שאלה לא לציטוט

טולי145

New member
שאלה לא לציטוט

בת הבכורה שלי בת כמעט עשר. התחילה להתפתח....
מה עושים עם שערות בבית השחי?
לה כרגע זה לא מפריע והיא לא דיברה על זה
אבל היא רוקדת ובחוג כל הזמן יש תלבושות עם גופיות וזה ממש בולט בזמן הריקוד.
היא גם קצת פחדנית ולא סובלת כאב כך שלא יודעת איך תגיב לשעווה

<לא לציטוט בשום מקום>

אשרז4

New member
מבינה את שאלתך

לי גם הפריע אבל.. עזבתי (בלחץ בעלי)
אני באמת חושבת שבהתחלה זה באמת יותר מפריע לנו ופחות בולט למי שלא מחפש את זה.
את יודעת שיש אז את ממש רואה את זה.
&nbsp
אני מניחה שבקיץ אייעץ להן להוריד שערות ואציע להן את המשחה להשרת שערות.
אני , גם היום, לא עומדת בכאב של שעווה ובטח לא בבית שחי (אני חושבת שגם לא הכי מומלץ כי יש שם בלוטות)
&nbsp
בכלל בכל הנושא של התפתחות ושיעור אני משתדלת ללכת על הקו הדק של ליידע על האפשרויות ועל מה אני חושבת שנכון ולהשאיר להן את הבחירה
ו.. מה שמפריע להן לעזור. לא להכניס להן לראש את הדברים שלי
&nbsp

פרמלה

New member
מסכימה עם כל מילה. ומה פתאום שעווה בבית השחי?

כשיתחיל להפריע לה, תציעי לה סכין גילוח.
מה שכן הייתי עושה זה לבדוק אם היא כבר זקוקה לדאודורנט.

חושבת קצת שונה מאלו שמעליי

אני הייתי ילדה מאוד גירלית ומאוד מודעת לדברים האלה, ועדיין התביישתי נורא לדבר על זה עם אמא שלי (למה? לא יודעת, היגיון של ילדה בכיתה ה'...).
ניסיתי להוריד אותן בעצמי בכל מיני דרכים הזויות (לא סכין גילוח, שאמא שלי תמיד דיברה בגנותו), שכמובן לא עזרו. בסופו של דבר ניסיתי פשוט להסתיר את זה כמה שיכולתי.
פעם אחת הבנות, שלא הייתה ממש חברה שלי, ראתה וסיפרה לאחד הבנים (!!!). למרבה המזל, הוא ואני היינו בקשר טוב והוא היה ילד סבבה לגמרי, אז הוא לא עשה עניין ואמר שבסוף לכולן יהיו. אבל אם זה היה ילד אחר נראה לי שהיה כאן פוטנציאל לטראומת ילדות רצינית.
אז אני לא בעד לחכות שזה יבוא ממנה. יכול להיות שמפריע לה והיא פשוט מתביישת להגיד משהו. וגם אם לא, נראה לי שלחכות עד שלאחד הילדים האחרים יפול האסימון והוא יתחיל לעשות מזה עניין זה גם לא רעיון טוב...
(אני מסייגת שאין לי באמת מושג איך ילדות בנות 10 ממוצעות נראות היום, ויכול להיות שלכולן או לרובן כבר יש שערות בבית השחי ולכן לא עושים מזה עניין... אבל האמת שאני בספק שזה המצב (בספק לאו דווקא לגבי עניין השערות, אלא בעיקר לגבי עניין ה"לא עושים מזה עניין"))

למעלה