שאלה לבוגרי קורס מידענות ב"תפנית"

06 02 22

New member
שאלה לבוגרי קורס מידענות ב"תפנית"

הקורס ללימודי תעודה של היחידה ללימודי המשך באונ' הפתוחה: האם הקורס מומלץ, מבחינת היקף החומר הנלמד וההכנה שהוא נותן לעיסוק במקצוע (ביחס ללימודים בבר אילן או חיפה למשל, ככל שידוע לכם)? איך היה חיפוש העבודה במקצוע, האם נתקלתם בקושי במציאת עבודה כי המעסיקים מעדיפים בעלי תואר במידענות (אני בעלת תואר במשפטים)? תודה רבה.

abcd80

New member
אני בהתחלה שקלתי את הקורס הזה

וקיבלתי הביתה ידיעון על הקורס. אבל ממה שקראתי, אני חושבת שתואר עדיף בהרבה יותר וממילא המעסיקים יעדיפו תמיד בעלי תואר ואפילו בעלי תואר שני במידענות מאשר בוגרי קורס קצר. יש לי תואר ראשון במידענות כחוג משני ויחסית למה שאני למדתי,אני לא חושבת שהקורס הזה של תפנית מספיק טוב.צריך גם לקחת בחשבון את המרצים שילמדו בקורס הזה.למיטב הבנתי, המרצים שם לא בדיוק קרובים לתחום הזה. בבר אילן המרצים עוסקים בתחום עצמו ומרגישים את זה בקורסים.

meyda4u

New member
לעניין חיפוש העבודה

למרות שבמקצוע המידענות אין היצע נרחב של עבודות כמו, לדוגמא בתחום המשפטים, עדיין אפשר לראות שיש מגמה שהולכת וצוברת תאוצה, יותר ויותר גופים מבינים את חשיבותו של המידען ומכניסים פונקציה זו לארגון שלהם. בעיה חוזרת שנתקלים בה, כמו בכל חיפוש עבודה אחר, היא בעיית הניסיון - פעמים רבות מחפשים אנשים עם ניסיון והם שוכחים שאת הניסיון צריך להתחיל לצבור איכשהו, לא נולדים עם זה....אך לא צריכים להיות פאסימיים מדי, אני אישית מצאתי מקום לא רע בכלל שדווקא חיפשו מישהו לא בעל ניסיון רב - כדי לא לבוא עם ראש מקובע מדי... עוד דבר שכדאי לשים לב אליו הוא עניין השכר, ייתכן ותמצא עבודה הקשורה למידענות אך בשכר נמוך (סביבות 5,000 שקל ברוטו) - לדעתי לא צריכים להיות נואשים ולקחת משרה בכל מחיר, עדיף לחכות קצת בסבלנות ולמצוא משרה עם שכר הוגן. מה זה שכר הוגן? לדעתי להתחיל עם 6,500-7,000 ברוטו בתור התחלה, אם המידען ללא ניסיון זה סביר (גם , לא בשמים...). מקוה שעזרתי....

sashkashurik

New member
לדעתי, דרך מצויינת לרכוש ניסיון

היא לעבוד בתור סטודנט בספריה. בבר אילן בכלל מחייבים לעבוד כמה שעות, אני לא זוכרת כמה - זו אחת הדרישות של התואר. אפשר בתשלום ואפשר לא. בכל מקרה, אחרי זה אפשר להכניס את הניסיון הזה לקורות חיים. אני עבדתי בתור סטודנטית בטכניון, ולפני זה בספריה קטנה רפואית, וכשיצאתי לחפש עבודה, כבר היה לי ניסיון כלשהו בתחום.

למעלה