שאלה לגבי בע"ח

שאלה לגבי בע"ח

שלום!אני אוהב חיות ולפני שחזרתי בתשובה גידלתי בע"ח. הבנתי שאסור לגדל כלב, אז ויתרתי, חתול לא מדבר אלי אבל תוכים אני מאוד אוהב. אני רוצה לדעת ( ואני מאוד אשמח שפראזניק יענה לי) האם רבנו מדבר בספרים על גידול בע"ח ( ושוב בעיקר תוכים), האם בברסלב יש חסידים שמגדלים תוכים בביתם? האם מבחינת ההלכה אין בעיה בכלל ? הכוונה היא לתוכי גדול מאוד מדבר שאוהב שמלטפים אותו ומאכילים אותו. הבנתי שרק בשבת הוא מוקצה ולכן אין לגעת בו בשבת. טוב..הארכתי אבל העניין מאוד מאוד חשוב לי ואני מחכה לתשובות. שבוע טוב!

פראזניק

New member
ככל הידוע לי...

אין שום בעיה בגידול תוכי, לא גדול ולא קטן. בשבת, כמובן הוא מוקצה, ודומני שישנן הלכות בנושא בעלי חיים ביתיים, מה מותר ומה אסור. (רק תזכור, לפי ההלכה צריך להאכיל אותו לפני שאתה אוכל)

פראזניק היקר...

תודה על התשובה אחי, אני יודע לגבי המוקצה ולהאכיל אותו קודם אבל מה לגבי התייחסות של רבנו לנושא (אם בכלל יש..) ולחסידות ברסלב / חסידות בכלל? אין עניין של אסור להסתכל על חיה טמאה? אנא ברר עבורי כי אין לי רב שאני מתייעץ איתו. מודה לך מראש!

על רבי זושא מהניפולי שמעת?

החצי השני של האחים הקדושים ... ובכן , יום אחד , במהלך טילטוליו , הגיע לחדר המתנה בביתו של איזה עשיר , כנראה על מנת לאסוף כספים לשם מצווה כל שהיא (פדיון שבויים , הכנסת כלה ...). בעודו ממתין , הוא ראה ציפור בתןך כלוב . בלי לחשוב הרבה , הוא שיחרר אותה לחופשי , ללא שום חשש גזל או נגיעה בדבר שלא ברשותו . הוא פשוט הרגיש את צער הציפור הכלואה. אני לא בא להורות לך מה לעשות , אבל ביקשת את "רוח החסידות" בנושא וזה הדבר הראשון שעלה לי לראש. אני מודע לזה שהתוכי אולי לא ישרוד יותר משבוע אם תשחררו לחפשי , אבל זה טוב שהסיפור הזה יתווסף למכלול שיקוליך. רבי נחמן ובע"ח ? רבי נחמן העיד בפרוש שכל העניין שלו זה תפילה , לכן , לא משנה על מה רבי נחמן דיבר , הסוף והתכלית של דבריו , זה שנזכה להתפלל יותר ויותר בכוונה ויותר באמת ויותר ויותר ויותר ...

פראזניק

New member
חס וחלילה לי מלחשוד בהרה"ק

רבי זושא שעבר על גזל, ואין שום רגש מבטל דברי תורה. וכבר הבאנו דברי רבי אברהם בן רבי נחמן על סיפורי חסידים המסופרים בין כוס שלישי לרביעי שאין בהם דיוק ואין להביא מהם ראיה וסיפר זה וודאי אחד מהם הוא. ועם זאת, כמובן שתחילה וסוף בדברי רבינו הם תפילה ורוחניות בלבד בלא שום עסק בגשמיות, כפי שאמר הוא עצמו ז"ל "אני - איני מוכר סמאלע" - "איני עוסק בגשמיות כי אם ברוחניות". אבל בכל מקרה, על פי רבינו אין שום מניעה להחזיק תוכי - אם כי לא זכור לי שרבינו אמר משהו על להחזיק תוכי. ושוב: תכלית רבינו הק' היא אך ורק רוחניות. "דאווינען, לערנען, דאווינען" (תפילה, לימוד ושוב תפילה). בהצלחה

רוח הקודש מפעמת בך פראזניק ?

"סיפור זה וודאי אחד מהם הוא" ?!? דברי ראבר"נ מקובלים עלי לחלוטין , אבל לומר על סיפור פלוני שוודאי לא התרחש ?!?? או שרוח הקודש היא זו , או שבן יותר ממאתיים שנה אתה וליווית את ר' זושא בכל ימי חייו וחזית בעיניך שהמעשה לא התרחש.... תוכל לומר שלא נראה לך סיפור זה כדאי ללמוד ממנו , נשמע יותר טוב ...

פראזניק

New member
צודק. מקובל עלי!

לא התכוונתי לומר "וודאי" כאילו אני יודע, אלא "וודאי" מלשון הנחה, אני מניח, לפי פרטי הסיפור, שהוא כזה. בכל זאת, אתה צודק, מן הראוי היה להשתמש בלשון ברורה יותר.

אם כך הוא , אני חוזר מהערתי...

אחרי הסברך , הבנתי את ה"וודאי" . וודאי של הנחה הוא שבטעות החלפתי אותו בוודאי - וודאי . לשון נאה נקטת ומכיוון שלשון זו , לא מצויה בכל מקום , טעיתי בה... לכן , אני חוזר בי מהערתי.

למעלה