שאלה לגבי בעיה....

snir 932

New member
שאלה לגבי בעיה....

לילה טוב דר' אלישע. שלום אני שניר, אני לוחם בצבא, לא משנה כל כך באיזו יחידה. יש לי בעיה שאני די חושש שתגרום לי לצאת מקרבי ולהיות לוחם. הרופאים שהייתי אצלם(אורטופדים מומחים) אמרו לי שזה: "ממצע של קרע בפסציה(Fascial defect) בסבוך ימין בתא הלטרלי", אמרו לי עוד שאפשרי לעשות ניתוח אבל הסיכון בו גבוהה וכו' ואני דיי חושש מכל זה, כי אין לי ממש הרבה מידע וידע על מה שיש לי ברגל. רציתי לשאול אותך אם יש לך אולי איזו עצה או משהו להגיד לי לגבי הבעיה שרשמתי לך כי זה מאד חשוב לי, כדי שאני אדע מה ההשלחות של זה לגבי העתיד ואדע אם זה יכול לגרום לנזק מסויים בהמשך החיים... אשמח אם תענה לי על הבעיה שלי כמה שיותר מהר כי אין לי הרבה זמן להיות בבית, אני צריך לחזור לצבא במידה ותוכל תשלח לי תשובה לאי מייל: [email protected] שם אני בטוח יוכל לקבל את התשובה שלך לגבי מה שרשמתי לך. מקווה שתעזור לי בלייעץ ותחזיר לי תשובה כי זה דיי חשוב תודה שניר

rafagav

New member
לפני תשובת הרופא...

א) לא סבוך אלא סובך = שריר התאומים... ב) אתה צעיר = יש לך עוד שנה-שנתיים (ועוד 60 לפחות) לחיות.. אתה מנסה לבחון את גבולות גופך, כשברור שאינו במצב הכי טוב... זה מיותר. קרבי זה אחי? אז אל תהיה אחי, תהיה בריא ואין טוב מזה.. אם תשמע לעצתי - אין לך מושג עד כמה תודה לי בהמשך... אם לא תשמע לעצתי - אין לך מושג עד כמה תצטער על כך..

פגם בפסציה

הניתוח לא כ"כ מסוכן או מסובך, אך כמו כל ניתוח צריך לשקול את מידת הסבל כיום מול סיכוני הניתוח. בכל מחלקה אורתופדית בארץ ניתן לבצעו. אם הכאב רציני תבקש מרופא היחידה הפניה להתייעצות במרפאה אורתופדית או מרפאת ספורט בבי"ח.

למעלה