שאלה לגבי גדר חיה

achokler

New member
שאלה לגבי גדר חיה

שלום יש לי בית בכרמיאל אני רוצה לעשות גדר חיה, אני צריך שהיא תהיה גבוהה מעל 2 מטר, רצוי צפופה ולא מאד רחבה. הגינה פונה לכיוון צפון ובעצם אין לה שום צל משום כיוון. מה לדעתכם יתאים?

achokler

New member
אולי מישהו יכול לעזור

אני כבר מתלבט הרבה זמן בנושא

צפנתי

New member
מממ.מ...כרמיאל?

יש עמודים או גדר? או שצריך משהו ש"עומד לבד"? איזה גובה זה כרמיאל? יש קרה? מה הרוחב שהגדר יכולה לתפוס מהגינה? (אם יש בכלל הגבלה בכיוון הזה?) אם אין חוטים/רשת, אזי צריך שיחים, ומה המראה הרצוי? גזר גזומה (ריבועית, פורמלית) או מראה טיבעי ופראי יותר? מה המראה הרצוי בעיניך? (גדר פורמלית גזומה, גדר חופשית ופרועה...? לגדר חופשית עדיף מגוון של צמחים ולא צמח אחד., מספר המינים תלוי באורך הכולל של הגדר והטעם האישי. היתרונות הם אדירים מבחינת בריאות הצמחים, מגוון התיזמונים והפריחות ועוד ועוד. גדר חופשית-(לא גזומה. לא פורמלית).(שלדעתי יותר מתאימה לגינה "לא מלוקקות" לטעמי (סליחה על הביטוי, ומקווה שכוונתי ברורה) בגודלה של הגדר הזו שולטים ע"י גיזומי עומק של הענפים הארוכים שמפריעים, כל פעם ענפים אחרים, לסירוגין. גדר פורמלית גוזמים כאמור כל פעם שהמראה שלה מתפרע. דורשת יותר עבודה ודיוק. פעם נתתי רשימה מאד גדולה של צמחים לגדר חיה, רק שאני לא בטוחה שכולם יעמדו בקור של כרמיאל (עד כמה קר שם?) הנה שירשור שלוקח פחות או יותר את כל השיקולים בחשבון, עם הרבה צמחים...

achokler

New member
תשובות

יש גדר צמודה אבל היא לא גבוהה ולכן מטפס לא בא בחשבון. מכיוון שרוחב הגינה 3 מטר , גדר פרועה תתפוס חלק גדול מן הגינה. הייתי רוצה שיח שהבסיס שלו גזום והחלק העליון יכול להיות פרוע יותר.

achokler

New member
דרך אגב בכרמיאל קר

אני נמצא ממש בחלק העליון של ההר. בערבים הטמפרטורה פחות מ 5 מעלות ואמרו לי מהרשימה שרשמת הציעו לי בעבר אקמנה ומורן איפה אפשר לקרוא עוד עליהם

צפנתי

New member
כדאי על כל צמח לעשות חיפוש גוגל

וחיפוש מתקדם בפורום עצמו. חשבתי על מורן החורש עבורך, צמח יפנפיה שגם עמיד לקור...מה אורך הגדר אגב?. מורן מעט רחב ועלול לתפוס מטר שלם ברוחבו.

צפנתי

New member
רגע-רגע, מה גובה הגדר?

מאיזה צד של הגדר (צפון/דרום מזרח/מערב) של הגדר ישתלו צימחי הגדר?

achokler

New member
הסבר נוסף

יש גדר אבל גובהה חצי מטר מעליה יש גדר ברזל עם רווחים גדולים בין השלבים בגובה מטר נוסף. הצמחים ישתלו מדרום לגדר. והגינה מדרום לגדר המרחק עד הבית 3 מטר. צפון | | ---------------------- גדר אבן וברזל ++++++++++++++++++++++ גדר חיה """""""""""""""""""""" דשא |||||||||||||||||||||| בית המרחק מגדר אבן וברזל עד הבית 3 מטר

צפנתי

New member
א...זה די צר...משתמשים בדשא?

הייתי הולכת על שיחים שאפשר לעצב אותם להשען על הגדר, ושיהיו צרים ונקיים למטה, ויתנו הרבה נפח מפותח מעל גובה הקיר. למשל עץ השמן המנוקד, ושיח אברהם תלתני.

טסונמי1

New member
אתה קובע את רוחב הגדר

עיי גיזום קבוע-לכל השיחים יש נטיה ליגדול לרוחב קח בחשבון שברוחב של 3 מטר כל שיח ימלא את האדמה בערוגה עים שורשים

achokler

New member
סליחה לא הבנתי את ההקשר

שאלתי לגבי הגובה של שיח אברהם ולא הרוחב דרך אגב מצב אתר פיצוץ לענין

טסונמי1

New member
ביקשת אינפורמציה על שיחים

שלא יתפשו רוחב- על כך הייתה תשובתי שיח אברהם הוא שיח גדול ורחב יכול להגיע לגובה של3-4 מטר

achokler

New member
הבנתי תודה

אז אולי אני לא צריך שיח אלא עץ משהו עם גזע וצמיחה צפופה אני אדאג שהוא יהיה קרח ב1.5 הראשונים ואח"כ צמיחה צפופה. כל הבעיה שהבית גבוה מהכביש/גינה בחצי מטר.

טסונמי1

New member
אתה יכול לישתול שיחים אבל

אתה תהיה חייב להקפיד על הגיזום כדי שישארו צרים ועל כך עניתי לך אתה קובע את הרוחב יש ברושים בשם טוטם הם מאוד צרים וגבוהים אולי אלה ימצאו חן בעיניך

דק פרי זקוף

אתה יכול לגזום צר או להשאיר למטה בלי ענפים("על גזע")ולמעלה לתת לו לגדול חופשי והוא ירוק עד ופורח בצהוב או כתום כמעט כל השנה וזהו בעצם מעין עץ קטן. לפי דעתי לא כדאי לך עץ השמן המנוקד. גדל מהר ובפראות וכשמו כן הוא עץ ולא מתאים לגדר חיה לשטח קטן.

achokler

New member
מה ההבדל בין

עץ השמן המנוקד והמכסיף הבאתי גנן והוא הציע גם עץ השמן אבל מכסיף

shlumbergera

New member
מצרפת קישור לתמונות של אקמנה סמית

בגוגל. משם אתה יכול להגיע חזרה למאמרים. זה מה שמצאתי בקטלוג מלצר: שיח גדול או עץ קטן. ירוק-עד. עד 6 מ'. מרווחי שתילה 2-3 מ'. עלווה ביצנית איזמלנית מבריקה פריחה בקיץ לבן-קרם. ומהידע שלי אודיף: ורוד-אדום. קרינת שמש ישירה או הצללה חלקית. השקייה בנונית לבלוב אדמדם. אשכולות פרי סגולים. פרי אכיל. רגישות ל: קרה, מליחות וכנימות עלה. מתאים כרקע לצמחים נמוכים, כגדר חיה, למיכל וכעץ בודד. עכשיו: בקשר לרגישויות שלו: גרתי בעבר באזור ההר וגידלו שם המון אקמנה שהגיב יפה מאד ולא חלה בכנימות. מאז ברור לי שזה האזור הכי מתאים לו בארץ. עוד מעלה גדולה שלו למטרה שלך: הוא צומח כמעט ישר כלפי מעלה. כמעט ואין התפרשות לצדדים. בנוסף, הענפים שלו מתעצים לאט מאד וגם אז, ממשיכים להיות רכים = קל לגיזום. אני, מניסיוני, ממליצה עליו.

למעלה