שאלה לגבי איטום

avi5199

New member
שאלה לגבי איטום

מתחת לבית יש לי מחסן קטן שמיועד לכלי גינון, כלי עבודה וכ"ד , בעתיד אני חושב אולי להרחיב אותו לצדדים ע"י חציבה בסלע ולהפוך אותו לראוי למגורים, או למרתף או למקלט אטומי וכ"ד. כרגע הוא ישאר מחסן לכלי גינה. למחסן יש קיר אחד חיצוני ושלשה קירות "תחת האדמה " קיר אחד שנוגע באדמה הוא קיר בטון יצוק עם איטום מלא . שניהקירות האחרים מבלוקים מצופים בהרבצת בטון. בגלל ששני הקירות הם "זמניים" הם בנויים מבלוקים רגילים עם הרבצת בטון ובינם ובין קיר הסלע שנמצא כולו תחת הבית יש כמטר וחצי רווח המרווח הזה מנוקז ע"י צינור שרשורי. השאלה היא האם לדעתכם חייבים לעשות איטום על הקירת הללו (צבועים בצהוב בשרטוט).

מקלט אטומי יציל אותך ?

אולי כן אבל מה יהיה כאשר תצא החוצה לאחר כמה ימים , מה יציל אותך מהקרינה או מהנשורת ?

נכון ! יהיו לך כמה ימים בכדי לצחוק על הטימטום

הישראלי, לאחר שתצא מן המקלט האטומי . היום הפצצות הרבה יותר חזקות מהפצצות הפרימיטיביות שהוטלו על הירושימה ונגסקי ,הנזק יהיה הרבה יותר גדול ולאורך זמן . ישראל לא תהיה מקום אפשר לגור בו להרבה מאוד זמן . דרך אגב הצבא יכול להתכונן כמה שהוא רוצה ,אבל הפצצה לא חייבת ליפול דווקא בישראל, גם אם היא תיפול בירדן הנזק יהיה עצום , ( אם האיראנים יחשבו שהמעטפת שלנו בלתי חדירה . )

avi5199

New member
מקלט אטומי טוב גם בשביל "אסטרו"" אידים " ../images/Emo3.gif

אני לא מסכים

לדעתי יישארו יונקים יבשתיים. אולי מעט, אולי בתוך תוהו ובוהו, אולי עם דפקטים גנטיים, אבל בהחלט ישרדו.

בהחלט

ואני מנסה לארגן את המצב כך שילדיי ונכדיי (אם הבלגן יתחיל עוד זמן רב) יהיו בין השורדים. אני לא כל כך יודע למה, אינסטינקטים כנראה...
לדעתי, התוהו ובוהו בישראל יותר קרוב (אוטוטו) כי אירן תשלח נשק גרעיני לחיזבאללה כדי שישגרו ע"י טיל תלול-מסלול (הרי אין לנו פתרון לזה), ואנחנו לא יכולים להגיב כי (א) הלבנונים לא אשמים - זה החיזבאללה (ב) אירן לא אשמים - זה בא מלבנון. והמוסריות הדפוקה שלנו גורמת לכך שאנחנו לא יכולים לפגוע חס וחלילה בחפים מפשע. לכן נשב כמו ברווזים במטווח כמו בעבר. בלי לדבר על במכה הכלכלית האדירה למשק ברגע שיפול טיל אטומי מסכן (אפילו אם לא יגרום נזק) באמצע נהריה. האפקט הפסיכולוגי-כלכלי יגרום לקריסה טוטאלית של הכל. אבל מספיק לדבר על פוליטיקה, צריך לדאוג לממ"ד - רצוי תת-קרקעי. ואזרחות זרה. לברוח מישראל? מה פתאום! נישאר פה וניתן לגיבורים אולמרט-פרץ-חלוץ או מחליפיהם לשמור עלינו. ובנימה אופטימית זו, איך מתקדמת התגובה שלנו בעזה?

avi5199

New member
איפה יש מפרט של מקלט אטומי ?

בהנחה שנופלת פצצה במרחק 30 ק"מ, איזה עומק באדמה ? איזה עובי צריך להיות הקיר ? איזה דלת צריך...

מותר לבנות לעומק הזה?

אין איזה חוק שמתחת לעומק מסויים שייך למדינה? בשביל רכבות תחתיות וכדומה?

פיטנגו4

New member
אם כבר... ../images/Emo6.gif

בזכרון-יעקב חיה קהילה גרמנית נוצרית אדוקה, שמאמינה שזכרון תהיה המקום האחרון שישרוד עלי אדמות. אז, חבל על הכסף למקלט, או הוצאת דרכונים זרים. פשוט צריך לדעת איפה לבנות בית ...

במרחק 30 ק"מ

לא צריך כלום. בפצצות אדום "פשוטות" - זה מחוץ למעגל המשני. בתנאי שאין נשורת / רוח...

למעלה