שאלה לבולאים...

רוזן71

New member
שאלה לבולאים...

בס"ד. ברשותי מספר מעטפות יום ראשון עם בול המנורה (52') עם "חצי שובל", כלומר עם שובל אולם ללא השובלון הנוסף. עד כמה שאני זוכר בעבר היה נהוג להוריד כ-80% מערך בול שובל מלא, מה המצב כיום? האם מישהו יודע כמה שוות המעטפות הללו? תודה מראש למשיבים. רוזן.

doroni10

New member
לגבי בול המנורה- לדעתי: מקרה מיוחד

אמנם בד"כ כאשר מדובר בשובל שאמור להיות בשלושה חלקים, אם חסר החלק התחתון מורידים אחוז גבוה מערך המעטפה (לא 80אחוז אלא פחות- כ 50-60 אחוז) אולם, במעטפת יום ראשון של בול המנורה מ 1952 לא היה מקום לחלקו הנוסף של השובל (שים לב שתחתית השובל היא כבר בתחתית המעטפה- לא כן?) אני בספק אם קיימת מעטפה הכוללת שובל מלא באמת- ואם כן הוא הרי מקובל מעברו השני של המעטפה- אך לי לא זכורה מעטפה שכזו. דורון, נ.ב. קנית אותה באי ביי לאחרונה?

רוזן71

New member
המעטפות ברשותי הרבה זמן...

בס"ד. קודם כל, תודה. היו מעטפות עם שובל מלא שהודבקו לאורך המעטפה במקום לרוחבה. אתה צודק רוחב המעטפה מספיק בדיוק לבול עם שובל ללא השובלון. בעקבות ההתעוררות הבולאית בפורום עשה לי חשק לפשפש באוספי ובאוסף חמי לאחר כ-12 שנה שלא פתחתי את האלבומים. ובין היתר מצאתי חמש מעטפות כאלו שאני לא יודע להעריכם. בכמה נמכרו מעטפות כאלו באי ביי? ואני מנצל את ההזדמנות לשאלה נוספת. יש ברשותי שורה מלאה של סדרת המרד מ-49' (10 בולים בשורה) וכן שורה של הבול יפו מ-53' (5 בולים בשורה) ושאלתי, אם לשורה ערך גבוה יותר מבולים בודדים (יחסית)? או שאפשר להפריד את הבולים. ושוב תודה מראש. רוזן.

תמיר1991

New member
בד"כ איני יכול לעזור לבר-סמכא כמוך,

אך אני ממליץ לך לא למכור בודדים, כי בשורה תקבל מחיר גבוה יותר, אולי הרבה יותר. זה מה שלמדתי ב- 3 שנותי כאספן רציני. תמיר.

doroni10

New member
ראיתי מספר מחירים באי.בי עבור כאלו

זכורים לי 2 מחירים לאחרונה של מעטפות בולי מנורה מ 1952 עם שובל חלקי. שניהם ממש מלפני כשבוע: האחד נמכר ב30.33$ והשני התחיל מ 65$ והסתיים באותו המחיר. הראשון נמכר על ידי Zony123 (זהר נוי). דורון,

doroni10

New member
נ.ב.

אני קניתי מעטפת בול המנורה המדוברת, ללא שובל, באי ביי ב 5.5$.

doroni10

New member
ולגבי שורות בולים

כמובן שלשורת בולים ערך גבוה מזה של סכום בולים בודדים בלבד, לכן אין להפרידם.

למעלה