שאלה לגבי אורז?

שאלה לגבי אורז?

שלום לכולם, רציתי לדעת איך אני גורמת לאורז לצאת רך ממש כמו דייסה כזה, אני תמיד מטגנת בצל ומוסיפה אורז ומים אבל הוא נשאר רך וכמו דייסתי רק אם אוכלים אותו מיד, יש למישהו רעיון, אולי אני עושה משהו לא בסדר? תודה רבה על העזרה ויום טוב.

pirge

New member
לא הבנתי. את רוצה אורז שיצא לך

אחד אחד? כמו בתמונה למשל?

כן, פשוט הוא יוצא לי כאילו,, יבש כז

ואני מבשלת אותו מספיק זמן, אז לא יודעת אולי זה סוג של אורז? אני משתמשת באורז רגיל פשוט.

סנאית 12

New member
תראי הסוד הוא בכמות המים שאת

מוסיפה , היחס הטוב ביותר להשגת אורז אחד אחד הוא כוס אורז - ל1 1/2 כוסות מים,והבישול צריך להיות 18 דק' בדיוק, על להבה נמוכה מאוד ,ולא לפתוח את מכסה הסיר אפילו פעם אחת.

ואני דווקא מוסיפה 2 כוסות מים

ומבשלת על אש קטנה בלי לפתוח מיכסה 10 דקות ואח"כ משאירה מכסה סגור ויוצא 10. לא יבש, ולא דייסה

timiהאחת

New member
מנהל
אני מכינה אורז ככה

לוקחת סיר שופכת שמן שהשמן רותח מכניסה את האורז כמה שאת רוצה ומערבבת לכמה שניות מכבה את האש .לוקחת סיר אחר מרתיחה מים לדוגמא שקית שלמה של אורז פרסי קלסי 4 כוסות אורז אני מרתיחה חמש כוסות מים כשרותח כמובן מכניסה לסיר שמה כף מלח מערבבת מבשלת איזה עשר דקות רבע שעה מכבה את האש לוקחת סיר מרתיחה מים מניחה מתחת לסיר של האורז לאיזה רבע שעה בערך ומערבבת מדי פעם ויוצא לי אורז אחד אחד .

timiהאחת

New member
מנהל
רצוי לשטוף את האורז ולהשרות ללילה

הוא מתנפח אבל גם שאני לא משרה הוא יוצא לי נהדר.אפשר אחר כך לטגן בצלים קצוצים שמזהיב לשפוך שום כתוש כמה שיניים כמון ולהוסיף לאורז ואת המים שהרתחנו לאורז להוסיף רסק ויוצא לך אורז אדום בהצלחה.

אני עושה אורז ככה:

לפי חיים כהן שוטפת את האורז היטב ומניחה במסננת. מחממת שמן בסיר ובמקביל מרתיחה מים. מוסיפה את האורז לסיר ומערבבת היטב כ- 3 דקות שכל האורז יצופה בשמן. על כל כוס אחת של אורז מוסיפה כוס אחת של מים רותחים ומערבבת מוסיפה מלח (טועמת את המים לראות את מידת המליחות). כשהמים רותחים מכסה את הסיר עם מגבת מתחת למכסה, מנמיכה את האש ומבשלת 20 דקות. אחרי 20 דקות לא מרימה מכסה, נותנת לנוח עוד 10 דקות ואז מרימה את האורז עם מזלג בעדינות משחררת את הגרגרים. יוצא אחד אחד ונשמר כך גם למחרת.

pirge

New member
הכנת אורז כמו שאני מכינה כבר שנים

מחממת קומקום עם מים שירתחו. שמה בסיר את השמן, האורז, והתוספות כמו: גזר,צימוקים,פטריות,שקדים,חומוס,אפונה..... מערבבת בלי המים דקה,ואז מוסיפה בזהירות את המים הרותחים. על כוס אורז=2 כוסות מים רותחים. מוסיפה רק מלח. מכסה את הסיר. מנמיכה להבה להכי קטנה. 20 דקות. סוגרת להבה. משאירה סגור עוד כ-10 20 דקות וזהו. דרך אגב, אורז עגול נהדר.

DUKASIT

New member
פירגה אני מכינה אורז בול כמוך

וזו מחמאה בשבילי

אני עושה אורז כך

שוטפת 2.5 כוסות אורז ומסננת אותן שמה בסיר של טפלון ומערבבת עד שהאורז נעשה אחד אחד (יבשים לא רטובים מהמים). אחר כך שמה 3-4 כפות שמן כף כף וחצי מרק עוף לפי העין, קורט מלח מערבבת מוסיפה טיפה מים מערבבת ואז מוסיפה כוסות מים בהתאם לכמות האורז בערך 2.5 - 3 כוסות מים שיכסה קצת את האורז מערבבת ומרתיחה על הגז ללא מכסה. אחרי רתיחה שמה את הסיר עם מכסה על אש קטנה עד שהמים התאדו. משאירה את המכסה עד שמתקרר כדי שהאדים ישארו והאורז נעשה אחד אחד. אפשר לעשות את האורז במספר צבעים כמו להוסיף כורכום וקארי לפי העין ונעשה אורז צהוב לערבב עם המים ולעשות את שאר הפעולות. או אורז אדום להוסיף רסק עגבניות אחד קטן. או אורז עם ירקות או אורז ירוק עם עשבי תיבול ומוסיפה גם כבדי עוף לזה מי שרוצה אני ארשום מתכונים וגם אורז עם אטריות ואורז עם עדשים ועוד... בתאבון.

effyba

New member
אני התרגלתי להשתמש באורז בסמטי..

מאוד אוהבת את הטעןם ,האגוזי" שלו. צורת ההכנה בדיוק כמו של פירגה.

למעלה