שאלה לבשלנים

שאלה לבשלנים

שלום,
עכשיו, כשגיליתי את הפורום הזה אתחיל לבקר גם בו, כשאוכל...
אנחנו בשלבים אחרונים של בניית בית (זוג + ארבעה קטנים), ועולה השאלה של סוג הכיריים. אשמח לקבל עצות ו/או חוויות מנסיון של אנשים שמבשלים הרבה (בעצם, גם כאלו שמבשלים קצת זה בסדר...).
היינו שמחים להתקין בבית כיריים קרמיות, להיפטר מהגז. הענין הוא שאין לנו או לחברים קרובים נסיון עם כיריים כאלו וכל הזמן עולים עוד סימני שאלה: האם כיריים כאלו יתנו מענה להכל כמו כיריים גז, אליהן התרגלנו? האם אפשר להתרגל בקלות למאפיינים של כיריים-גז (החום לא יורד במהירות כשמנמיכים וכו')?
אתמול, בסיור חנויות לבדוק כיריים, אמרה לנו בשקט אחת המוכרות שהיא לא ממליצה על כיריים קרמיות רגילות אלא גז או אינדוקציה, כי בכיריים קרמיות רגילות מה שגולש מהסירים בקלות נשרף והופך לקשה מאד לניקוי, ותוך זמן לא רב הכיריים נפגעות מהשיפשוף של הניקוי.
אז? המלצות?

תודה רבה

משהו ששכחתי

מישהי המליצה על גז עם כיסוי זכוכית, שלטענתה משלב דברים חיוביים משני הסוגים - להבה שמגיבה מהר, חזקה וכו', עם כיסוי קל לניקוי. אם מישהו מכיר וממליץ או שולל אשמח לדעת גם על כך.

שמחה מאוד שהצטרפת אלינו וברוכה הבאה

האמת אין לי כיריים חשמליות אך בזמנו מישהי סיפרה לי שלא כל הסירים מתאימים לכיריים אלו.

iJיה

New member
לנו יש כיריים קרמיות ואנחנו לא מרוצים

אבל אנחנו בשכירות

כשנבנה בית ארצה גז.

YULI9

New member
לא מזמן עברתי לכיריים חשמליות

יש יתרונות וחסרונות.
הבישול מאוד נוח, אם יש סיר גדול אפשר לשים על שני חלקים וכך מגדילים שטח.
הניקוי הרבה יותר פשוט ונוח, בינתיים הכיריים לא נפגעו אבל יש לי אותן רק כמה חודשים.
בריא יותר , אין גז בבית.
אפשר לשמור תבשיל חם על דרגת חום נמוכה.

צורך יחסית הרבה חשמל
חייבים חשמל תלת פזי בבית (אם אין חובה להתקין)
מתקרר לאט, קשה לווסת את החום, לפעמים צריך להוריד ממקור החום עד שהחום ירד.
לי יש כפתורי מגע, רגישים מאוד, אם נופל לכלוך או נוזל על הכפתור מכבה את הכיריים.
לא רואים שהמשטח חם, אמנם לוח הבקרה מראה שהחלק חם אבל אפשר לא לשים לב , במיוחד לילדים.

סה"כ מרוצה, לא בטוחה אם הייתי בוחרת שוב לעבור לחשמל.

milch

New member
תשובה מבשלן

אתחיל בכך שמעולם לא בישלתי על כיריים מלבד גז. הענין הוא שמעולם לא הרגשתי צורך בלשנות משהוא מבחינת הצרכים שלי, למעט בישול סיני עם ווק. מה שנקרא "להבת טורבו" בכיריים גז זה בסה"כ להבה בעלת הספק חימום גבוה אך לא מספיק לווק. לכן, רכשתי בנפרד בוער ווק מיקצועי (כמו במסעדות) מחובר ישירות לבלון גז עם וסת מתאים. זה מאפשר בישול סיני אמיתי.
לגבי משטח זכוכית עם בוערי גז, היתרון הוא בקלות יתר של תחזוקה שותפת.

כיריים קרמיות עם חשמל חוזרות לאופנה ודורשות חשמל תלת-פאזי. המשטח הוא קרמי ונראה כמו זכוכית, אך כיוון שהוא לא, יש לנהוג בזהירות מבחינת שמירה נגד שריטוט. לצורך ניקוי יש חומרים יעודיים. התגובה היא כמו כל הכיריים החשמליות.

כיריים אינדוקציה גם דורשות חשמל תלת-פאזי. המשטח הוא זכוכית ולכן קל לתחזוקה. היתרון הגדול הוא בכך שהתגובה היא מיידית כמו עם גז, וברגע שמכבים את "האש" המשטח קר לחלוטין. החיסרון הגדול הוא בכך שלא ניתן להשתמש בכל סוג של כלי מבחינת החומרים מהם הכלים עשוים.

כיריים חשמליות ככלל, זוללי חשמל. יצא לי חרוז
.

מקווה שעזרתי...

בשלתי על כזה אצל אחותי

חייבת לומר שלא נהנתי, אבל אולי בגלל שהכול חדש ועוד לא התרגלתי.
כל מה שאמרו לך נכון: קל יותר לניקוי, קשה להרגיש על איזה חום התבשיל צריך להיות (שוב עניין של הרגל) מסוכן מאוד לילדים כי לא רואים כלום.
ובאמת לא כל הסירים מתאימים אז קחי בחשבון שיכול להיות שתצטרכי סט סירים חדש.

milch

New member
עשית קצת סלט

רק לגבי כיריים אינדוקציה יש מיגבלה של סוגי כלים.

בשני הכיריים רויאם כאשר זה מופעל (עיגול אדום). אוי ואבוי אם לא היה נראה שזה פועל. נוגד כל תקן בטיחות אלמנטארי.

כל סוגי הכיריים מסוכנים לילדים!!!!!

לא יודעת איך קוראים לכיריים האלה

זה נראה כמו משטח שחור מבריק וחלק.
למיטב זיכרוני לא היה איזשהו סימן אדום שזה פועל, ובהקשר הזה התכוונתי שזה מסוכן לילדים קטנים (כי אפילו לא יכולים לראות שזה דולק, בטח מהגובה שלהם).
ובקשר לסירים - אני בטוחה מכיוון שאחותי אכן הייתה צריכה להחליף את כולם.

milch

New member
לאחותך כנראה יש כיריים אינדוקציה

זאת עפ"י הדרישה להחלפת הכלים. אינדוקציה בעברית = השראה, והכוונה להשראה מגנטית. לכן כל הכלים חייבים להיות בעלי תכונה מגנטית. רוב סוגי כלי הנירוסטה עשוים נירוסטה מגנטית. כלי ברזל יציקה הם מצוינים. לכלי נירוסטה יש בד"כ תחתית תלת-שכבתית שהאמצעית היא אלומיניום. זה כלי מצוין! קל מאד לבדוק איזה כלי מתאים ע"י מגנט, אפילו כזה שעל המקרר. בגלל שיטת הפעולה, לא רואים שום סוג של גוף חימום מתלהט, ולכן יש תאורה מלאכותית אדומה כאילו שגוף חימום דולק. זה למען הבטיחות! אם יודעים לשאול את השאלות הרלוונטיות בזמן, אפשר לחסוך בהחלפת מרבית הכלים. כלי אלומיניום ונחושת לא מתאימים. אפרט את הסיבות מבחינה טכנית לפי בקשה.

כיריים קרמיות - המשטח הוא קרמי ורק נראה כמו זכוכית, לכן הוא פגיע. כל סוגי הכלים מתאימים לשימוש למעט נחושת. בזמן החימום נוצרת ריאקציה בין הנחושת למשטח הקרמי שגורת לסוג של קורוזיה.

YULI9

New member
בכיריים קרמיות לא רואים כשהמשטח חם

כשהכיריים פועלות המבער דולק באדום אבל כשמכבים המשטח עדיין חם מאוד אבל כבר אין צבע אדום, רק נורה קטנה
בצד דולקת ומזהירה שהמשטח חם.

למעלה