שאלה לגבי בת 7

איריסלא

New member
שאלה לגבי בת 7

שלום רב. שמתי לב כי לאחרונה החלו להופיע אצל בתי בת ה7 ו3 חודשים הפרשות נרתיקיות. הן נראות לי נורמליות לגמרי, ללא ריח ובצבע וכמות כמו הפרשות נורמליות של אישה. השאלה היא האם זה תואם גיל, או שיש צורך לבדוק.האם יש קשר לגיל בו תקבל מחזור. היא די קטנה פיזית, כך שזה חשוב שלא תקבל מחזור מוקדם. יש לציין כי מעבר לכך אני לא רואה סימני התבגרות כגון שיעור או צמיחת חזה. אודה על תשובתך.

שאלה לגבי בת 7

הפרשות כאלה מתחילות להופיע כשנתיים לפני התחלת תהליך ההתבגרות המינית, כף שזה בהחלט יכול להיות תקין בגיל של ביתך. אם את קיבלת מחזור ראשון בגיל 11 בערך , אז זה מתאים. בכל מקרה, אני ממליצה על מעקב של רופא הילדים אצרי הגדילה שלה ( גובה ומשקל כל 3 חודשים) לראות האם היא מתחילה תהליך של גדילה מואצת וכן לעקוב אחרי התפתחות השדיים ושיעור.

איריסלא

New member
שאלה נוספת באותו עניין

תודה על תשובתך. אני קיבלתץי מחזור בגיל מאוחר יחסית (סביב גיל 13) ובכלל כל ההתפתחות המינית שלי היתה יחסית איטית. האם זה משנה לגבי ההתערבות הנדרשת לבתי. דבר נוסף,שמעלה שאלות האם יש צורך בבדיקה מיידית היא שלאחרונה בחודשים האחרונים היא לא התפתחה פיזית (שיעור, השמנה וכו) אבל נתנה קפיצה רגשית שמתבטאת בסוג המוזיקה שהיא מאזינה לה, סגנון הלבוש וכדומה. האם לאור זאת היית ממליצה להגיע בכל זאת לבדיקה אצל גניקולוגית ילדות? בברכה איריס

חשד להתבגרות מוקדמת

הספור המשפחתי כן קובע ולכן עושה רושם שבכל זאת יש משבו שמקדים אצל ביתך. אין לך מה לקחת אותה לגינקולוגית ילדות בינתיים אלא רק לאחר מעקב גדילה של מספר חודשים אצל רופא הילדים. אם תהיה קפיצה שלא מתאימה לגיל, אז כדאי לפנות.

למעלה