שאלה לגביי קעקוע......

free soul

New member
שאלה לגביי קעקוע......

שלום.. ברצוני לדעת אם אני יכולה לעשות קעקוע בגופי? האם זה מותר? ואם אני עושה? יש חטא על זה? והעונש כבד? תודה מראש.

BaaMan

New member
...--------->

בס"ד ציטוט מדבריך+התשובות שלי. שלום.. ברצוני לדעת אם אני יכולה לעשות קעקוע בגופי?לא אסור האם זה מותר? לא זה אסור ואם אני עושה? אז חטאת...יש חטא על זה? כן והעונש כבד? אם ביהמ"ק היה קיים אז העונש הוא מלקות תודה מראש.

asaf2000

New member
אסור

כתוב בתורה "וְשֶׂרֶט לָנֶפֶשׁ לֹא תִתְּנוּ בִּבְשַׂרְכֶם וּכְתֹבֶת קַעֲקַע לֹא תִתְּנוּ בָּכֶם אֲנִי יְהוָה" והנה מהרמב"ם. (הלכה י"ד).

free soul

New member
../images/Emo9.gifתודה אנשים...

לא העשה קעקוע... בכל מקרה העניין ניראה מפחיד...

א77

New member
איני מתעסק ולא מתמצא בקעקועים

המקובלים בכל מיני סוגים שונים למיניהם. אלא ששמעתי שהיום יש את הדמוי קעקוע, משהו שנעלם כעבור זמן, אוליי אחרי חודש אולי יותר אולי פחות. בכל אופן, קעקוע האסור, זה משהו שמקעקעים בבשר, מתחת לעור. בכל דרך של החדרת משהו תחת לעור כדי שיהא רישומו ניכר. אם זה לא מתחת לעור כמו שיש צעירים העושים היום, לא נראה שיש בזה את האיסור. אבל בכל זאת יש בזה מעין ובחוקותיהם לא תלכו, שנצטוינו לא לנהוג כמנהג הגויים. עפ"י קבלה למקועקע יש בעיה בתחיית המתים. אבל לא אאריך בזה. וסתם כך... אני אדם של טעם חן ויופי. עיסוקי הוא באמנות. יש לי ג'וקים הרבה בראש. אחד מהם הוא: למה לקלקל? למה לכער? האדם הינו יצירה מושלמת ויפה. עד כדי שבצלם אלוקים עשה את האדם. מה מוסיף הקיעקוע הזה? מישהו אמר לי פעם: נכון שיש לך ג'וקים... אבל למקעקע יש ג'וק גדול יותר. מקווה שלא פגעתי. אבל אם תחשבי ותהרהרי תסיקי שהקעקוע אינו מוסיף פרט לתשומת הלב שהוא מעניק. לתשומת לב, יש פתרונות רבים ויפים אחרים.

saintgermain

New member
קעקועים......

הרמבם מתייחס לרעיון שאצל הגויים זו הייתה עבודה זרה לכן יש איסור אנחנו נמצאים היום בעידן אחר והקעקוע הוא ליופי בלבד . עונש,חטא ??? זה היה מכוון לזמנים אחרים כדי להרתיע אנשים שהיו באותה קהילה או עמים מסויימים . תרצי לעשות בכייף , רק תבחרי טוב כי הקעקוע נשאר לכל החיים .

asaf2000

New member
חס ושלום

זה פסוק מפורש בתורה וזה נוהג גם היום ולעולם ומה שכתוב בתורה לא משתנה כי אנחנו לא יודעים מה באמת האיסור הזה משפיע בעולמות עליונים וצריך לקיים את זה אפילו בלי טעם רק כי זה כתוב. וזה לא נכון שהיום זה לא עבודה זרה. ראה כאן למשל, ופה. מסתבר שזה דבר מאוד נפוץ בעבודה זרה גם של ימינו.

גם בשר וחלב ביחד

לפי הרמב:ם גם איסור בשר וחלב הוא מטעם סרך עבודה זרה גם זה מותר היום????

א77

New member
אם הרמב"ם היה לפני מתן תורה

אם הרמב"ם היה קיים לעניות דעתך, לפני מתן תורה. כי אז ניתנה תורה לאחר הרמב"ם וציותה עלינו את הפסוק אם הרמב"ם היה לפני מתן תורה [ויקרא יט. כח]. וגם לדעתי שהרמב"ם היה לפני מעט יותר מחמש מאות שנה, ואילו תורה ניתנה מסיני לפני כשלושת אלפים שנה. אם כך לא הרמב"ם ולא משה רבינו ולא אף אחד יכול לשנות מהתורה כי התורה היא נצחית, ולא תהיה תורה אחרת מלפני הבורא יתברך שמו. הקעקועים גם אם היה מי שנוהג בהם עבודה זרה. אין בהם כדי להיות מותרים אף פעם. ו... במליצה. לדעתי הקעקוע כיום, אצל הנוער העושה זאת, זוהי עבודה זרה ממש. העבודה זרה אינה חייבת להיות פסל או בובה. עבודה זרה יכול להיות אפילו אבן סתמית. היה עבודה זרה בערך מאד שלילי שהיתה נקרא "בעל פעור". היו עובדיה פוערין אחוריהם לכיוון העבודה זרה וכך עושים צרכיהם. שיטת פולחנה ועבודתה לא החליש כוחה הטמא. אלא שהיא היתה בטומאה בערך נמוך ושלילי הרבה יותר. שבת שלום, זאבי.

א77

New member
חל טעות בתגובה הקודמת. הנה המתוקנת

אם הרמב"ם היה קיים לעניות דעתך לפני מתן תורה. כי אז ניתנה תורה לאחר הרמב"ם וציותה עלינו את הפסוק "וכתובת קעקע לא תתנו בכם" [ויקרא יט. כח]. וגם לדעתי שהרמב"ם היה לפני מעט יותר מחמש מאות שנה, ואילו תורה ניתנה מסיני לפני כשלושת אלפים שנה. אם כך לא הרמב"ם ולא משה רבינו ולא אף אחד יכול לשנות מהתורה כי התורה היא נצחית, ולא תהיה תורה אחרת מלפני הבורא יתברך שמו. הקעקועים גם אם היה מי שנוהג בהם עבודה זרה. אין בהם כדי להיות מותרים אף פעם. ו... במליצה. לדעתי הקעקוע כיום, אצל הנוער העושה זאת, זוהי עבודה זרה ממש. העבודה זרה אינה חייבת להיות פסל או בובה. עבודה זרה יכול להיות אפילו אבן סתמית. ועאכו"כ הקעקוע לו הם סוגדים, מכבדים ומעריכים. היה עבודה זרה בערך מאד שלילי שהיתה נקרא "בעל פעור". היו עובדיה פוערין אחוריהם לכיוון העבודה זרה וכך עושים צרכיהם. שיטת פולחנה ועבודתה לא החליש כוחה הטמא. אלא שהיא היתה בטומאה בערך נמוך ושלילי הרבה יותר. שבת שלום, זאבי.

למעלה