שאלה לגבי ביטוח לאומי...

אשחר 1

New member
שאלה לגבי ביטוח לאומי...

שלום, אני בסף החלטתי שאחרי השחרור מצה"ל אני אטוס לאוניברסיטת גלאודט בוושינגטון ללמוד. אז שאלה היא, בזמן שאני בצבא אני מקבלת קצבה מביטוח לאומי ואני עוד מעט אני משתחררת, אז יהיה לי זימון לשיחה עם עובדת סוציאלית לגבי העתיד שלי (?), האם עליי להצהיר שאני עומדת לנסוע לחו"ל לתקופה ממושכת? האם ביטוח לאומי ממשיך לתת קצבה למרות שאני בחו"ל? או שזה נפסק? תודה!!
 

bekol1

New member
עלייך להצהיר רק כאשר את נוסעת

ואם לא תעשי זאת ובטל"א יגלה זאת באיחור- הם ידרשו את הקצבה שקיבלת בזמן שהותך בחו"ל רטרואקטיבית. לא תהיי זכאית לקיצבה כאשר תהיי בחו"ל לתקופה ממושכת.
 

שיווה100

New member
דבר נוסף זה שמגיע לך מימון ללימודים לתואר

ראשון, כחלק מסל השיקום המקצועי שאת זכאית לו. עלותו של תואר ראשון בארץ הוא עשרות אלפי שקלים (רק השכ"ל, ללא הוצאות נלוות), ממליצה בחום לנצל את ההטבה הזו..
 

bekol1

New member
מסתייגת

לא כל אחד זכאי באופן אוטומטי למימון מלא של תואר ראשון, או כל לימודים שהם, הזכאות נקבעת קודם כל לפי אחוזי הנכות- מניחה שאם את זכאית לקצבה יש לך לפחות 75% נכות, מה שכן יכול לאפשר לך הרבה הטבות. אבל לא רק לפי כך נקבע המימון של לימודים או הכשרה כל שהיא- מדובר בכמה פגישות לפחות עם עובדת שיקום, שתתרשם מיכולותיך, מבגרותך הנפשית ומוכנותך ללימודים, מהתאמת המקצוע אותו את רוצה ללמוד ועוד. לא צריך לחשוש- לא מדובר במבחן, אלא בניסיון להתאים עד כמה שאפשר את התחום שבחרת ואת התיזמון בו הגעת ליכולותייך. בד"כ הזכאות לשיקום היא חד פעמית ולכן חבל להחליט ש"רצים" ללמוד, לקבל מימון מהשיקום ואחרי שנה או כמה חודשים להתחרט, ובכך להפסיד את הזכות לשיקום.
 

dpii

New member
ממליץ לך לפנות לננה בר מהמכון לקידום החרש

ננה היא רכזת השכלה גבוהה והיא אמונה על נושא סינגור לסטודנטים מול ביטוח לאומי והאוניברסיטאות. המייל שלה הוא [email protected] בברכה
 
למעלה