שאלה לגבי גירושין

ilikecola1

New member
שאלה לגבי גירושין

שלום. אישתי ואני נשואים כחצי שנה בערך וברצוני להתגרש,מצבנו הכלכלי לא ממש טוב,שנינו מקבלים משכורות באיזור שכר המינימום,אין לנו רכוש משותף פרט לכסף שקיבלנו לרגל החתונה(15000 ש"ח בערך),פרט לכך,לי יש כ 40000 ש"ח חסכונות,אין לנו ילדים,הסכום בכתובה הוא כ200 זוז-שממה שבררתי,הוא דמי קיום שנתים...האם במקרה של גירושין יחייבו אותי בתשלום ה 200 זוז?,כי אני לא רואה שום סיבה לשלם לה כ"כ הרבה כסף על כמה חודשי נישואין...-מה גם שמצבי הכלכלי לא מאפשר לי לשלם סכום כזה.

r o n35a

New member
אתה רק צריך לזוז

לדעתי לא יקחו ממך שום זוז חג שמח ממני ומתפוז

אין קשר לכתובה, רק מילים לפנטים...

אין שום שיניים לכתובה בזמן הגט רצוי שבני הזוג יכינו הסכם ביניהם מבלי לערב עו"ד שיחריף ויסבך את ההסכם למלחמת אינטרסנטים

חזקוש

New member
אילנה את טועה

לכתובה יש משמעות מכוון שהכתובה היא שטר התחייבות המחוזק בידי עדים. הכתובה היא שטר על תנאי שהאישה יכולה להפעילו כפוף לפס"ד של בה"ד באם יקבע כי קמו התנאים להפעלת הכתובה. השלב הבא הוא ההוצל"פ כי שטר ע"פ חוקי מדינת ישראל שווה ערך לפס"ד חלוט. שנה טובה חזקי (נדמה לי שהתשובה שלך נובעת מהשפעה פוליטית אנטי מסורתית ולא מידיעת החוק והיסטוריית החוק והמשפט.)

bennykoo

New member
במידה ומגיעים להסכם,

בבית משפט לענייני משפחה,בו מוסדר עניין הכתובה,ואיתו ניגשים לרבנות לקבלת(או הענקת...) הגט, כבר אין משמעות לכתובה.

חזקוש

New member
מצטער על תגובתי המאוחרת, לדאבוני

הייתי כה עסוק עד שלא היה לי פנאי לעצמי. ולתגובתך. בהחלט כך כפי שכתבת ! ואין זה יוצא מגדר כלל ההסכמות שכן כאשר יש הסכמה אזי לכל חוב או התחייבות או אפילו פס"ד אין משמעות. א ב ל כשאין הסכמה וכאשר מתקיים מאבק (מלחמה) ולאישה עומדת הזכות לתבוע את כתובתה ......... הו הו, עד כמה שיש להתחייבות הזו ששמה כתובה משמעות. חתימה טובה חזקי

ilikecola1

New member
מודאג

כלומר,יש מצב שיחייבו אותי לשלם את כל הסכום שבכתובה?

תתחיל לגרד כסף...

חוקית- כן.. מוסרית- כן... בעצם.. אם היא מחליטה אז כן.. הכתובה היא שלה..וזה שטר חוב חביבי....אם לא שמת לב. בתי המשפט מכירים בזה כחוב לכל דבר..והסכום יכלול רבית והצמדה עד לפדיון סופי. עכשיו... תהיה נחמד אליה...אתה בידיים שלה:)))

3 י ע ל ה

New member
בהחלט

הכתובה היא שטר חוב לכל דבר. בעבר, עד לפני שנים מועטות לא התיחסו לערכה של הכתובה. היום, הרבנות מכירה בערכה וקיימים פיסקי דין שחייבו בעלים לשלם את הכתובה.

אבי 670

New member
בידיים שלה../images/Emo35.gif קצת נסחפת

צריך להיות נחמד בכל מקרה

ערסlight

New member
200 זוז

לא שאני מבין בשערי החליפין המעודכנים [בטח גם יחייבו אותך בשער הגבוה]אבל אשכרה מעצבן. תראה את זה ככה... לרובנו זה עלה יותר.

למעלה