנה היתה מאז ומתמיד...

הגלולה הנפוצה ביותר. נותנים אותה רופאים שרוצים לחסוך במאמצי בדיקה...היא גלולה שמונעת הריון בדיוק כמו כל אחת אחרת...באותן רמות. נהוג לתת דיאנה (כגולולה למניעת הריון) ללא מעט נשים...ואז אם מתגלות תופעות לוואי...משנים את הגלולה בהתאם. ניתן להתאים גלולה מסויימת לנשים ע"י שלושה קריטריונים: * עישון (כן או לא) שמשפיע על מרכיבים שונים בגלולה. * אורח חיים סדיר (בעניין זמני לקיחת הגלולות) * וסוג ומצב העור. * בדיקת משטח הרחם * בדיקת השדיים * סקירת ההסטוריה הרפואית אלה הקריטריונים לפיהם ניתו לקבוע את סוג הגלולה הטוב ביותר למי שצורכת אותן. לא משנות רמות הורמונים כאלה ואחרים למעט רגישות מיוחדת לאחד המרכיבים - וזה מה שמאפשר להחליט את סוג הגלולה). ישנן גלולות עם מינוני אסטרוגן ופרוגסטרון משתנים. ישנן גלולות ללא אסטרוגן כלל. הכי חשוב - זה להמנע מגלולות הריון (בדרך כלל גלולות "ישנות" - מהדור הישן) שרמות האסטרוגן בהן גבוהה. אף אמצעי מניעה, הגלולה בינהם, לא נותן הגנה של 100% הגלולות למינהן נותנות בין 95% ל-99% לכל היותר...מכאן תשובתו של האנדוקרינולוג שלך...שום גלולה או אמצעי מניעה לא נותן 100% הגנה. את הגלולות יש להתחיל ביום הראשון שאחרי הוסת - ולא "באמצע החיים". הגלולה מסדירה את המחזור...רצוי לא לשגע את הגוף. אם תרצי להבין פרטים נוספים...את יכולה לבדוק באתר בעצמך באתרי אינטרנט שונים ובינהם http://www.starmed.co.il/ .

tryme 2 m

New member
לגבי הקריטריונים...כמובן...יותר

משלושה...סליחה...חשבתי על משהו אחד...וכתבתי יותר.

AndreaCorr ©

New member
בשורה התחתונה

דיאנה היא גלולה למניעת הריון לכל דבר? האנדוקרינולוג שלי בחר להדגיש שהגלולה הספציפית הזו לא מגנה נגד הריון, הוא לא דיבר בכלליות, בגלל זה אני דואגת. תודה רבה על הפירוט והתשובה.

tryme 2 m

New member
בשורה תחתונה....

דיאנה היא גלולת הריון לכל דבר ועניין...אמנם עם מינון הורמונלי מאוד גבוה יחסית לגלולות ה"מעודכנות" יותר (היום נוטים יותר לתת גלולות "יסמין" בה המינון ההורמונלי נמוך משמעותית) - אך זו גלולה למניעת הריון. נותנים גם דיאנה לטיפול בבעיות אקנה ושיעור (הדיאנה מדכאת את צמיחת השיער). ישנו מיתוס שהדיאנה גורם לגדילת השדיים - המיתוס לא נכון. אבל זו גלולה למניעת הריון - חד וחלק!!! ישנן גלולות טובות יותר היום...אבל לשם כך את צריכה לעבור גניקולוגיות, הורמונליות ובדיקת דם על מנת לקבוע את הגלולה המתאימה לך ביותר...כאמור. אגב...יש סיכוי שהאנדוקרינולוג שלך נתן לך "אנדרוקור"?

AndreaCorr ©

New member
עברתי כבר את כל הבדיקות הנ"ל

ונתנו לי דיאנה. מה זאת אומרת "גלולות טובות יותר"? יותר מגנות? פחות מזיקות? קשה לי לעמוד על ההבדל. ולא, הוא לא נתן לי "אנדרוקור" (הייתי צריכה לשוטט קצת בגוגל כדי להבין מה זה).

tryme 2 m

New member
לא אנדראה...

טובות יותר הכוונה יחסית...ואם עברת בדיקות וכך קבע הרופא הרי שלא אמורות להיות לך בעיות. להגן מפני הריון זה מגן בכל מקרה...ובאותם אחוזי הגנה כמו כל הגלולות - 95%-99%. באופן כללי מדברים על כך שדיאנה עם מינון הורמונלי גבוה יחסית לגלולות מעודכנות יותר. זה רק עניין של ההשפעות על הגוף. אם יהיו לך תופעות לוואי (שמופיעות רק אחרי כחצי שנה של שימוש) אז צריך לאבחן מה התופעה, לאיזה שינוי היא גורמת ובמקרה הצורך לשנות אותה לגלולה אחרת. הכי חשוב...שתעקבי אחרי התגובות שלך של הגוף שלך בעקבות השימוש...אם קורים לך דברים ותופעות לא אופיניים - שלא קורים בדרך כלל...עלייך להוועץ מיד עם רופא.

סליחה, אבל אתה לא רופא!!!

אתה לא יכול לקבוע שהרופא שלה טעה, ובטח לא להבטיח לה שגלולה כזאת או אחרת יכולה למנוע הריון, כאשר הרופא שלה אמר אחרת. גם אני שמעתי מרופא שדיאנה אינה גלולה למניעת הריון, אלא טיפול הורמונלי שנועד לכל מיני דברים שונים.

בכל מקרה, לאנדראה -

אםאת רוצה להשתמש בדיאנה כאמצעי למניעת הריון תדברי על זה עם הרופא שלך קודם כדי להיות בטוחה, ולא לסמוך על עצות של כל מיני אנשים אלמונים באינטרנט.

tryme 2 m

New member
לא הבנת מסקינטייפ...

היא אמרה שכך נתן לה הרופא ואני לא סתרתי איש. היא רק לא היתה בטוחה אם דיאנה זו גלולה למניעת הריון או לא. והיא כן. אבל ניתנת גם כטיפול לבעיות הורמונליות, שיעור ואקנה. זה כל מה שאמרתי לה. וציינתי שהכי בטוח להוועץ ברופא...מה קרה? הכל בסדר?

כן, הכל מצוין.

אם הרופא אמר לה שהגלולה לא מגנה מספיק טוב מהריון - כנראה שהוא יודע על מה הוא מדבר. בעוד שכאנדראה אמרה זאת, אתה כתבת שזה שטויות והגלולה מונעת הריון כמו כל גלולה אחרת. כיוון שעד כמה שידוע לי אתה לא רופא, אני לא חושבת שאתה יכול לקבוע לה דבר כזה, ואם חו"ח היא תיכנס להרוין בגלל העצה שלך? אומנם זה אינטרנט וזה נראה כאילו אף אחד לא לוקח (ובאמת לא צריך לקחת!) את העיצות שלנו בשיא הרצינות, יש אנשים שכן לוקחים אותם ברצינות.

AndreaCorr ©

New member
הכל נלקח כמובן בערבון מוגבל!

אני לא אעשה דבר מבלי להתייעץ ברופא. תודה רבה לtryme 2 m על כל התשובות וגם לך מסקינטייפ.

tryme 2 m

New member
בבקשה אנדריאה....

כפי שציינתי המידע שאני אומר מבוסס על ידע אישי (לא כמשתמש אלא כמתעניין) ואני שמח שאת לוקחת את הדברים בפרופורציה. הכי חשוב להוועץ ברופא!!! אגב...חדשה (שמועה) מרעישה...אסרו את שיווק דיאנה בארה"ב. אז ממש רצוי שתבדקי למה (לא יודע מה הסיבה לאיסור או לשמועה)...ואולי אפילו חלופות!!!

ToryMaster

New member
אימא

בחורינה, אנדראה [שאאחצן?], אם את כב רעושה את הבדיקה הזו [האם זה באמת נגד הריון ולמה אסרו את זה לשיווק], תעדכני, בסדר?

tryme 2 m

New member
נדמה לי שגם את ....

יכולה לברר...זה היה לא מזמן. אם את מתעצלת...אולי אנסה בעצמי לברר. ____________________________________________________________________ ויקי לי יש מה שלך אין
סתם הערה בעקבות החתימה שלך...כאילו..."צחוקים".

llynn

New member
מחזקת את מה שכתבו

דיאנה גם מטפלת בשיעור, אקנה וכדומה ובהחלט מונעת הריון- מנסיון העבר.

למעלה