שאלה לבוגרי ק"פ

שאלה לבוגרי ק"פ

לחברה הגדולים האם גם אתם סובלים מכאבים הרגלים בזמן עונות מעבר???

גווניבר

New member
כן בהחלט.

כל חילופי מזג אויר מלווים במידה זו או אחרת בכאבים. גידים משנים את מידת המתיחות שלהם בזמנים כאלה. היום אני הופתעתי שהרגליים לא כ"כ כאבו לי למרות השינוי הקיצוני. לי עוזר לישון עם כרית חימום חשמלית, ואמבטיות חמות עם מי-מלח לרגליים.

1הירוקה

New member
לעומת זאת

יש עשרות ילדים שהיה להם ולא זוכרים אפילו איך קוראים לזה ולא מרגישים כלוםםםםםםםםםםםםםםם

גווניבר

New member
נכון, לא כולם

זה תלוי במספר גורמים: מהי מידת הק"פ שהיתה להם, מה מידת התיקון, האם עשו להם ניתוח, איך מטפלים בהם במהלך השנים. לא לכולם כואב, אבל לא לכולם זה עובר. צריך לקוות לטוב ביותר,ולהתכונן לגרוע ביותר.

מנדי

New member
גם אני

שלום לכולם חזרתי לארץ מקודם מהצפוי ותאמינו שאני שמח שחזרתי ולשאלה ששאלתם אם אנחנו הבוגרים סובלים מהכאבים ברגלים בעונות מעבר אז התשובה היא כן בהחלט

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

הבן הגדול שלי (בן 28 שנה) שכאמור היה לו CF דו צדדי רק לאחרונה החל להרגיש כאבים בכפות הרגליים, בלי שום קשר למזג אויר ע"י התעמלות (יוגה) הכאבים פחתו להפליא. העסק התחיל אצלו לפני כחודשיים לא מי יודע מה חמור אבל מציק והוא כמובן לא דיווח לי כלום (למה לספר...) רק כשסיפרתי לו על האתר הזה הוא נזכר שגם לו היה CF והמדריך יוגה שלו קישר בין הדברים והוא טוען שהבעייה נוצרה בגלל צורת הטיפול ב CF - הטיפול הוא אלים כלפי העצמות ולכן עלולות לצוצ בעיות מהסוג הזה בגיל מבוגר יותר. המדריך טוען שפעולות יוגה נכונות אמורות להעלים את התופעה.

על יוגה לא חשבתי

אבל אני מסכים עם גוון שחום עוזר לי לפחות לרגלים. לי יש גם קליקים ברגל שזה גם מוזר יש לציין כי לאחרונה ובלי קשר ליאיר הרגלים שלי נזכרו להזכיר לי שהם קיימות בצורה קצת קיצונית,אני מקווה שזה רק מזג אוויר וזהו.

גווניבר

New member
קליקים

יש לי המון קליקים, לפעמים הם ממש מכאיבים (ביחוד כשאני בלי נעליים אורטופדיות). יוגה, פלדנקרייז, טאי-צ'י, בלט, שחיה. כל התעמלות שמותחת את הגידים ומפתחת את השרירים מומלצת. (אתה ממליץ על ג'ודו או קראטה, נכון?) בשנים קודמות לא כאבו לך הרגליים?

באמת גוון כתבה פעם על הבלט

ונפתח דיון על התעמלות שיכולה לעזור. כל מה שכתבתם הוסיף אצלי את המודעות להתעמלות ומתיחות לאושרי לפני שיתחילו כאבים, וכדי למנוע אותם. תודה לכולכם

למעלה