שאלה לגבי אחוזי נכות

Lb222

New member
שאלה לגבי אחוזי נכות

אני חירש באוזן ימין מגיל 8 בעקבות מחלה , ושומע בצורה סבירה באוזן השנייה .

האם מגיעים לי אחוזי נכות ואם כן איך ומה אני מגיש לביטוח הלאומי ?

בועת sabon

New member
עד כמה שאני יודעת

אתה צריך להוכיח שהפגיעה בשמיעה מונעת ממך לעבוד ולהשתכר בצורה סבירה.
בן כמה אתה? האם אתה עובד? האם הדיבור שלך ברור?
בעיקרון אם אתה מתפקד כמו או כמעט כמו אדם שומע הסיכויים שתוכל לקבל אחוזי נכות שניתן גם לתרגם אותם להנחות מסויימות או קצבה הם נמוכים מאוד.
בתור התחלה נסה לקרוא קצת באתר של ביטוח לאומי או לגשת לסניף ולדבר שם עם הפקיד/ה. אני יודעת שזה תהליך ארוך ומתיש עם התכתבויות אינסופיות, מסמכים וטופסולוגיה מייגעת, וועדות רפואיות ועוד אבל אם אתה מרגיש שזה אכן מונע ממך להתפרנס או לתפקד אז יש מקום להיאבק על זה. רק שתדע מראש שזה ארוך וקשה והסיכויים נמוכים מאוד.
בהצלחה.

Lb222

New member
בקיצור זה לא שווה את המאמץ ?

אני שומע מספיק טוב כדי לעבוד כמעט ללא בעיות ..
אני מגמגם קצת ומדבר מהר מאוד לרוב אבל אפשר לחיות עם זה ...

הבעיה היחידה שלי היא שאני חייב לראות רופא אא"ג כל חודש כמעט בגלל בעיות של ניקוי אוזניים ואני מוצא את עצמי מבלה בסופי שבוע בבתי חולים כי לרפואים הטובים אין תורים.... נו מילא.

בועת sabon

New member
אם בעיות אוזניים גורמות לך להפסיד הרבה ימי עבודה

אולי עם זה כדאי ללכת לברר בביטוח לאומי, מכיון שזוהי בעיה בריאותית שפוגעת בשגרת עבודה תקינה.
כמו כן, נשמע לי שהבעיה שלך היא כרונית ואולי יכולה להיות מוכרת כמחלה כרונית שמצריכה טיפול עקבי כל החיים.
הייתי גם מציעה לך לפנות לקופ״ח וללחוץ לקבל תור לרופא מומחה בתחום שאולי יוכל לעזור.
בכל מקרה נראה שכיום יש לך יותר בעיית אוזניים מאשר בעיית שמיעה.
ממתי המצב כבר ככה? חודשים? שנים?...

Lb222

New member
החירשות ?

מגיל 7 בערך...
הקטע עם הירידות בשמיעה עקב לכלוך וזה זה כבר כמה שנים , לרוב זה לא בעיה פשוט לאחרונה לרופא "המומחה" המטפל שלי (ד"ר לנדר למי שמכיר) אי אפשר לקבוע תור ....
אז אני מנצל את ימי השבת לקבל הפניות למיון ושם תוך מקסימום שעה אני בחוץ כמו חדש...

בועת sabon

New member
תנסה למצוא רופא טוב אחר

שאליו קל יותר לקבוע תור.
בנוסף לזה. אני תוהה אם אין איזו תרופה/טיפול לבעיה שלא ידרוש ממך הגעה למיון כל כך הרבה.
נרות הופי ניסית?

Lb222

New member
אז ככה ..

ניסיתי כל מיני דברים טיפות , ספריי וזה לא עזר עד הסוף תמיד מתישהו הייתה סוג של סתימה ...
הנרות האלו - אחד הרופאים במיון שראיתי אמר לי שבגלל המצב שלי עם אוזן אחת אז עדיף שלא .
בנתיים הכל בסדר, ואני מסתדר עם זה בסדר כי זה מה שיש ...
לגבי הרופא - הסיבה היחידה שאני לא אחליף אותו היא , שהוא באמת הכי טוב בתחום בקופת חולים שלנו ... הבעיה זה התורים אליו.

בועת sabon

New member
אתה צודק, זאת בדרך כלל הבעיה עם רופאים טובים

התורים...
במקומך הייתי מתייעצת גם איתו לגבי הנרות, פשוט כי שמעתי עליהם דברים טובים.
נשמע שלא פשוט לחיות עם הבעיה הזאת.

למעלה