שאלה לבעלי הגינות

ע זי

New member
שאלה לבעלי הגינות

שמנו לב שבלילות האחרונים חשופיות (החלזונות המגעילים ללא הבית. מצורפת תמונה מגעילה) מנסות להכנס אצלנו מהגינה לתוך הבית. מנצלות כל פתח אפשרי. חיפשתי באינטרנט ומצאתי שהן מאוד מועילות בגינה מכיוון שהן מאווררות את האדמה. אבל אני לא מוצא להן שום שימוש בתוך הבית... ראיתי איפשהו שפתרון להרחקתן הוא פיזור מלח בישול בפתחי הבית. ניסיתי אתמול ונראה שזה אכן משאיר אותם בחוץ אבל זה לא ממש פתרון. בעצם אני אבדוק בפורום 'אמונות תפלות'. אולי פיזור מלח בפתחים מרחיק גם שדים וגנבים ואז אמשיך באדיקות לפזרו כל לילה
אז האם גם אצלכם זה קורה? ואם כן, מה הפתרון?

אחת החויות היותר דוחות שהיו לי בבית

זה מה היה כשהייתי בהריון, לבד במשך כמה ימים ופתאום נאלצתי להתמודד עם חשופית בתוך הסלון. זה היה קרב עיקש... שהסתיים בסוף בתיבול במלח. פשוט דוחה ועצוב נורא מקווה שבחיים לא אצטרך לעשות את זה שוב (ולשם כך משכנעים את בני בית לעבור לדירה ברב קומות).

אגב......בעיני הן חמודות

וממש ממש לא מגעילות. ואני נגד מלח על פצעים וחלזונות, זה נכתב בהומור לא מוצלח, אל תנסה זאת בבית.....

ע זי

New member
ובעיני הן לא ממש, אבל

גם אין סיכוי שאני אפזר עליהן מלח. לפי התיאורים שמצאתי באינטרנט ואלו שלכם אני עוד עלול להעלם לפניהן... זה לא מסוג המראות שלבי על כל שנותיו מסוגל לעמוד בהם. את המלח בכניסות פיזרתי לאחר שקראתי שהוא מונע מהן להתקרב. אולי אני בכלל אכוון אותן בעזרת שביל ממלח לכיוון השכנים...

ניר60

New member
מלח ממש מחסל אותן אבל רצוי לאתר

את מוקדי הרביה שלהן בגינה, בד"כ לח מאוד וחשוך, ופשוט לאסוף כמה שיותר לשים בשקית ולזרוק לזבל. מעבר לכך, כמעט מלחמה אבודה.

ד מ

New member
לפנות להום סנטר או למשתלה

יש חומר מיוחד שניתן לקנות ולפזר. אנחנו פיזרנו מסביב לדלתות

mic1511

New member
אני הייתי מוסיפה גם שום ליתר ביטחון

ואז בכלל שום עין הרע ושום חשופית לא היתה נכנסת הביתה

D u k a s

New member
מלח ממש לא מעלים אותם.

אבל לעומת זאת ישנו חומר שנקרא מתזון. חומר גרגירי שמפזרים מסביב לבית והפ אין אף אחת במתחם הבית.

ע זי

New member
הוא לא מעלים אותן

אבל בודאות מונע מהן מעבר. אתמול פיזרתי "קו מלח" בגבול שבין הגינה והבית. החשופיות זחלו לאיתן עד המלח, ואז חזרו על עקבותיהן. היתה רק אחת שכנראה לא הקשיבה בביה"ס או ששני הוריה היו אחים.... המשיכה ו.... נעצרה
לגבי מתזון - קראתי שהוא אכן קוטל אותן ביעילות אבל גם שהוא רעיל לבעלי חיים. לא שיש לנו בעלי חיים בבית אבל כן יש לי ילדה שמחפשת ממתקים בדשא.... פתרון אחר שקראתי עליו ואני הולך לנסות הוא לכוון אותן למקום אחד ע"י ריכוז פסולת אורגנית (עלים, קליפות, וכו') בפינה נידחת של הגינה. טוענים שהן יתרכזו שם, יזללו ויחגגו, ולא יצאו לחפש את מזלן בשדות זרים.

אמץ

New member
אוי ראיתי כאלה בחניה

ופעם גרתי בקומת קרקע והיו לי בבית - מגעיל.

אבי דין

New member
חשופיות

החשופיות אינן מועילות לגינה! הן ניזונות מצמחים ומשורשים, אוורור הקרקע נעשה ע"י שלשולים שגם מאווררים את הקומפוסט בקומפוסטר. ישנם מספר דרכים להרחקתן: 1. הפתרון הכימי - חומר הדברה ייעודי. 2. פתרון אקולוגי - המלח כפי שפיזרת. 3. פתרון נוסף - פיזור שברי צדפים/רעפים בגינה - מכיוון שהן לא אוהבות לעבור עליהן.

BenjiMan

New member
עוד פתרון...../images/Emo45.gif

אפשר להביא את היפני של עזי...הוא כבר יידע מה לעשות איתם...
ב.

yoelth

New member
../images/Emo6.gif ועוד שני פתרונות

1. אתה מפזר חוברות פורנוגרפיות בגינה (עם הרבה תמונות ערום). מאחר והן "חשופיות" - הן מאוד מתעניינות בזה ולא נכנסות הביתה. אם אחת מהן עיוורת אתה בבעיה - אבל יכול להיות שתהייה אתה כל כך שקוע בתמונות שהחשופיות כבר לא תפרענה לך. 2. אתה בונה חומה בדלת היציאה מהסלון - משהו בדוגמת עוטף ירושלים - כ- 8 מטר גובה יספיקו.....

ע זי

New member
אם אני מאמץ את האופציה הראשונה

של יואל, ומפזר את החוברות האלו על הדשא..... אשתי תאמץ את האופציה השנייה שלו ותבנה חומה בגובה 8 מטר ביציאה מהסלון... כשאני בחוץ

למעלה