שאלה לבוגרים

אני חושב

שלום לך מה נשמע? השאלה הזאת אצלי עולה לי כול הזמן כי הורי דואגים לי. אבל זה נחמד אפילו שאני נוסע לבדיקות וחוזר איך היה ולפעמים אני משתתף איתם פעולה איך היה וכו". אני כרגע גר אם הורים שלי אבל יגיע יום בעזרת ה'. נעזוב את הבית ואם נרצה מישהו הדלת פתוחה. ביי והמון בהצלחה

orit2000

New member
בתור אמא

אני אמא צעירה יחסית ואני רוצה לומר שעד כמה שאני משתדלת לא לעשות הפליות בין הבנות ולהתיחס לחולה בצורה הכי בריאה שאפשר ,זה מאד לא פשוט כי הדאגה כל הזמן נמצאת, וכניראה תמיד תיהיה. אני מאמינה שככל שהיא תגדל היא באמת תיקח יותר אחריות ואז לא נצטרך כ"כ לנדנד.

פרידות

דווקא ילד חולה יכול גם לקרב בין בני זוג ולאו דווקא להרחיק בסופו של דבר לשניהם מטרה משותפת.. יש אולי קצת יותר קשיים טכניים ורגשיים אבל מי שמתגרש זה בטח לא אחת הסיבות לדעתי

jasmine38

New member
זוגיות../images/Emo23.gif - מציאות או אגדה ?../images/Emo65.gif

מערכת זוגית היא מורכבת לבדר"כ אינה מושלמת. זוגיות מושלמת יש רק באגדות !!! בכל זאת, הזוגות שחיים ביחד, בדר"כ מוצאים יותר יתרונות מחסרונות בזוגיותם, ויש גם מי שלא שוברים את הכלים, בגלל מגבלות כלכליות ואישיות אחרות. אירוע מהותי בחיים, שמשנה סידרי עולם בחיינו, משליך על כל מעגלי חיינו לרבות הזוגיות, וארוע ואו משבר יש בהם לזעזע את הזוגיות גם לטוב וגם לרע. יש אולי זוגות שרואים במשבר ואו אסון, שותפות גורל, שמביא את בני הזוג לשת"פ טוב יותר. בדר"כ בן-זוג לא שובר את הכלים בגלל בגידה/מעידה, אלא אם הזוגיות מקרטעת עוד קודם, והארוע הוא רק טריגר או נקודת מפנה. בלידת ילד/ה עם CF יש צדק זוגי מסויים בכך ששני בני הזוג "אחראים" גנטית לתוצאה, ואף אחד מהם לא יכול לרטון על מר גורלו כנגד בן/בת הזוג. ובהחלט אפשר לראות בלידה כזו, סיבה טובה לחזק את המשפחתיות, במאבר משותף ובשילוב ידים מול האתגר. לידת ילד חולה, היא אולי הטריגר לשבירת הכלים ואם תרצו, להוציא את כל הליכלוך מתחת לשטיח.

עוגיונת

New member
שאלה לבוגרים

האם העובדה שאתם חולים השפיעה על הקשר שלכם עם הוריכם? לטובה או לרעה.

אני מאחלת לך שתזכה לגדל ילדים

בבריאות ובהנאה, ואז תבין כמה המשפט הזה לא הולם. בסדר, בסדר- בהנחה שאתה רוצה ילדים...........

vikvik

New member
שאלה יפה אך...

לצערי מרוב שהשאלה פתוחה אי אפשר גם להתייחס אליה בכללותה. שאלת היחסים עם ההורים בכלל חשובה בלי קשר לסיאף. סיאף מייחד את הדברים. אני לא אוכל לענות על השאלה הזאת בכלל , נראה לי עדיף שאפילו לא אנסה בכלל. אי אפשר להכניס את כל מערכת היחסים בין ילד להורים לתשובה אחת. בכל מקרה ככה אני מרגישה. אם יש שאלה יותר ספציפית אשמח לענות. הלכתי לאכול את האוכל של אמא שלי , שכבר שנתיים מכינה לי סירים וקופסאות , למרות שאני כבר גרה לבד
ומי שרוצה להבין מזה משהו על יחסי אמא בת , מוזמן

jasmine38

New member
קשר משפחתי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני ילד, אני לא בוגר, כבר אמרתי, זוכרים? למרות שהשאלה הופנתה לבוגרים, בחרתי להגיב, ועוד מעט קט תבינו מדוע
אני אבא של נסיך צעיר, והשאלה של עוגיונת מאוד שימחה אותי. כתבתי אתמול תגובה מאוד ארוכה, והמחשב עשה עימכם יד-אחת, בכדי לחסוך מכם את כל מה שכתבתי אתמול. ומאחר שלפעמים אני "עקשן", החלטתי להתגבר על הבזיון והמפח-נפש של אתמול, ולנסות לכתוב בקצרה, כי בכל זאת, תגובתכם כבוגרים, מאוד מאוד חשובה, לנו ההורים. אני כאבא, לא מצפה בתתמקדו בשאלה זו, ושתשיבו במה על ההורים לשנות בהתייחסותם, אלא, לנסות להמקד ולהשיב לשאלה ממש בהתאם לניסוחה ולשונה. אני מבין את השאלה בצורה כזו: נסו לחשוב על הקשר שלכם עם ההורים (גם בהיבט הריגשי) היום ובעבר, ונסו לדמיין, כיצד הייתה יכולה מערכת היחסים בינכם, אילו לא הייתם סיאפניקים, ואולי אז, תוכלו לנסות לנתח את ההשפעה של המחלה על הקשר עם ההורים. (אני חושב שזה תרגיל מחשבה וחשבון נפש אישי לכל אחד ואחד. אודה (גם בשם אחרים) על תגובות כנות ומעמיקות ככל שתרגישו שנוח לכם לשתף את הפורום.

הורים

אני לא הרגשתי יחס שונה מהורי מעצם היותי חולה , רק בקטע של הדאגות ,לשמור עלי יותר :לא לצאת בגשם, לא להשאר עם בגדים רטובים וכו.. נראה לי שלגבי יחס שונה צריך גם לשאול את האחים הבריאים

למעלה