שאלה לגבי ברגמן

mrpink3

New member
שאלה לגבי ברגמן

לאחרונה התעניינתי בקולנוע אירופי כזה וכזה. ונזכרתי שכן צפיתי בחלק מ'תותי בר' (אחד מהסרטים האירופים המוערכים). זה היה משעמם וגם לא היה לי מצב רוח. אני זוכר שהיה שם בחור זקן ועוד בחורה והם דיברו במשך מה שנראה לי כאינסוף. בביקורות שקראתי באינטרנט הבנתי שככה בנויים הסרטים של ברגמן. דיבורים פסודו פילוסופיים במבנה של דמויות וסיפור כלשהו. אומר כי אין לי בעיה עם מבנה כזה ואפילו מצאתי את עצמי מתעניין מאוד.

השאלה הראשונה שלי היא האם זה כך, או שהאם למדיום הקולנועי כן יש מקום, עיקרי או בכלל, בחשיבות הסיפורים שלו?
אם לא, מדוע הוא עשה סרטים, ולא פשוט כתב ספרים?

sarne

New member
הקרבה היא יותר לתיאטרון מלספרות

והוא באמת עבד הרבה גם כבמאי תיאטרון. אז השאלה שהייתי שואל במקומך היא אם הוא היה קולנוען או פשוט מחזאי שעשה סרטים.

אני אישית מכיר מעט מדי מהיצירה שלו כדי לענות על זה, וגם לא קראתי עליו יותר מדי, אבל - הייתי ממליץ לך לנסות את "פרסונה" בפעם הבאה. אני חושב שהוא מנצל בו לא רע את המדיום הקולנועי - יש שם גם סרט בין כל הדיאלוג.

ובאמת קשה בדרך כלל להכנס למצב רוח לראות סרטים שלו , יש מספיק במאים אירופיים מוערכים שאפשר לחקור לפני ברגמן שקצת פחות סובלים איתם

Kubachrick

New member
ב"חותם השביעי"

יש איכויות סינמטוגרפיות,במיוחד בסצנת הנזירים המפורסמת.

GK_FF

New member
למדיום הקולנועי יש המוןןןןןןןןןןןן חשיבות אצל

ברגמן, הוא מביים ממש מדהים החל משחקנים ועד לזוויות צילום.
גם אני לא אהבתי את תותי בר (והחותם השביעי ומעיין הבתולין ובושה), ממליץ על פרסונה, מחיי מריונטות ו-סונטת סתיו.
נראים לי מעניינים ולא ראיתי: תמונות מחיי נישואין, עין השטן, מבעד לזכוכית האפלה...

Houndour

New member
תראה שוב את תותי בר

חשבתי כמוך אחרי צפייה ראשונה, אהבתי אחרי השניה...

Houndour

New member
בתותי בר יש סצנות שלא יעבדו בשום מדיום אחר

ותנסה גם את פרסונה, שעת הזאב, שיעור באהבה ומבעד לזכוכית האפלה. סרטים מצויינים שלא יותירו בך ספק באשר לחשיבות המדיום הקולנועי בהם.

זה ספרות במובן של ספרים כתובים

ולא במובן של עיצוב שיער.

שנאוצר משהו החרבת בדיחות בע"מ

למעלה