שאלה לגבי אומגה 3

adivinanza

New member
שאלה לגבי אומגה 3

בוקר טוב
חשבתי להתחיל לקחת אומגה 3 מאחר והבנתי שזה טוב לריכוז/זיכרון. אני סטודנטית ואני חושבת שזה יוכל לעזור לי קצת.
אני מבינה שיש כל מיני סוגים? מה הכי כדאי לקחת?
תודה!

תגובה

שלום רב,

אומגה 3 היא אחת משתי משפחות של חומצות שומן רב-בלתי רוויות הנקראות 'חיוניות' - כיוון שהגוף זקוק להן אך לא מייצר אותן. הדרך היחידה לקבל אותן היא על ידי מזון או תוספי תזונה.
היות והתזונה שלנו אינה עשירה במיוחד במקורות של אומגה 3 אנו זקוקים להשלמה שלה באמצעות תוספי תזונה.
לאומגה 3 ישנה חשיבות רבה בשמירה על בריאות הגוף ובעיקר בריאות המוח.

לאומגה 3 קיימות שתי נגזרות עיקריות הפעילות בגוף ועובדות סינרגטית: EPA ו- DHA. מחקרים מראים כי ל- DHA חשיבות מרכזית לתפקוד תקין של המוח האנושי מאחר והיא מרכיבה כ- 15%-20% כמו כן היא משפיעה על מערכת העצבים, שיפור מצב הרוח ובהרגעה.
המינון הכי יעיל של אומגה 3 לצריכה יומית הוא לפחות גרם ביום.

כפי שציינתי קודם, מכיוון שהתזונה שלנו אינה עשירה במקורות לאומגה 3 אנו חייבים לצרוך אותה באמצעות תוסף תזונה. אני ממליצה מאוד על נטילה של אומגה 3 על בסיס קבוע.
כאשר אנו בוחרים לקבל אומגה 3 מאכילת דגים או מתוספי תזונה המכילים שמן דגים, חשוב לזכור שדגים גדולים עשויים להיות מזוהמים בכספית, ב-PBC (פוליכלוריד ביפניל) ובמתכות כבדות נוספות שדגים גדולים אוגרים בגופם. לכן, מומלץ לבחור באומגה 3 המופקת משמן דגים קטנים בלבד דוגמת סרדינים ואנשובי. היות ואורך החיים של דגים קטנים נמוך יותר, הם מכילים פחות רעלנים ומתכות כבדות.

לחברת סולגאר יש אומגה 3 כזו המגיעה במינון הכי גבוה והיא נקראת אומגה 950.
הנחיות שימוש: 1-2 כמוסות ביום, לאחר ארוחה.
*ככל שהינך יורדת במינון של כל כמוסה תצטרכי ליטול יותר כמוסות ביום.

בברכת בריאות שלמה והצלחה.
אביבית שלום.

adivinanza

New member
תודה רבה על התשובה המעמיקה

ואם אני לוקחת במינון של 300 ואני רוצה להגיע לתוצאה מקסימלית? כמה כמוסות כדאי ביום?

תגובה

שלום רב,
מינון של 300 מ"ג בכמוסה של אומגה 3 מאוד שכיח.
בכדאי להגיע למינון של גרם ביום כדאי לקחת 3-4 כמוסות ביום.
אין בעייה לצרוך את כל הכמוסות יחדיו לאחר ארוחה, אין חשיבות להפרדה בניהם.
ממליצה לך להיכנס לקישור שבו תוכלי למצוא עוד תוספי תזונה שמסייעים להפרעות קשב וריכוז.
בברכת בריאות שלמה והצלחה,
אביבית שלום.

למעלה