שאלה לגבי בולמיה

שאלה לגבי בולמיה

האם אדם בולמי שמקיא אחרי שהוא אוכל לא מרזה כמו אדם שלא אוכל בכלל? הכוונה שבנאדם שאוכל ומקיא האם הגוף שלו מספיק לעכל או לספוג חלק מהמזון ?

Darkness Falls

New member
תשובה

אני בהחלט יכולה לענות לך על השאלה הזאת ולתת לך את כל העובדות היבשות אבל אני מהססת לעשות כן כי השאלה הזאת נשמעת לי מאוד חשודה ומטרידה... למה לך פיסת המידע הזאת? זאת נשמעת לי דרך מסוכנת ללכת בה... נטו, כן אדם בולימי לא מרזה כמו אדם שלא אוכל בכלל ולעיתים אפילו עולה במשקל במקום לרדת אך לא רק בגלל שהגוף מספיק לעכל או לספוג חלק מהמזון (תהליך העיכול והפירוק מתחיל עוד בפה). עוד סיבה לכך היא גם הפגיעה הישירה שהקאות גורמות לבלוטת התריס שאחראית על קצב חילוף החומרים שברגע שהוא נפגע הירידה במשקל (כמו גם הרבה דברים אחרים בגוף!) משתבשת. האמנם לגבי זה לא שאלת אבל אני מרגישה צורך להוסיף שאולי בצום מרזים יותר לעומת הקאות אבל כשזה מגיע בשורה התחתונה לנזקים הנגרמים לגוף לטווח הארוך ולטווח הקצר שתי הדרכים האלה עלולות לגרום לנזקים בלתי הפיכים ובמידה ובאמת יש צורך לרדת במשקל צריך לעשות את זה תוך ייעוץ עם דיאטנית שתתאים לך דרך בריאה לעשות זאת ולא להתחיל לחפס פתרונות בזק כגון אלה הנ"ל שיתנקמו בך בסופו של דבר. (אולי זה נשמע כאילו אני מטיפה שלא לצורך אבל כל מה שכתבתי כאן נאמר מתוך ניסיון מר שלי הן עם אנורקסיה והן עם בולימיה ולכן מי כמוני יודע איך ה"עסק" הזה עובד...) נ.ב- מצטערת על התשובה הלא מקצועית. לא רציתי להרחיב כאן יותר מידי. חכי שאחת הדיאטניות תענה לך בצורה יותר ממצה.

שאלה סופר חשובה

מה רע בלדחוף איזו אצבע לגרון מדי פעם אחרי איזו ארוחת שחיטות או אחרי ש"בטעות" בולעים 6 קערות בוטנים. האם עדיף לסבול מכאבי בטן יחד עם יסורי מצפון?

Infin1ty

New member
אם אתה סובל מכאבי בטן עם יסורי

מצפון, עדיף מאשר להקיא, כן זה עדיף! להקיא משמע להוציא עוד דברים חוץ מהאוכל שאכלת וגם זה בספק אם זה יעזור. זה לפגוע בויטמינים ומינרלים חשובים בגוף, יש גם אפשרות להתייבש. להקיא זאת לא המטרה, עדיף לסבול מכאבי בטן עם יסורי מצפון. להוריד את מה שעלינו מהבולמוס הקטן זה אפשרי, גם הכאבי בטן עוברים אחרי כמה שעות עד שהאוכל מתעכל, אבל הויטמינים, המינרלים והנוזלים שאיבדנו יהיה קשה מאוד להחזיר, ויתכן גם שתיהיה פגיעה נוספת בגוף.

טוב שאתה לא מגזים

כאילו אני מתכוון להקיא אחרי כל ארוחה. זה כמו אחרי שבולעים רעל, מה עושים במקרה כזה?

Darkness Falls

New member
טוב שאתה לא מגזים בכלל...

"זה כמו אחרי שבולעים רעל"...??? טוב שלא הגזמת בהשוואה הזאת. אוכל זה לא רעל זה מקור אנרגיה ויטמינים מינרליים ושאר דברים שחיוניים לגוף. אם זה הדימוי וההרגשה שהאוכל יוצר אצלך אז משהו כאן ממש ממש לא בסדר. נכון לעכשיו אתה באמת לא מתכוון להקיא אחרי כל ארוחה אבל עם גישה כמו שלך ממש לא קשה לאמץ את המנהג הזה ולהפוך אותו למשהו קבוע כי אתה ממש לא קולט איזה נזק זה גורם לגוף... חבל.

Infin1ty

New member
יופי, עכשיו אוכל הפך לרעל?

ככה מתפתחת המחלה, "אז נקיא פעם אחת לא יקרה כלום" לבסוף זה הופך לעוד פעם ועוד פעם ואחר"כ נהפך להרגל. עצם זה שאתה חושב להקיא אחרי ארוחה זה כבר בעיה בחשיבה.

"כמו אחרי שבולעים רעל".

יש כמה ילדים שיצא לי להכיר בקמבודיה, הם ישמחו לשמוע על הגישה שלך לאוכל.

חלמית

New member
2 חבילות ופלים? למה אכלת ככה?

פעם הבאה 2 ופלים זה מספיק ודי. אפילו 3 אם בא לך. ואם אכלת 2 חבילות - תתמודד! אל תקיא.. זה הכי גרוע.. וזה גם הופך להרגל..

רון ו

New member
הגוף יקיא כשידרש לכך בעצמו

הקאה היא מעין מצב חירום של מערכת העיכול או חווי למחלה. יש גם מיני תרופות וטיפולים שגורמים לבחילות והקאות. במקרה של אכילת יתר או בולמוס פשוט מפיקים לקח מהתחושה הבלתי נעימה ולא חוזרים עליה. להקיא זה בטוח נעים הרבה פחות ואף מסוכן. ד"א כלבים וחתולים נוהגים לאכול עשבים כדי לעורר הקאה לאחר שבלעו שיער או משהו שעלול להזיק להם למעיים. לנו יש תה צמחים או תרופות נוגדות בחילה למקרה של כאבי בטן ורצוי בהמלצה רפואית בלבד.

בולמיה

הקאות אחרי האוכל או דרכי "היטהרות" אחרות אינן פתרון להרזיה אך זו דרך לגרום לסיבוכים בטווח הקצר ובטווח הארוך, ולנזקים חמורים לגוף. יש לטפל בהפרעה זו בעזרת צוות רב מקצועי: פסיכולוג ואפילו פסיכיאטר, דיאטנית ורופא,ויפה שעה אחת קודם...,ולא, הנפש כמו הגוף יוותרו "מורעבים" ומעגלי הזלילה וההיטהרות לא ייפסקו וכאמור סיבוכים קשים לא יאחרו להגיע.

תודה אנשים

עזרתם מאוד, וסליחה על העקשנות, זו הדרך שלי להשתכנע השכנתם אותי לגמרי. תודה

למעלה