שאלה לגבי אכזריות

שאלה לגבי אכזריות

חשבתי שיש פורום פסיכולוגיה אבל אין היום ראיתי תוכנית על רוסיה ודובר על איוון האיום סופר שעוד מגיל קטן הוא ראה רציחות במו עינו רציתי לדעת אם כל אדם הנחשף לאכזריות בגיל קטן ( כמו בניו של סדאם חברנו העתיק) יפתח משיכה או לא ירתע מפעולות אכזריות או שכל אדם זה אינדיבידואלי יותר מזה נשאלת השאלה האם אדם נולד עם יכולת לבצע מעשים אכזריים לדוגמא לחתוך אדם תוך כדי זעקות או שהחברה ( אם היא נורמלית) מדכאת את היכולת לבצע מעשים אלו והוא ירתע ויראה חמלה

ald1357

New member
אתה לא צריך פורום פסיכולוגיה

אתה לא צריך פורום פסיכולוגיה אתה צריך פסיכולוג דחוף או יותר נכון פסיכיאטר לקבלת תרופות מאזנות, אדם המוצא את סיפוקו על ידי חשיבה על מעשים שפלים, הוא אדם שיש לו פציעות קשות בנשמה שלו פנימה, פציעות שהוא מנסה להחצין אותם כאילו לגרש אותם מתוך ההוויה שלו, אין לי מושג מי אתה, אבל בשבילך כדאי לך לקבל טיפול זה הרבה יותר טוב מכל מעשה אחר שתעשה

פרופסור

בבקשה אל תנסה לנתח אותי כי אתה לא מכיר איתי אז רשמתי שאני שפל ומשתפל אז ....... צריך להוכיח את הטענה הזאת ועוד לא הוכחת ואני לא הוכחתי

ל נ צ ח

New member
לי כושר חד-כתער לניתוח האישיות

לו חלילה ולא כך אז לא הייתי מתחתן אם אשתי. שנים לפני שהכרתיה טראומה גדולה עברתי בנכר עם חברתי הנוצריה (סיפרתי על זאת הטרגדיה במאמר המעולל שלי << אהבה כישוף וניסים >> ולאחר שאמי ואבי ז"ל נפתרו שניהם תוך פרק זמן של חצי שנה ובנוסף להם גם דודי המאוד מאוד יקר חודש לאחר מכן, לאחר שנה התחתנתי עם אשתי היקרה לה אני נשוי כבר יותר מ 21 שנה של שלום-בית למופת. את אישיותה לעומק ניתחתי, ובזכות זה, ולמרות כל הטראומות הנוראות שעברתי, לאחר שנת אבל על אבי היקר ז"ל, אם אשתי התחתנתי. נ.ב זאת עת השמועות עלי על האמת על דבריי אמרותיי, בעת הזאת אני אותם משמיע. עת-ההוכחות מייד בקרוב. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

שמע

אולי במציאות אתה יכול אז כל הכבוד סבבה פה זה אינטרנט אתה לא יודע אם אני לובש מסיכה או לא אתה לא יודע אם אני עומד אחרי מילותי או לא אתה בכלל לא מכיר את הדמות אותה אתה מנתח אז אל תיהיה יהיר אני יכול לכתוב לך לך קוסאמאמק ערס רק על מנת שתחשוב שאני איזה ערסוואת או לזרוק לך כמה ציטוטים של ג'ון לוק ותחשוב שאני אינטלקטואל לא בעיה לשחק משהו אחר או לשחק דמות בה אתה חפץ

איזה בולשיט

מה אתה ורדה רזיאל ג'קונט? אלו אמירות שאינן מתאימות לפורום פילוסופיה או לפורום מדעי בכלל.

erezsh

New member
זו שאלה מעניינת

אני מאמין שכל אחד נולד אכזרי (ותראה בקלות שתינוקות / ילדים קטנים לא יהססו לנשוך ולא יתייחסו לבכי של אחרים). את מידת הרחמים הם קולטים מהסביבה, ומחקים אותה. כמו כן, ייתכן שמדובר בדבר נוסף - הפסיכולוגיה טוענת שבעוד שהאדם כתינוק וילד קטן אינו רואה את האנשים שבסביבתו כיישויות נפרדות בפני עצמן (ויש כאלה שגם כמבוגרים..), ולכן מתייחס אליהם כ"חפצים", אך כשהוא לומד שהם בני-אדם כמוהו הוא מפתח עבורם סימפטיה.

כלומר

כל עוד אני רואה ביצור חי כחפץ אני יוכל להתאכזר אליו וזה לא משנה אם זה כלב או בן אדם ?

Josh F

New member
"יפתח משיכה או לא יירתע"

יש הבדל בין השניים. אכזריות היא משיכה לדבר לעומת סקרנות שיכולה להוביל ל"פירוק" היצור כשאין רתיעה מכך (מחוסר מודעות) התאכזרות זו אלימות במעשה אלא שבהגדרה "התאכזרות" זה יותר מהמעשה יש כוונה מאחורי המעשה - גרימת סבל חפצים אינם סובלים לכן היצר לפרק או לשבור חפץ אינו כמו היצר לגרום סבל מי ירצה לגרום סבל ליצור חי אחר? קודם כל זהו מי שמסוגל להבין מהו סבל וזו מן הסתם הסיבה לכך שסדיסטיות יכולה להיות תכונה של בני אדם. למה שמישהו ירצה לגרום סבל ליצור חי אחר? כי משהו דפוק אצלו. זו השפעה לרעה של הסביבה. הטענה ההפוכה, שזהו יצר טבעי שהסביבה בדרך כלל מדכאת, לא נותנת הסבר אבולוציוני לנחיצות היצר הזה ולדעתי הוא נוגד את חוקי הישרדות המין והפרט

שמי דנה

New member
זו באמת שאלה מעניינת

אין לי ידע בפילוסופיה אבל לדעתי אדם מושפע מהגנים שלו, מהצרכים שלו, מהסביבה ועוד. כשאדם אכזר כנראה שהחינוך שהוא נחשף אליו היה מושתת על אהבה עצמית במובן זה שהוא לא רואה את האחר. הוא רואה רק את עצמו. אומנם לכולנו יש נטיה נורמלית לאהוב נוחיות בדרך כלל אבל בחינוך הלקוי שיגרום לרוע, יש הגזמה בנטיה לאהוב נוחיות ואנשים רעים למדו לאהוב את עצמם ואת הנוחיות שלהם עד כדי כך שהם לא רואים אף אחד. הם נוטים לעשות דברים רק מתוך עיקרון, דבר שמוביל אותם למעשים אכזריים. נרקסיסטיות פתולוגית,בדרך כלל כשמתווסף לכל אלה גם ביטחון עצמי מופרז שלעולם הם לא יפגעו אז התחושה שלהם היא אכן ניתוק מהקורבן שלהם ומלבישים עליו את האמונות האידאליים שהם שונאים וזה מגיע לפעמים למחשבות שווא על אותו קורבן שלהם. בקיצור, כדי שלא יוולדו פסיכופתים, צריך לחנך את הילדים להרגיש הזדהות עם הסביבה, לחנך את האדם שיבין שגם הוא יכול להגיע להיות עני, נכה או זקן. וזה בלתי נמנע משום שגם הוא כמו כולנו בשר ודם ושירד מעץ האשליות הגבוה שעליו טיפס שהוא כל יכול. ואז אם מורידים לו את הביטחון המופרז באשליה הזאת אז הוא יוכל להרגיש את הסבל של הזולת . והוא ירגיש את הסבל את הסבל של הזולת ויפסיק להתאכזר בקורבן שלו רק אחרי שיעבירו לו (על ידי חינוך או טיפול ) את הנכונות להיות לכמה רגעים בצד של הקורבן זאת אומרת יהיה מסוגל להיות בתפקיד של הקורבן כאילו הוא הקורבן כדי שירגיש את הסבל שלו. זהו חינוך שיוביל לבני אדם מתחשבים אחד בשני ולחברה שאפשר לחיות בה ולא לחברה שבה כל אחד אוהב את עצמו יותר מידי ושונא את השני.

למעלה