שאלה לגבי גילוח!!!

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
שאלה לגבי גילוח!!!

שלום רב. רציתי לשאול. כל חיי הורגלתי להתגלח עם מכונת גילוח. אני סובל כל חיי מפצעים בפנים. ויש לי בעיה להתגלח עם מכונה. הגילוח במכונה עושה לי לא טוב לפנים ורק מזיק. כולם המליצו לי לנסות להתגלח בסכין. עכשיו, אני שכל חיי הורגלתי בהרגלים כאלו ואחרים, ורק עם תהליך ההתבגרות שעבר עליי בשנים האחרונות ראיתי כמה שטויות שעד היום חשבתי כי הם "תורה מסיני" כביכול מתבררים כהרגלים שפשוט הורגלנו אליהם. לגבי הגילוח אני עוד בבירורים. כיוון שהנושא מאוד קריטי מבחינתי. אז לענייננו שאלותיי הן: 1. מה באמת באמת הבעיה להתגלח עם סכין, ומהו ההבדל במכונה? 2. האם לאור מצבי (כאשר הגילוח במכונה הוא בשבילי סיוט, ורק מחמיר את מצבי בעור הפנים) יש איזשהו היתר להתגלח עם סכין, או שישנו פיתרון אחר? אודה לך על תשובתך בתודה מראש אבישי

איסור גילוח בסכין

מקווה שאדייק. בתורה כתוב "ולא תשחית את פאת זקנך" "ופאת זקנם לא יגלחו" פעם אחת כתוב שאסור להשחית, ובפעם נוספת כתוב שאסור לגלח. איסור גילוח = הורדת כמות גדולה של שערות במכה אחת (הווה אומר שאם אתה תולש שערה אחת אין בעיה) איסור השחתה = הורדה של שיער ממש קרוב לשורש (הווה אומר שהורדה במספריים מותרת) האופן בו לומדים את הפסוקים הוא שרק אם מתקיימים שני התנאים - גם גילוח וגם השחתה - רק אז חל האיסור. כיוון שבגילוח בסכין יש גם השחתה וגם גילוח - מדובר באיסור מוחלט מהתורה. אין שום צד להקל בו (מלבד במקומות כמו השפם או מקומות שלא בכלל "פאת הזקן") אפשר להקל בחלק מהמכונות כיוון שהן לא מורידות ממש קרוב לשורש כמו סכין.

SAMO BITON

New member
אז ככה

בגדול, אם תחקור תא הנושא, ותחפש טוב, אתה תמצא שאסור להוריד בסכין שערות של חמש פאות מוגדרות באיזור הפנים. ואז אתה עלול להגיד לעצמך - טוב, אז רק את אלה אני אוריד עם משהו שהוא לא סכין. המצב כיום ע"פ רוב הפוסקים הוא, שמתגלחים לגמרי במכונה, על מנת לא לעבור על איסור דאורייתה. מעין גדר שכזו. אם תקל לעצמך לגלח חלק מהזקן בסכין, אז יכולים לקרות שתגלך בטעות חלק שאסור, או שתקל עוד יותר ותתגלח לגמרי בסכין. עכשיו - לפתרון הולם - לדעתי אתה יכול למצוא מכונת גילוח שלא תזיק לעור פניך. נניח כזו שאפשר להשתמש בה תחת זרם מי ויש לה גם ג'ל שיוצא בלחיצה. תנסה. ותבדוק כשרות לפני. בהצלחה

למעלה