שאלה לגבי ביוץ

• פותח הנושא TIFS
  • פורסם בתאריך

TIFS

New member
שאלה לגבי ביוץ

מאז שהפסקתי לקחת גלולות, קיבלתי פעמיים מחזור. כל פעם אחרי 27 יום בדיוק והמחזורים היו באורך של 9 או 10 ימים. בחודש הראשון הגעתי לגניקולוג לבדיקה והייתי 13 יום אחרי תחילת המחזור. הוא אמר לי שאני ממש כמה ימים לפני ביוץ, היו גם הפרשות והכל בסדר. אם זאת לא נקלטתי. מאז, בחודש השני קיבלתי גם אחרי 27 יום אך לא היו את אותם ההפרשות. החודש, אני נמצאת ביום ה - 17 אחרי המחזו, גם החודש אין את אותם ההפרשות המעידות על ביוץ, אם זאת התנפחות קלה קיימת ביומיים האחרונים. השאלה היא כזאת האם נכול להגיד שאין ביוץ החודש?? כמו כן האם נכון להגיד שבמחזור של 27 יום, שבין היום ה - 10 ליום ה - 17 שהו חלון הפוריות?? ואם בתקופה זו עשינו את מעשי המצווה 5 ימים מתוך 7 האם זה אומר שיש סיכוי שאם ביום הביוץ פספסנו אז החודש אבוד??

פּוֹנְג

New member
תשובות

אי אפשר לומר שאין ביוץ החודש רק על פי תחושות ההפרשות. אפשר לדעת בוודאות אם היה או לא היה ביוץ רק על פי בדיקת דם בסוף החודש שבודקת את ערכי הפרוגסטרון (שאמור לעלות אם היה ביוץ) במחזור בן 27 ימים הביוץ אמור להתרחש בין היום ה- 11 - ל 13 (לקחתי בחשבון שהביוץ הוא בין 14-16 ימים לפני המחזור הבא), לכן חלון הפוריות יכול להיות אפילו מוקדם יותר מהיום העשירי. אם עשיתם את ה'מצווה' (למה מצווה למה לא תענוג ?
) 5 ימים מתוך ה 7 אז כל מה שהיה אחרי היום ה 14 לדעתי היה באמת לשם התענוג בלבד ואתם מבחינתכם באמת עשיתם את המקסימום האפשרי. אבל את יודעת, לפעמים גם לזרעים האלו יש דעה משלהם, או לפחות לטבע
מקווה שהפעם כולם יהיו באותה דעה חיובית

TIFS

New member
המשך שאלה

קראתי את מה שכתבת שבמחזור של 27 יום הביוץ הוא בין היום 11 ל 13, . האם זה 13 ימים מהמחזור העתידי אחורנית או 13 ימים מתחילת המחזור.??? היות וכמו שכתבתי שהייתי אצל הגיניקולוג והייתי ביום ה - 13 מתחילת המחזור הוא אמר לי שאני כמה ימים לפני ביוץ. אם זאת אם סופרים אחורנית אז הייתי 11 יום לפני המחזור הבא ?

פּוֹנְג

New member
מה שהתכוונתי זה מתחילת המחזור

אם היית 11 ימים לפני המחזור הבא, והוא אמר לך שאת לפני ביוץ אז זה מעיד על שלב לוטאלי קצר. (התקופה בין הביוץ למחזור הבא, הזמן בו הביצית המופרית אמורה להשתרש ברירית הרחם, אם השלב הזה קצר מדי זו יכולה להיות בעייה.)

TIFS

New member
תודה על התגובה ושאלה בבקשה

הייתי 13 יום לפני המחזור הבא. והיית ביום ה - 13 מתחילת המחזור הקודם וביום ה - 14 קיבלתי כשבאתי אליו הייתי ביום ה - 13 מתחילת המחזור והוא אמר שאני ממש כמה ימים לפני ביוץ אז מה זה אומר

פּוֹנְג

New member
זה תלוי מתי בייצת בפועל

ואת זה אנחנו לא יודעים בכל מקרה היית 13 יום לפני המחזור, כך ש'חוק' ה 14 יום לפני המחזור לא התקיים... זה אומר שזה שווה בדיקה, אם מעקב איך הביוצים שלך בדרך כלל (מדידת חום אולי, או US, או אפילו בדיקה עם ערכה) ואם ציון העניין בפני הרופא.

TIFS

New member
מה זה בעצם כל הנפיחות הזאת קצת

אחרי תקופת הביוץ? למה היא מתרחשת?

צהלולים

New member
אז בעצם

הנפיחות לא קשורה לביוץ, היא יכולה להתרחש גם אם אין ביוץ.. כי הגוף מכין את עצמו? או שהנפיחות מעידה על ביוץ בהכרח?

TIFS

New member
ואם היום אני מרגישה כאבים בבטן

התחתונה מה זה אומר?? כאשר היום אני נמצאת 9 ימים לפני המחזור הבא

קובולט

New member
כי לפי מיטב ידיעתי

אם יש הריון החום לא יורד מהביוץ וזה קצת יותר מדוייק מלסמוך על כאבים וכו' כי הכאבים המיחושים ושאר הדברים יכולים להיות או פסיכולוגים ,או הריון ,או המכשפה שמתקרבת אבל עוד שמונה ימים נדע לא?????

פּוֹנְג

New member
בכל מקרה 9 ימי לפני המחזור עוד

מוקדם לדעת אם יש הריון, גם אם הטמפ' של הגוף היא גבוהה. אין מה לעשות, צריך סבלנות....

למעלה