שאלה לגבי איחור

elison4

New member
שאלה לגבי איחור

היי :) אני בת 17 וחצי והמחזור הראשון שלי היה בסביבות 10 וחצי...זה אומר שעברתי כבר דיי הרבה מחזורים. כמעט כל המחזורים שלי היו קבועים ולא היו לי בעיות איתם. ב-3 חודשים האחרונים המחזור שלי נהייה לא סדיר, מאז שהתחלתי לקיים יחסי מין. אני לא לוקחת גלולות (כי יש לי בעיה קטנה בכבד וכל כדור יכול להחמיר את המצב) אבל אנחנו משתמשים באמצעי מניעה. בפעם הראשונה המחזור שלי איחר בכמעט שבוע (אבל זה היה בגלל מצב נפשי מאוד לחוץ באותה תקופה), מחזור אחרי זה הקדים ב-4 ימים. ועכשיו הוא שוב מאחר. אני לא יודעת אם לחשוש מהיריון כי השתמשנו באמצעי מניעה. יש לי כאבי גב ובטן בדיוק כמו שיש לי לפני מחזור. ככה שאני לא צריכה לדאוג. אבל קראתי על דימום היריון...שזה כמו מחזור רק מעיד על היריון...וזה הלחיץ אותי. אז תאכלי בבקשה להגיד לי אם עליי לדאוג? (למרות שאני לא חושבת שאני צריכה...)

שאלה לגבי איחור

קודם כל, לא כתבת בכמה המחזור מאחר. אם זה רק כמה ימים , זה ממש לא נחשב איחור והמתיני להופעתו. אם יש כבר איחור של יותר משבוע, כדאי בכל זאת לעשות בדיקת הריון . אפשר לעשות בדיקה ביתית, זה מספיק מדוייק. שינויים של הופעת המחזור בשבוע פלוס מינוס לא נחשבים לאי סדירות.

למעלה