שאלה לא:

שאלה לא:

התחלתי לקרוא את הספר "סמוך ונראה" של שי עגנון ונתקלתי בכמה ראשי תיבות שלא הבנתי והם: המהרשל הבם גפק. שלך חנה גונן

שטמון

New member
ב"מ גפ"ת

ב"מ הוא בדרך כלל בבא מציעא. גפ"ק איני מכיר, אבל גפ"ת הוא גמרא פוסקים תוספות. עגנון הוא חלומו של כל גיניאולוג, ובמיוחד "עיר ומלואה" הכולל חומר גיניאולוגי רב ערך, במיוחד לצאצאי "המגלה עמוקות" (ויש כאן כמה כאלה). כמה חבל שתכנית הלימודים בתיכונים שלנו (לפני עשרים שנה כשעוד למדתי שם) עשתה הכל כדי להשניא אותו על התלמידים... אני אישית גיליתי אותו מחדש בערך כשהייתי בן שלושים (ואני חייב לציין שאחרי הטראומה מהתיכון זה היה די קשה לקחת עוד פעם עגנון ביד) וגיליתי עולם ומלואו.

א77

New member
ולי נראה שגפ"ת

זה גמרא פי' [פירוש] תוספות. לימוד הגמרא הבסיסי בקיצור הוא גפ"ת. ז"א גמרא עם פירוש פשט, שזה בד"כ רש"י או במקמות מסוימים במסכתות מסוימות רשב"ם וכדו'. עם התוספות. דף הגמרא הרגיל מסודר כשמימין פירוש רש"י הנקרא פשט. ומשמאל פירושם של נכדי רש"י, בעלי התוספות. חוק קבוע מעניין הוא שהשורות הרחבות במרומי העמוד הינן ארבעה בדיוק, לא פחות ולא יותר. יש לזה סיבות, הדפים שאין בהם הרבה תוספות, הם בד"כ "אגדתא" = גמרא פחות עיונית. אז הגפ"ת נקרא לימוד גמרא בסיסי של ילד בכיתות הגבוהות לדוגמא.

א77

New member
בר"ת בד"כ אין חוקים קבועים.

כדי לפתור שאלת הראשי תבות, עליך לצרך משפט שלם ממה שהוא כתב. ואני מאמין שאכוין לדעתו. למרות שאיני בקי בכתביו משום מה.

למעלה