שאלה לגבי אדנו

ravit99

New member
שאלה לגבי אדנו

לפני חצי שנה בלפרוסקופיה כרתו לי את החצוצרות ....גילו אנדומטריוזיס mild על המעי ועל הרחם וצרבו..:( בפתלוגיה רשמו תאים עמודיים מעוכים בחצוצרות.. בהסטרוסקופיה : איך לא?? אדנומיוזיס ..וקצת הידבקויות שטופלו.. אני לא סובלת מהמחלה.הדבר היחיד שהיה לי זה שלשולים בזמן מחזור שנעלמו וכאבים ביום המחזור שזה טבעי.. היום בטיפולי IVF.טיפול אחד מלא ושני סבבים של מוקפאים שלא צלחו.. היום אחרי IVF שני וכבר מהיום החמישי היה לי קולות של חריקת דלתות ברחם כמו גזים ברחם אם אני מתארת את זה נכון. בימים הראשונים הייתי קמה בבוקר עם כאבים בבטן כמו חשמל.. אני יודעת שזה נשמע הזוי אבל הכאבים האלה היו תמיד מגיעים לקראת היום ה7-8 להחזרה .. חשוב לי להדגיש העוברים היו דרגה 1.. 4 תאים הומוגנים להפליא. אני שוב חוששת שהמחלה מונעת את ההשתרשות של העוברים .. בחיים לא היה לי בטא חיובית.. האם מישהי עוברת תסמינים דומים? מוכרת לכם ההרגשה של החריקות ? האם זה אומר להספיד את הסבב? מישהי בכלל הצליחה להיכנס עם אדנומיוזיס ?

liats80

New member
היי רווית

אני לא מכירה את התופעה שאת מתארת. אולי בנות אחרות כאן יכירו ויכתבו לך. קשה לדעת מה מונע את ההשתרשות. זה יכול להיות האנדו אבל יכולות להיות גם סיבות אחרות. אבל מה שלמדתי בפורום פוריות זה שאין סימנים! החריקות כנראה אינן אומרות כלום לגבי הריון /לא הריון. ניסית לשאול את רופא הפוריות שלך על התסמינים? את רופא האנדו?

היי רווית

דרך אגב,יש לך שם יפה..... בדרך כלל,מה שמונע את השתרשות העוברים זה החצוצרות במקרה של אנדומטריוזיס. כיוון שאין לך חצוצרות, אז האנדו' בעצם כבר לא מפריע לקליטה. עברתי גם כריתת חצוצרות לפני כמה שנים והרופא הסביר לי שבדרכ' הם שולחות רעלנים לרחם ופוגעות בעובר אך כיוון שהן נכרתו,כבר אין סיכון שכזה. לגבי הכאבים - זה נורמלי אחרי ההחזרה. זה יכול להעיד גם על השתרשות העוברים. כמובן שאין חוקים בזה אבל תמיד כדאי להאמין וגם לנוח כמה שיותר...... אם תרצי לדבר בפרטי,אני כאן. שיהיה לך המון בהצלחה! רווית ק.

זואילי

New member
הי רוית

אין לי מושג בעניין החריקות, ואולי כל אחת מתארת את זה אחרת ובעצם זה אותו הדבר... יכולה לספר לך שבהחזרה האחרונה שלי התחילו לי כאבים מיום ההחזרה ועד ליום הבטא. כאב כ"כ עד שהרופא די נבהל ועקב אחריי ודאג שמא הזדהמתי (על אף האנטי' בשאיבה). בסוף - זה היה "רק" אנדו ואחרי השלילי גם היה לי יום עם התקף רציני. (בערך סביב הביוץ המשוער שבא אח"כ. וכבר הייתי על דיכוי!) עדיין - לא להספיד את הסבב. אני הייתי בטוחה ב99% גם בבוקר הבטא, שלמרות הכל אני בהריון. לרגע לא הספדתי. כי כאבים זה דבר שכיח לנו. צריך להמשיך לקוות. עם אדנומיוזיס - יש כאן כמה בנות שהרו. הן אינן גולשות כאן כרגע. חפשי אותן במנוע החיפוש עם המילה אדנומיוזיס.

פז08

New member
הי רוית

אני לא מתמצאת בתופעה שאת מתארת. אני מתארת לעצמי שקיבלת מושג כללי ממה שהבנות האחרות כתבו לך. עם זאת, חשוב לשאול- אצל מי את עוברת את הטיפולים? האם זה מישהו שיש לו אוריינטציה לנושא של אנדומטריוזיס? לדעתי זה חשוב שבנות עם אנדומטריוזיס יעברו טיפולים אצל רופא פריון שמחובר לנושא. כמו כן אצל מי עברת את הניתוח? האם את במעקב אנדו'? חשוב שתהיי במעקב, במיוחד בתקופה של טיפולים. ואז את תמיד יכולה להתייעץ עם רופא אנדו' לגבי ההשאלה האם מצבך עשוי להפריע להשתרשות עוברים. את אומרת שהיו קצת הדבקויות בהיסטרוסקופיה. את יודעת מדוע היו הדבקויות? אולי שוב יש הדבקויות שאכן מונעות השתרשות? בקיצור- אני חלילה לא מספידה סבב, אני בטח לא מבינה גדולה בנושא ולא מתיימרת להיות. אני מאחלת לך בכל ליבי שהסבב יצליח. אבל- אם הסבב לא יצליח, אזי חושבת שכדאי שתתייעצי עם רופא אנדו'..... בכל מקרה, כפי שזואילי כתבה, יש אכן בנות עם אנדו' ואדנו, שנכנסו להריון.... אז לא לאבד תקווה
מחזיקה לך

אני הריתי...

היי רוית,אני גם עם אנדו ברמה גבוהה מאוד, אחרי 3 ניתוחים , ב 2 כרתו לי חצוצרות,אני גם סובלת מתסמינים שאת מתארת,כולל המעיים(פרט לחריקות) בהחזרה ה5 קיבלתי תשובה חיובית, הבטא היתה טובה מ׳ס שבועות אבל בשבוע 6 השק הריון היה קטן מאוד ושבוע אח״כ גם לא היה חלבון עוברי ולא התפתח לכן בשבוע 8 עשיתי הפסקת הריון, למרות הכאב, לראשונה הייתה לי תקווה שזה אפשרי...ואני מקווה שגם לך, אל תוותרי! (אני כמעט 5 שנים בטיפולים וגם כרגע שבוע אחרי החזרה מ׳ס 6) מחזיקה לך אצבעות לבשורות טובות,ואם תרצי עוד לדבר,את יכולה גם בפרטי.

למעלה