שאלה לבוגרים

אלי811

New member
שאלה לבוגרים

בתי בת 17 מעוניינת להוציא רישיון נהיגה, היא עשתה בדיקת עיניים ואישור רופא משפחה ושם נכתב שהיא חולת CF. היא נגשה לתאוריה ולא אישרו לה להשתתף במבחן עד שלא יחתמו לה במשרד הרישוי. האם זה מהווה בעיה בהווה ובעתיד? האם יש הגבלות מסויימות? האם יש בירוקרטיה מסובכת? בתודה מראש

vikvik

New member
לא מהווה בעיה

אני לא זוכרת שאמרו לי לקבל חתימה מיוחדת , אבל לא צריכה להיות שום בעיה , אולי קצת טרטור. זה לא היווה בעיה ושום הגבלה. לא רק זה , אלא שבזכות זה מגיעות הטבות כמו תו נכה גם אם הרכב לא רשום על שמה אלא כאוטו של הורים , הנחה ברשיון רכב השנתי , משלמים 20 ש"ח במקום 1000. לכן כדאי לעשות את התהליך כמו שצריך.

sporTV

New member
יש בעיות

לפעמים.... כשמקבלים את ה"טופס הירוק" יש למלא אותו ע"י הרופא המטפל שצריך להצהיר על הסי.אף. ולמלא את שנדרש שם. אחרי מילוי הטופס, מגישים אותו למשרד התחבורה, שם מחליט הפקיד או הרופא במחוז אם יש צורך לשלוח לבדיקות כשירות מיוחדות בוועדה מיוחדת של משרד התחבורה/בריאות והוא מחליט אם האדם כשיר או לא. לכן, חשוב מאוד מאוד לנסח בהתאם את המלצת הרופאים. אם מחליטים לשלוח לוועדה הזו זה יכול לקחת הרבה זמן....כמה חודשים. אני ממליץ להתייעץ עם מורה הנהיגה ולשאול אותו איך כדאי לפעול. ולהיות רגועים! בסוף כולם נוהגים
למזלי, הצלחתי לדלג על הוועדה הרפואית כי הרופאים/הפקידים(אני לא זוכר) החליטו שאני לא זקוק לה. בהצלחה!

orenkulu

New member
במשרד הרישוי

הגעתי עם צו גיוס ואישרו לי לגשת לטסט אחרי 3 דקות. אם יש לכם כזה זה יחסוך המון זמון. במידה ולא, הבעיה היא רק זמן ההמתנה במידה ותדרשו לועדה רפואית.

למעלה