שאלה לברלינאים

ronniekirsch

New member
שאלה לברלינאים

קודם כל חג שמח לכל החוגגים. אני ובעלי הטרי (גרמני) התחתנו לא מזמן ויש לנו תור בינואר בausländerbehörde. בשביל להשיג תור נדנדנו להם בטלפון כי לאימייל הם לא ענו. קיבלנו רשימה מאוד מצומצמת של מסמכים להביא: דרכון, תעודת נישואין, ואת הeinwohnermelde schein שלי. האישה שדיברנו איתה היתה טיפה קלולס ואני תוהה אם היא פשוט שכחה פרטים. האם מהברלינאים שבינכם ביקשו עוד מסמכים אחרים? אנחנו רוצים להיות מוכנים ולא להגיע ולגלות שהם שכחו להגיד לנו להביא עוד מסמך מסוים. האם הם מוציאים את התושבות במקום? או זה עוד משהו שלוקח שבועות? השאלה השנייה שיש לי: האם הבקשה הראשונית היא לaufenthaltserlaubnis? או שאני אמור להגיש בקשה אחרת? קראנו בכמה אתרים שכיום הaufenthaltserlaubnis לזוגות נשואים מכילה בתוכה בעצם גם את הarbeitserlaubnis אבל באתרים אחרים קצת יותר ישנים הבנו שצריך אחרי הפרוצדורה בausländerbehörde גם להגיע לarbeitsagentur כדי להגיש בקשה לarbeitserlaubnis. האים מישהו יכול לתת לי מידע עדכני? השאלה השלישית שיש לי קשורה למבחן בגרמנית וקורסים בגרמנית שזרים מחויבים לעשות. אני כבר מדבר גרמנית שוטפת ועברתי גם את מבחן ה DAF. אתם יודעים במקרה אם יכריחו אותי לעשות קורסים בגרמנית אפילו שכבר יש לי תעודה שמראה שהגרמנית שלי ברמה מספקת? היינו מתקשרים לרשות הזרים לקבל את המידע אבל הם בילתי ניתנים להשגה וגם כשכבר משיגים מישהו הם אף פעם לא יודעים מה כן ומה לא. אז אני מקווה שמישהו פה ידע מנסיונו או ניסיונה האישי. השאלות שלי במיוחד מופנות לברלינאים מכיוון שהחוקים והפרוצדורה משתנה ממדינה פדרלית אחת לשנייה. תודה מראש על העזרה רוני

bulllli

New member
הנה גם פה אני מנסה לענות

1.אם קבעת תור, הם אמורים להוציא לך מדבקה לדרכון במקום. במקרה הגרוע הם יגידו לבוא שוב לקחת אותה. אבל מניח שלא יקרה. 2. למיטב זכרוני זו אותה בקשה וצריך ללכת למשרד העבודה כדי להרשם כתושב בעל הזכות לעבוד. אבל יכול להיות שאני טועה וזכרוני מטעני, תמיד תוכל לשאול את הפקיד כשתגיע לשם. בשיחה פנים אל פנים הם יותר חביבים. לפעמים... 3. אם אתה מדבר גרמנית אף אחד לא ישלח אותך לשום מקום. זה כבר לא עניינם. את האישור הם נתנו ואתה תושב חוקי ואף אחד לא יציק לך. אבל אם אתה כבר מזכיר את זה שאתה יודע גרמנית, אז אל תחשוש ואם צריך תהיה תקיף ואסרטיבי ותדאג לזכויות שלך. ברוב המקרים בגלל עצלנות הם יכולים לעשות טעות וחשוב לוודא הכל כדי שלא יטרטרו אותך ועוד יאשימו אותך בטעות שהם עשו. כי לי זה קרה. את המידע המלא תמיד אפשר למצוא באתר האינטרנט שלהם. תבקש מהאיש שיקדיש לכך כמה רגעים. או שתנבור בעצמך. בהצלחה!

למעלה