שאלה לבעלי ה5050

kity02

New member
שאלה לבעלי ה5050

יש לי קצת בעיה עם מהירות המצלמה ומצבה בעת הצילום. זמן ההדלקה של המצלמה הוא ארוך ביותר, עד שהעדשה נפתחת, מגיעה לזום המכוון, מתפקסת וכו'. להשאיר מצלמה דולקת - לא נראה לי פיתרון, משום הפחד שלי על העדשה, שבולטת החוצה, שלא תיפגע. חשבתי על הפיתרון של מתאם+פילטר UV להגנה על העדשה, אבל אינני יודעת איך זה עובד - האם המתאם והפילטר נשארים באופן קבוע על המצלמה גם כשהיא מכובה? מה מחזיק אותם שם? כי אם צריך להרכיב אותם בכל הדלקה מחדש - מה הועילו חכמים? זה מאריך עוד יותר את זמן ההמתנה... ובכלל, איזה טיפים יש לכם לקצר את הלאג טיים של הדלקת המצלמה, והלאג טיים בין תמונה לתמונה?

etilly

New member
באמת "פטנט" לא הכי מוצלח...../images/Emo4.gif

אחד מהחסרונות של המצלמה, לדעתי, אחרי יומיים של שימוש: זמן ההדלקה ואי יכולת לכסות את העדשה בזמן שהמצלמה דלוקה גם אני אשמח לטיפים בנושא...................

פתרון - מתאם לפילטרים-עם או בלי

פילטר עליו.זה של אולימפוס מומלץ יותר כי צר יותר ולא מסתיר את העינית. הוא מגן על העדשה לכל אורכה וניתן להחזיק במצלמה,למי שמורגל באחיזת רפלקס יציבה - גם בתמיכה במתאם. אם רוצים פילטר - אז מאיכות טובה,או כבר לרכוש פילטר מקטב או ND - ממש חיוני למצלמה מהסוג הזה בצילומי צהריים בחוץ. לגבי קיצור: מכוונים בתפריט על 'כניסה למצב שינה' - לאחר 1-2 דקות,מה שיש שם, ולא מכבים אותה לכל משך הפעילות - היא נכבית,חלקית,מעצמה,ולחיצה על כל אחד מהכפתורים 'מעורר' אותה,בחצי או פחות מהזמן שלוקח לה מכיבוי מלא. בדגם הזה זו לא בעיה היות והוא חסכוני ביותר באנרגיה - רק להקפיד על סוללות טעונות מלא בתחילת יום הפעילות.אפשר גם להגביל את הפעלת המסך בכל פעם - אלא רק 'לפי דרישה' - עוד חיסכון באנרגיה. בכל הקומפקטיות יש לאג טיים ארוך,גם בדמויות הרפלקס המהוללות,רק דגמים בודדים מאוד הוצהרו על קיצור ההשהייה הזו - כמה היא 'שווה' - נדע לפי דיווחים מהשטח של משתמשים,וגם קצת מסקירות (עד כמה שתהיינה אובייקטיביות). ב5060 ניתן 'מענה' לכך,לפי הצהרות היצרן. חוץ מזה,מה רע בלתפוס 'זולה',בסגנון הדייגים,ולצלם בנחת ובלא חיפזון
... תארו לעצמכם את הצלמים שהסתפקו במצלמות ידניות ולא אוטומטיות,בהן צריך לכוון הכל לבד - גם הצמצם,גם הסגר,גם הפוקוס - אני עוד זוכרת תמונות כאלו בהן ביקשו ממני לעמוד כמו פסל ברונזה למשך חצי שעה עד שהסתיימו הכיוונונים
ועוד עם עיניים פתוחות שלא ייעצמו חלילה,כי הלכה תמונה... אז מהן כמה שניות היום ?
סתאאם....הכל זה עניין יחסי - צריך ללמוד את המצלמה היטב ולראות כיצד בתפריטים השונים להגיע לקיצורים האפשריים - גם לא כדאי,למשל,לתת לה 'לחפש' יותר מדי את הפוקוס - אז מגבילים, וכן הלאה. מה שטוב בה הן החשיפות הנהדרות בכל מיני מצבים.נסו להוסיף לה פלאש חיצוני - אם ההשהייה עליה אתן מדברות היא בצילום בעזרת פלאש בבית-ואתן משתמשות בפנימי - אז זה הזמן לשדרג ולהוסיף אחד חיצוני.שיפור בחשיפה וגם קיצור משמעותי של הזמן שבין תמונה לתמונה.

kity02

New member
איריס, תודה על התשובה ועוד חידוד -

האם המתאם שאר מורכב גם כאשר המצלמה מכובה - בתיק וכו'? או שצריך בכל הדלקה מחדש להרכיב אותו?

קבוע.אחרת-מה הטעם?רק לקחת בחשבון

את המקום שתתפוס המצלמה בתיק-גם כשכבויה-כאילו העדשה פתוחה.

פילטר?לפי קוטר המתאם!כי על העדשה

עצמה לא ניתן להבריג-הפילטר יתברג על המתאם - יש לאולימפוס - CL-1 ,נדמה לי,תראה ברשימת הציוד אצל B&H ,ויש של טיפן - שעולה פחות ומגושם קצת יותר. זה של אולימפוס - מסתיים בהברגה של 43 מ"מ וזה של טיפן ב 52 מ"מ. הפילטרים הם אותם אלו המשמשים בצילום הקונבנציונלי - יש אפילו מקוטר 37 מ"מ למי שצריך למצלמת הוידיאו שלו. אז לפי המתאם - תתאים את הפילטרים. קישור - יש משהו באגף הקישורים בפורום 215 או שתצא אליו מכל אתר צילום גדול - מהקישורים גם כן, או אפילו מקישורי חנות צילום וירטואלית תוכל כך גם להתרשם מהמחירים (לא משתלם לייבא מחו"ל-המחיר יוצא קרוב לזה בארץ,לאחר מע"מ ומשלוח,אלא אם כן אתה מייבא ארגז שלם). (אם לא תמצא-אנסה מאוחר יותר)

kity02

New member
איריס, תוכלי לציין את שם התכונה

שנוגעת לזמן ה"שינה" של המצלמה- ואיך מגיעים אליה בתפריטים,, כי חיפשתי ולא מצאתי (דווקא ראיתי אותה פעם, אבל לא זוכרת איפה....)

yos7070

New member
לא יודע איך זה במצלמה שלך

אבל באולימפוס 750 זה נקרא פשוט sleep אני מניח שהם משתמשים באותו מינוח גם באולימפוס שלך.

gilad65

New member
אין ב-C5050

אפשרות לשנות את זה, עד כמה שאני יודע זה קבוע (לא זוכר אם 3 או 10 דקות).

יש שלוש אופציות:eek:ff,1,2 וכולן ב

תפריט הsetup : יש שם שתי אופציות שאני יודעת ששיניתי אותן - כבר לא זוכרת מה ההבדל ביניהן - ולמה אחראית כל אחת - בטח רשום בספר המצלמה (המורחב-על הסידי): האופציות: POWER ON (PW ON )SETUP POWER OFF (PW OFF)SETUP ובכל אחת יש שלוש אפשרויות - OFF,1,2 כשהכוונה לשניות. זה לא הטיימר - זה משהו אחר לגמרי,זהו כיבוי חלקי,לאחר זמן ללא שימוש,כשלחיצה על כל כפתור מחזירה את המצלמה לפעילות. מישהו מכם,בעלי ה5050 ,יצטרך לעדכן כאן בפורום לגבי האפשרות המדוייקת כדי שהתשובה תהיה מלאה

kity02

New member
נראה לי שאת טועה כאן.

האופציה שהזכרת מתכנתת איזו תמונה תופיע על המסך בהדלקה או כיבוי של המצלמה. בצמוד אליה יש את תכנות הצליל שישמע בהדלקה או כיבוי. מישהו כאן הזכיר שזה אוטומטי אחרי 3 דקות ולא ניתן לשינוי - אבל איפה ראית את זה במדריך המורחב? לא מצאתי איזכור לנושא בכלל.

gilad65

New member
נכון אין איזכור

מובן אבל בעמוד 32 ב-TIPS הם מסבירים על זה.

יכול להיות שרק באולימפוס E10 קיים

ובשאר דמויות הרפלקס. מוזר לי לגבי ה5050 אבל היא כבר לא לפני,אז לא יכולה לבדוק
לגבי 3 הדקות - זו האופציה הבאה,גלעד הזכיר אותה.

למעלה