שאלה לבעלי נסיון

ad76

New member
שאלה לבעלי נסיון

הרב אמר לנו בשיעור: "מי שמתגרש מתרחק מהתורה". נכון או לא?

לבבית11

New member
קודם לא פניתה לפורום רבנים

אז אם יש שאלה בענייני תורה תשאל רב.לעניות דעתי זה לא חכם לזרוק איזה משפט בלי להבין מה למה ומדוע.

זה ניסוח מאוד מכשיל....

הרי לא ייתכן שמי שמקיים אחת מתרי"ג מצוות יתרחק מהתורה אולי כוונת הרב שמניסיונו, הוא ראה שמי שהתגרש הייתה לו ירידה רוחנית מסוימת... זה כבר משו אחר בכלל רבנים, היזהרו בלשונכם!!!

אבישגי25

New member
הצורה של האמירה הזאת די אינפנטילית..

למרות שאני כן מרגישה שעם הערעור של החיים בתהליך הגירושין גם העולם הדתי התערער ונחלש.. איך אצלכם בקטע הזה?

מיקי*

New member
אני מקוה שאת אומרת את זה על דברי הרב הנ"ל

ולא על הדברים שלי...

כמו שאמרו לפני - ניסוח בעייתי

אבל אפשר להבין מאיפה האמירה מגיעה. ברור שבתור בעל משפחה יש יותר מחוייבות וריסון, ברור (כמו שאבישגי אמרה) שכשהבסיס מתערער אז זה לא נגמר בבסיס. אצלי ההרגשה היא שהאתגר הרוחני הוא יותר גדול ולפעמים פחות מצליח. מצד שני, מאז הגירושים הרגשתי שאני יכול לעבוד על עצמי יותר, במקום כל האנרגיות הרעות שהיו יוצאות בתוך הנישואים.. אגב, אומרים את אותו הדבר על רווקות מאוחרת, ונראה שגם בזה יש הגיון מסויים.

אבישגי25

New member
איך יש לך כח..

לאתגרים רוחניים,לעבודה על עצמך.. אני פשוט מרגישה שיצאתי לחופשי,ואני רוצה לעשות רק מה שעושה לי טוב,בלי לעשות חשבונות והתפלפלויות, פשוט לעוף,להנות מהחיים,לזרום,לצחוק,לבלות,לשמוח אני מודעת לעובדה שאני בתקופה לא מאוזנת כ"כ,ובכל זאת,פשוט אין לי כח להתמודדות דתית ורוחנית.. בעייתי משהו..לא ככה?

למעלה