שאלה לבי ASL ואתגר

ycyclop

New member
שאלה לבי ASL ואתגר

בעבר שיחקתי squad leader - SLו גם קצת ASL. אחד הדברים שאהבתי ב-SL שניתן ללמוד את החוקים במנות קטנות כל פעם. על ידי תסריטים קצרים שכל אחד מוסיף כמה סוגי כוחות, חלקים וגם את החוקים הרלוונטים. האם יש ל-ASL מערכת של תסריטים אשר מאפשרת כניסה מדורגת. אם מסתכלים על היחידה הראשונה של ASL כבר מהתסריט הראשון מחייב ידע עצום בחוקים. לדוגמא תסריט עם יחידות רגלים בלבד שמחייב למידת חוקים עמודים X-Y ועוד עמודים W-Z (חוקי תנועה ו-LOS וחוקי מלחמה בלי כול סוגי הנשק). אחר כך תסריט שמוסיף כלי נשק, אח"כ שריון וכן הלאה? האתגר: אחרי שכולם (או כמעט כולם) הופחדו בגלל סיבוכיות החוקים, בואו ננסה להדגים עד כמה המערכת יחודית, נפלאה, מיוחדת... בעזרת תמונות, הסברים קצת יותר מפורטים. אולי מנקודת תלמיד חדש (רמז ל-backdoorslam) או מנקודת מבט של מי שמלמד?

rnsh

New member
לימוד הדרגתי של ASL

אני עונה לך מתוך נקודת הנחה שיש לך הכרות מסוימת עם קלסר החוקים. אפשר להכנס למשחק באופן מדורג, ע"י בחירת קרבות (או תסריטים, כלשונך) מצומצמים ופשוטים באופן יחסי, הכוללים מספר קטן יחסית של יחידות חי"ר בלבד, ובכך לדחות את לימוד החוקים לגבי הפעלת תותחי שדה ומרגמות, שיריון, סיוע ארטילרי, סיוע אווירי, חיל פרשים, הובלת כוחות בכלי רכב, צניחה מהאוויר, הנחתה מהים, לוחמה לילית, תנאי מדבר, תנאי ג'ונגל, מוקשים, ביצורים וכו' וכו' וכו' לשלבים מאוחרים יותר. עם זאת, אין מנוס מלימוד מיומנויות המשחק הבסיסיות, הכלולות בחוקי החי"ר, ולימוד של החוקים המתייחסים לתאי השטח השונים (עם כי אין צורך ללמוד את החוקים לגבי כל תאי השטח הקיימים במשחק, אלא רק אלו שיופיעו בקרב אותו מתכוונים לשחק). כמובן שניתן לצפות במשחק מודרך ע"י שחקנים מיומנים בד בבד עם לימוד החוקים, וכך הדברים מסתדרים הרבה יותר טוב בראש. מאחר וקיים מגוון עצום של קרבות, אין כל בעיה לבחור בהתחלה קרבות פשוטים יחסית, ולהתקדם אט אט תוך כדי צבירת מיומנויות נוספות. אני מצרף להודעה קובץ PDF - דוגמה לקרב פשוט המתאים מאוד לשחקנים מתחילים.

ycyclop

New member
חסר לי משהו

הדוגמא אכן פשוטה אבל הייתי רוצה שיצרפה לה רשימה של העמודים הדרושים בספר החוקים: אילו עמודים של תאי שטח, עמודים של חוקי כלי נשק, וכן הלאה. זה היה מקל על הלמידה.

rnsh

New member
החוקים הבסיסיים

ספר החוקים שלי מושאל כרגע ע"י BACKDOORSLAM, ולכן קשה לי לתת לך עמודים ספציפיים. אני אנסה לענות לך על דרך האלימינציה - צריך לקרוא את כל הפרק הראשון של החי"ר, למעט החלקים הבאים: הפרק על פרשים הפרק לגבי המאפיינים הלאומיים, למעט ארה"ב וגרמניה הפרקים על להביורים (flamethrowers) ומטעני חומר נפץ (demolition charges) הפרק לגבי קרב פנים אל פנים (close combat) נגד כלי רכב. ניתן לוותר על הפרק לגבי מיסוך עשן (למרות שמיסוך ע"י רימוני עשן יכול לבוא לידי ביטוי במשחק), ואף ניתן לוותר על הפרק העוסק בתפישת שבויי מלחמה, למרות שהדבר יכול להתרחש גם בקרב הפשוט ששלחתי. צריך לקרוא לגבי תאי השטח הבסיסיים - עצים, בניינים, כבישים, שטח פתוח, חומות וגדרות.

backdoorslam

New member
כיצד אני למדתי

ללמוד לשחק ASL מתוך קלסר החוקים זה דומה למאמץ של לימוד שפה זרה דרך מילון. החוקים אינם מסודרים לפי סדר לימודי והם אינם מתיימרים ללמד את השחקן החדש. אני נעזרתי מאוד בקובץ המקוצר שהפנה אותי אליו רן. קראתי אותו פעם אחת באופן מרפרף, ואחרך-כך חזרתי על כך פסקה ולאחריה הרחבתי את ידיעתי דרך קלסר החוקים. כך ניתן ללמוד באופן הגיוני ובנוי רבדים שמתאים לשחקן החדש.

rnsh

New member
היענות לאתגר

קצת קשה לתאר לאנשים שלא מכירים את המשחק מדוע הוא מוצלח. בגדול - המשחק מצליח ליצור הדמיה טובה מאד, אמינה ו"חיה" של המציאות בשדה הקרב, והשחקנים נסחפים לתוך עלילת הקרב, תוך שילוב אלמנט של תחרותיות ומתח בין השחקנים. ההבדלים העיקריים לעומת משחקים אחרים הם כנראה רמת האמינות הגבוהה, וחופש הפעולה הרב של השחקן. הרבה משחקים, בעיקר משחקי מלחמה, מדמים מציאות מסוימת, ואם ההדמיה היא בעלת הגיון פנימי, ואמינות רבה, והשחקן מקבל חופש פעולה מאקסימאלי כדי לבטא את יכולותיו, אז המשחק מוצלח. הדבר דומה ליחסי מין - קשה לתאר במילים למה זה טוב, וכדי להבין באמת למה משחק מסוים הוא כ"כ טוב חייבים להתנסות....

backdoorslam

New member
זריקת רעל

שימו לב להתעוררות הפתאומית ביחס למשחקי לוח בפורום הלז. אני הוא המרעיל בקשר ל ASL

למעלה