שאלה לביולוגים ..

שאלה לביולוגים ..

יודע שכל סוג של חלבון נקרש בטמפ´ של 42 + מעלות .. עכשיו השאלה שלי היא אם אני מבשל/מטגן/אופה וכו´ את אותו החלבון הוא נקרש כי אני משתמש בטמפ´ גבוהה יותר מ42 מעלות אז איך חלבון כשהוא קרוש הוא עוזר לגוף ? הרי הוא כבר חסר תועלת לא ?

זיפניאב

New member
אז....

קודם כל לא כל חלבון נקרש בטמפ´ שציינת אם כי מרביתם כן. לגוף זה כלל לא משנה. הגוף אינו מנצל את החלבון כחלבון אלא מפרקו למרכיביו (חומצות אמינו השונות) וממרכיבים אלו בונה לאחר מכן את החלבונים להם הוא זקוק. הקרישה ד"א היא בסך הכל שינוי במבנה המרחבי של החלבון.

דורון ק

New member
תשובה טובה,רק צריך להוסיף

שיש מקרים שלדנטורציה יש גם השפעה חיובית!

דורון ק

New member
הרס המבנה המרחבי של החלבון

נקרא גם דנטורציה-דנטורציה לא תשנה את הערך התזונתי של החלבון מאחר שכפי שנכתב הערך טמון בחומצות האמינו הבודדות המרכיבות את החלבון. לדנטורציה ולבישול לפעמים יש פן חיובי נוסף למשל:בישול חלבון הסויה ינטרל רעלים מסוימים ואנזימים מעכבי טריפסין,בביצה לא מבושלת ישנו חומר המבטל את פעילותו הביולוגית של הויטמין ביוטין-בישול ינטרל את חומר זה,בישול חומוס יוריד את רמת האליגוסוכרים שיכולים לגרום לכאבי בטן וגזים-רק כמה דוגמאות.

neuron

New member
כמו שכבר נאמר...

...הגוף משחזר חלבונים ממרכיבי היסוד שלהם שהם חומצות האמינו. גם אם אתה אוכל ביצה חיה או בשר נע, הגוף ממילא יפרק את החלבונים התהליך העיכול לחומצות אמינו.

חלבונים ../images/Emo132.gif

אם בחלבונים עסקינן אז: מהם 4 התהליכים שהחלבון עובר אחרי כניסתו לכבד ?

subotaj

New member
לידע כללי -( מידע מדעי ביולוגי)

בגוף יש לנו מיליוני חלבונים שונים (אנזימים) כל אנזים אחרי על פעילות חשובה בגוף. אבני היסוד הם ח. אמיניות שהם אבן יסוד לבניית החלבון שנוצר בריבוזום שבתא. יש 22 חומתות אמיניות שמתחלקות לשני קבוצות הכרחיות ובלתי הכרחיות את הבילתי ההחרחיות הגוף מיצר בעצמו ואת ההכרחיות אנו מקבלים מהמזון מאוד חשוב לגוון במזון. כל הצימחוניים למינהם במיוחד צריכים לאכול מאכלים שמכילים חלבונים כי מה לעשות רב החלבונים ההחרכיים נמצאים בבשר. בקשר לדנטורציה ורנטורציה יש לנו בגוף רקמות שונות שיכולות לבצע רנטורציה כמו העור ורקמת הכבד. עכשיו בקשר לחלבונים חלבונים מופעים ב 4 מבנים ראשוני ועד לרביעי. מבנה ראשוני ושניוני לא מסוגל לבצע רנטורציה לאחר שנפגע (מהחום) אך מבנה שלישיוני וריביוני יכולים לעשות רנטורציה מבנה שלישיוני הופך לראשוני ומבנה רביעוני הופך לשניוני. כמובן אם הבנה המרחבי של החלבון משתנה התפקיד שלו משתנה בהתאם. עוד משהו קטן השתן שלנו לא מפריש חלבונים ואם מוצאים חלבונים בשתן סימן ברור שיש איזשהיא מחלה בנבדק. ולסיכום תוכלו אוכל מגוון ועשיר בחלבונים! ואל תדאגו בקשר למצב החלבון הגוף תמיד מפרק אותו לחומצות אמיניות וזה לא משנה אם תשתו ביצה טרייה (איכס) או תוכלו ביצה קשה זהו.

tommythecat

New member
רמי, אבל...

אני זוכר שקראתי לאחרונה (ואף שלחתי הודעה על כך בפורום) שנמצאה החומצה האמינית ה-22 במספר. דרך אגב, האימון היום אחר הצהריים היה ממש קטסטרופה. אני כבר מת לחזור להתאמן בבוקר איתך ועם אלון. אגב איך התנהג הילד (סער) היום? שמרתם עליו שלא יפגע בעצמו?
ביי, יוסי

עדכון

אחרי בדיקה של המאמר מסתבר שמה שמצאו זה נגזרת של אחת מהחומצות אמינו הקיימות בגוף. מבחינה ביוכימית קיימות 20 חומצות אמינו ! הדבר דומה לאותיות ה א-ב, יש 22 אותיות אבל יש בנוסף אותיות סופיות. לגבי האימונים בבוקר: 1. סער התפרק 2. אלון מתחזק 3. המדריכות שאלו עליך חזור מהר

tommythecat

New member
רמי, אתה ממש משורר

כל הכבוד על החרוזים
דיברתי עם הילד אתמול בערב. משום מה, הוא לא סיפר לי שהוא התפרק. אבל הוא כן סיפר ששלומי כמעט הרג אותך באחד התרגילים כשהוא זרק את המשקולות... לגבי המדריכות ששאלו עלי, אני ממש מסמיק, אבל הייתי מעדיף שפקידות הקבלה תשאלנה עלי ולא רק המדריכות
יוסי

למעלה