שאלה לגביי מטופלת

שאלה לגביי מטופלת

יש לי מטופלת בקליניקה של המכללה, סובלת מעצירות (ז"א שהיא יכולה לא להתפנות לשירותים יום יומיים) שבשבילה זה עצירות. סובלת מכאבי בטן, באיזור CV12 , אי נעימות, גזים בבטן, מזיעה בכפות ידיים ורגליים, יש לה רגישות רבה מאוד באיזור CV17 שזה נקודת ההתראה של ה PC ובכלל היא טוענת שכל הקטע של החזה ובית החזה מאוד רגיש אצלה. באבחנת בטן - KYO בלב וב - PC ממש מורגש. אבחנת לשון - הלשון די חיוורת, רחבה, לא תפוחה, דקה ומחורצת כולה. הייתי אומרת שיש חוסר YIN ממש מוגדר בגלל החריצים. הזעה בחמשת הכפות קשר ללב. מה עוד יכול לכוון אותי? הייתי אומרת גם, וגם דיברתי איתה ... שאולי הכאבים בבית החזה זה סטגנציה של רגשות. יש לציין שהיא גם עוברת טיפולים ושיחות עם פסיכולוג. מה העיקרון הטיפולי? אני עבדתי בשני טיפולים ב - HT , PC , LIV , SP ועבדתי גם הרבה על האצבעות ו PC8 .... מה עוד? קארין.

שמש א

New member
איך הרגישה אחרי 2 הטיפולים?

אם חשה בטוב, למה לא להמשיך עם אותה מגמה? לדעתי אתן בכיוון הנכון.

תשובה

אחרי הטיפול הראשון היא הרגישה טוב וגם אחרי השני ... אז להמשיך באותה הדרך? איזה קשר יש ל PC ולעצירות? משהו רגשי, לא? קארין.

שמש א

New member
לא חיב להיות קשר,אבל

חסרים לי הרבה פרטים לדעת מה שורש העצירות, אבל אם את כבר שואלת לגבי עצירות-רגשות, אז: עצירות עלולה לנבוע מעודף (סטזיס) או חוסר (צ'י, יין, יאנג) בקיבה ואילו הקיבה נחשבת למאגר רגשי מאוד גדול. אצל רבים מאיתנו מצטבר מתח רגשי בקיבה/בבטן.

מאיר72

New member
לפני שנפקוץ עם מחטים ישר על הקיסר

או המגן שלו (לא כל מי שבשיחת אצל פסיכולוג- סובל מבעיה בקיסר בהכרח), אפשר לברר מה המצב עם הכבד ואולי הוא מעצבן את הנכד שלו (הקיבה), לבדוק אולי נקודת העץ של הקיבה יכולה לעשות את העבודה. הכימ חשוב זה לשאול אתהמטופלת מה הבעיה העיקרית בגינה היא באה, מה יא אומרת ויותר חשוב מה היא לא אומרת, לקחת צעד אחורה בשביל לראות את המכלול על מנת להגיע לנקודה הנכונה. בהצלחה. ואלי אני סתם מחרבש?!

תגובות

אוקיי... ומה הקשר כאשר נקודת ההתראה של ה PC כואבת ורגישה? אבל ממש רגישה? ובקשר לעצירות, אני חושבת שאולי לפני אבחנת הלשון, לפי החריצים ישנו חוסר YIN ... כולל ההזעות בחמשת הכפות. אז? מה עושים? הטיפול על הלב, מעטפת הלב, טחול וכבד לא טובים? מה הלאה?

אין טוב ורע

יש אסטרטגית טיפול , ושכזו , תלוי המון בך ובתפיסתך . גם אני נוטה כמאיר לא לדקור כ"כ מהר את הקיסר אבל אין זה אומר שזו טעות. קחי בחשבון שאם את מאבחנת YIN XU אז זהו הדבר ה1 שצריך לטפל בו כי גם אם תחזקי את הקיסר הוא לא יוכל להתקיים בלי ליחלוח הYIN ובכלל אני מאמינה שחיזוק כללי וליחלוח הYIN יעשו שיפור ראשוני מצויין . בהצלחה יעל

שמש א

New member
אגב

נדמה לי (ככה לפחות הרגשתי) שהיא מטפלת בה בשיאצו ולא בדיקור.

שלום קאריני.

קשה לנחש מרחוק מי היא ומה יתאים לה אבל כמו שזה נשמע לי, הייתי עובדת בהתחלה על חיזוק בכלל ושל אדמה בפרט ונקודות להרגעת הנפש. כשהאדמה תהייתה חזקה אז גם להוסיף טיפולים של פתיחה. פתיחת בית חזה. אם יש משהו רגשי שעובר עליה, וככה נראה ממה שאת מספרת (עצירות, תשאול ואבחנת גוף). לדעתי כדאי לתת קרקע מוצקה לפני שפותחים רגשית. כדי שהמטופל יוכל להתמודד עם מה שלא יצא... בהצלחה!

חבר'ה!!

אני לא מדקרת אף אחד
אני עושה שיאצו!

קאריני21

New member
שיניתי כינוי ...

הרגשתי מוזר עם הכינוי הקודם
אפשר לשאול אולי איזו המלצת תזונה כדאית למטופלת?

שיאצו לא עובד כמו דיקור.

עם כל הכבוד למדקרים, חלק מהעיצות חסרות תועלת - אי-אפשר ללחוץ על נקודה 21 דקות... קאריני, גם אם את עובדת לפי אבחנה סינית, עדין יש לך שני כלים: חיזוק ופיזור, יין ויאנג. קיו צריך לחזק; ג'יטסו צריך לפזר. כל השאר יסתדר מעצמו. בדקי את האבחנה שלך, ושאלי את עצמך: איפה לחזק? איפה לפזר? עבדי פחות על נקודות, יותר על איזורים תפוסים ולאורך מרידיאנים. עצם המגע בשיאצו - חם, אוהב, תומך, יציב - מרגיע את הלב (שן) ו"מקרקע" (מחזק את האדמה), גם בלי לעבוד ישירות על המרידיאנים הנ"ל. פתיחה של החזה אפשר לעשות גם בלי לגעת ישירות בחזה - הנעת השכמות, מתיחה של הזרועות לעלה ועוד. עבודה על הבטן לא חייבת להיות על הקיו - סיבובים עם כיוון השעון יכולים לזור הרבה גם להרגיע וגם לחזק את מעכת החיסון. צריך כאן זהירות, כי אם יש כאבי-בטן לא תמיד יתנו לך להיכנס. רופא שלל בעיה פנימית במערכת העיכול? כל מה שכתבתי עד כאן זה הצעות - את זו שצריכה לבדוק מה מתאים ומה לא. רק נקודה חשובה אחת, שוב: שיאצו זה לא דיקור. האבחנות המתאימות לדיקור לא תמיד עוזרות בשיאצו - זה לא אומר שצריך לזנוח אותן, רק לא להינעל עליהן. זן-שיאצו "קלאסי" מטפל בשני מרידיאנים בלבד בטיפול נתון - בקיו ובג'יטסו. טאו-שיאצו מטפל רק בקיו. את צריכה להחליט מה מתאים לך.

קאריני21

New member
אני רק שאלתי

אני רק שאלתי איזה טיפול יתאים לה ... זה הכל ... כל כך פשוט

נדמה לי שעל זה עניתי... ../images/Emo13.gif

נו, טוף, אולי התייחסתי לעוד כמה עניינים

למעלה