שאלה לא חוקית

מזל חי

New member
שאלה לא חוקית

נכנסתי לפחדים רציניים עכשו. זו כבר הפעם השניה שבדרום לא רחוק ממגוריו של הגרוש שלי נופלים קסאמים. אני יודעת שאני יכולה ללכת לפי תחושות. גם ברור לי שאף אחד לא יאסור אותי אם פעם אחת אסרב לשלוח אליו את הילדים. ועוד בשל סיבה שכזאת. אבל מנסה לשתף ולדעת את חוות דעתכם בנושא. כששמעתי עכשו שוב שזה קרה הבנתי שזה באזור שלו אך לא לידו ממש. לא רציתי להפחיד את הילדים שלא ראו חדשות אז גם לא שלחתי אותם להתקשר לבדוק לשלומו . פשוט נמנעתי. אבל האם לא עדיף שכרגע הבנים ישארו לידי כאן במרכז לעת עתה גם בסופי שבוע? כמובן שאצטרך להסביר לו. מובן לי שגם להם יהיה הסבר ברור ומפורש אם וכאשר.
אוף

shir61

New member
לא נוקטת עמדה....

אבל רגע לפני שאת מחליטה, ממליצה לך לחשוב איך היית מגיבה אם אזור המגורים שלך היה מותקף והגרוש היה מציע/דורש שהילדים ישהו אצלו עד יעבור זעם.... (ולכולנו אין מושג איזה ישוב יותקף מחר ועד מתי ימשך הסיוט...) יכולה לשתף שביום הראשון של הבלאגן הייתי בחוסר שקט (ניסוח עדין...) -הילד היה אצל אביו שגר בקרבתי ויום למחרת הייתי רגועה כשהמצב הבטחוני לגמרי לא השתנה אבל הילד היה איתי... אני אמא דואגת ומאד מאד אוהבת אבל הגרוש שלי דואג ואוהב את ילדנו לא פחות... מקווה שתחליטי חכם.

לזרוס

New member
"כמובן שאצטרך להסביר לו"...

מזל חי, אין אפשרות שתשאלי אותו במקום ש"תסבירי" לו? למשל, תשאלי אותו אם מסוכן שם, תשאלי אותו אם הוא לא חושב שעדיף שהילדים ישארו אצלך בזמנים כאלה, וכו'. במילים אחרות, יש אפשרות לשתף אותו ולשמוע את דעתו במקום לקבוע לו ("להסביר" לו)? לפעמים, כך גיליתי, אפשר להיות מופתעים גם לטובה עם גישה כזאת של לנסות לדבר.

מזל חי

New member
נשמהההההההההההההההה

להסביר כן. להסביר לו את החשש שלי הכונה

d a n i e l s 5

New member
תגידי....

מה יותר פשוט מ.... להתקשר אליו, להתייעץ איתו...להחליט ביחד. רבאק......כאילו מה קורה כאן?

יערית

New member
מה שקורה

זה בדיוק הסיבה לתוצאה שאליה התכוון NDR,הכעס המצטבר{בצדק או שלא} יוצר מצב של ריחוק,אי הדברות וחוסר תקשורת משווע. היא לא אשמה במצב-כל הדברים שמסביב יצרו את הריחוק הזה,לפעמים מאד קשה להפריד בין הדברים.

d a n i e l s 5

New member
הלוווווווו

אבל בדברים כאלה בסיסיים , את לא חושבת שראוי להתייעץ קודם מאשר לדווח לאחר מעשה. שהרי היא לא אומרת שהיא לא מדברת איתו , עובדה שהיא תגיד לו אחרי שהיא תחליט. אני אומרת , עדיף בנושאים כאלה להחליט ביחד. נורא פשוט.

יערית

New member
רואה את זה בדיוק כמוך

ויש כאלו שעומדים קפואים במצבים שכאלו. וודקה רדבול ירגיע? תשמרי את האנרגיות דארלינג:)

מזל חי

New member
תרגעו מתוקים ומתוקות שלי

אין לי בעיה לשנות את המילה להסביר בלהגיד או להתעיץ זו לא הפואנטה! הרי ברור שאין לי קשר איתו במיוחד. או יותר נכון אין לו קשר איתנו במשך השבועים שאינו רואה את הילדים. אז נכון הוא אבא שלהם. ואם לא היה להם אבא אז גם לא היתה השאלה הזו צצה לה. אני בהתלבטות לכן מתיעצת. החשש שלי מאוד גדול. ואילו היה המקום מגורים שלי מסוכן יותר הייתי בהחלט מסכימה שילדיי ישהו אצלו ולא אצלי. הרי חשוב לי הבטחון שלהם ולא החוזק עליהם חלילה. אני עדין רק שאלתי ולא בטוח שאחליט באמת להעלות את זה בכלל. אישית אני בן אדם של אמונה מאוד גדולה ומאמינה שאם צריך לקרות משהו הוא יקרה ולא חשוב לאן תברח. אך גם לימדו אותי שלא צריך לעמוד מול המוקש ולצעוק לאלוהים "נכון שאתה כאן ואין לי מה לדאוג". אז נזהרת כרגע בשבילהם.

d a n i e l s 5

New member
תראי.

לא חשוב איפה הוא גר בשדרות, נהריה, או כרם שלום. אני הייתי מרימה טלפון ומתייעצת איתו, מסבירה לו את החששות שלו.... מדברת איתו !

מזל חי

New member
אמן והיה טיפוס הגיוני

אני מקוה שלא אצטרך לקיים את השיחה הזאת ושהכל יהיה יותר שקט במדינה שלנו. אם וכאשר אני מתבאסת לחשוב שבמקום לשמוע קול הגיוני מצידו אצטרך לשמוע שוב כעס מרמור ורוע. אבל אין ספק שאעשה זאת בסוף כי קשה עלי ההרגשה שאני צריכה לקחת את כל האחריות הזאת על שלום הבנים לעצמי. בעצם מה ששאלתי מראש למעלה. זה האם זה הגיוני מה שעובר עלי בראש (החשש הזה) או שאם זה היה אצלכם קורה הייתם בכלל מעבירים את הפחד למקום אחר שולחים את הילדים כאילו הכל רגיל?!

d a n i e l s 5

New member
הפחדים הם הגיוניים.

כתבת כאן משהו מאוד נכון. "קשה עלי ההרגשה שאני צריכה לקחת את כל האחריות הזאת על שלום הבנים לעצמי." ובגלל זה... לכן כתבתי את כל מה שכתבתי למעלה.

מזל חי

New member
בדיוק מה שעובר בי!../images/Emo141.gif

אז כיף שיש אתכם/ן ולא חייבים לכעוס (לא את) שמחתי ששאלתי ויותר מכל שגמרת לי את לכתוב את המשפט הזה מאפיין את הבעיה. תודה

אא ניר

New member
אישה אחת

אימצה לאורך השנים 5 ילדים. היא גרה בישוב בדרום. לאחרונה, המדינה לא הרשתה לה לקבל ילד נוסף לאימוץ, למרות שעמדה בכל הקריטריונים, בגלל המצב הבטחוני בדרום. סיפור אמיתי

אני מציע בהמשך להתנהלות שלך תמיד

להתיעץ באופן פתוח בימים אילו ההגיון עולה על כל אינטרס אחר אף אחד לא היה רוצה לשאת בתוצאות כל שהן על צווארו בגלל התעקשות זו או אחרת אם הוראות הצבא לא אומרות להיות סגור או מוגבל עדיף כמובן להיות במקום החופשי יותר וזו כרגע שאלה של מה קורה עכשיו ואין מה לחשוב מה יקרה אם יפלו טילים בת"א כרגע אין טילים בת"א אם יפלו כמובן שעדיפים הקאסמים על הטילים שפגיעתם קשה יותר כולנו במתח ובמלחמה כרגע לדעתי טובת הילדים צריכה לעמוד לנו מראש ( ואם להיות קצת אבל קצת ציני אז אפשר להגיד ) כמו בכל יום

מזל חי

New member
בנתיים עדין כאן

לא יודעת מה להחליט ההתרעות כבר מתקרבות גם לתל אביב ואפילו על פיגוע בקניונים מניחה שמחר אשוחח איתו אני לא ממש חושבת שיודעת מה להחליט מניסיון היום שלי בדרך מהסופר הביתה. אתה יכל ליפול באמצע הרחוב גם בלי טיל קטיושה או קאסם
.

פ נ ט i ם

New member
גם יכול ליפול עליך פסנתר ...../images/Emo13.gif

(את חושבת שסתם אני נראה כך ? חחחחחחח...) אם הוא גר בישוב שלא בטווח של הקאסמים אז בטח שאין לך ממה לחשוש. התרעות תמיד יש - ולעיתים הן גם מתממשות לצערנו - אבל אסור לתת לזה להשפיע על חיי היום-יום שלנו... יעזור
שלי ?

מזל חי

New member
../images/Emo7.gif

כל הפדיחות קורות לי הלכתי עם השקיות מהסופר וקיללתי כל שניה שזה כבד לי פתאום עוצר אותי איזה דביל ושואל אותי על בית קפה באזור הנחתי את השקיות והסברתי לו הוא לא שכח להגיד לי שזה נראה לי לו שמאוד כבד לי וכל הכבוד שיש לי פרנסה לקנות כל כך הרבה
המשכתי ללכת וחשבתי למה אלוהים שלח לי את הדביל הזה בדרך שאני מתה לפרוק הכל בבית ולנוח מעט.. והופ חציתי את הכביש ולמזלי כשהגעתי למדרחה בום ..התעקמה לי הרגל בגלל הסנדל המפגר שלי ונפלתי כמו טיפשה זה מצחיק..תמיד זה מצחיק כשנופלים ..ואז נפלו לי כל השקיות ותודה לאל שלא עפו לי כל העגבניות(לא היו) כמו הסבתות ופתאום כשאני מתרוממת עם כל הפדיחה בא לי רוסי חמוד רוכב על אופניים ושואל אותי אם אני בסדר וצריכה עזרה? אמרתי לו שאני סתם חושבת שזה לא היום שלי אבל חוץ מזה הכל בסדר ותודה.. עכשו אני צריכה נשיקות באצבעות הידיים שהשתפשפו לי ובברך כמו הילדים..פדיחה באלוהים שלי חחחחחחחחחחח

למעלה