שאלה לא ברורה

חזי147

New member
שאלה לא ברורה

אין לי מושג מה השאלה אומרת בכלל... מישהו יכול להסביר לי? מהי הסכנה הצפויה שיורדים לשוליים בנסיעה מהירה? התשובה הנכונה היתה (לא שהיה לי מושג ) קיימת סכנה שתאבד שליטה על הרכב. --

אוראל1988

New member
נראה לי

שבגלל שהשוליים צרים יותר מהנתיב עצמו, ובגלל שבדר"כ יש עליהם מלא אבנים, חול ושלל חיות פגועות (
) אז הסיכוי שלך לאבד שם שליטה בנסיעה מהירה גדל.

costaet

New member
שוליים

לשוליים יש פנים שונות מהכביש הסלול והאחיזה של הצמיגים הרבה פחות טובה מאשר על הכביש לכן יש הרבה יותר סיכויים לאבד אחיזה ואת השליטה ברכב.

recoil

New member
הסיבה הפשוטה

ששוליים לא נחשבים ככביש/דרך. בספר התאוריה ישנה הגדרה מדוייקת של דרך לנסיעה ומצויין בפירוש ששוליים אינם נחשבים כדרך לנסיעה. ולכן השוליים לא מותאמים לנסיעה עליהם וישנם לפעמים מהמורות בלתי נראות לעין.

be_roo

New member
מעט הרחבה

צדקו מי שאמרו שהשוליים אינם מיועדים לנסיעה ובגלל הבדלי אחיזה יש סכנה באיבוד שליטה. יש שני סוגי שוליים, סלולים ולא סלולים. כאשר השול אינו סלול תתכן בעיה נוספת של הפרשי גובה בין הכביש לשול. שול לא סלול הוא למעשה שביל עפר עם או בלי אבנים. כשאומרים שיש פחות "אחיזה" הכוונה היא שיש הבדלי חיכוך. חיכוך הוא כח שפועל בין הצמיג לכביש ולהפך, הוא זה שמאפשר לגלגל להסתובב ולרכב לנסוע. הכח הזה שונה בעוצמתו בהתאם למשטח שעליו אנו נוסעים, על אספלט יבש יש חיכוך גדול יחסית, על כורכר הרבה פחות. הבדים קיימים גם כשהשול סלול שכן מצטבר עליו הרבה אבק ולעיתים קרובות כל מיני חלקים ופסולת. הבעיה בירידה לשוליים היא לא רק המעבר מחיכוך גדול לנמוך, אלא שבמקרים רבים חלק מהגלגלים נשארים על האספלט ואז על כל גלגל מופעל כח שונה שמוציא את הרכב מאיזון וגורם לאיבוד שליטה. הבעיה מחמירה כאשר הנהג נבהל ומנסה לחזור בצורה חדה לכביש, הפניה מהירה של ההגה רק מחריפה את חוסר האיזון, והדרך מכאן לתאונה קצר. ואם יש הפרשי גובה בין הכביש לשול, על אחת כמה וכמה. לכן, אם ירדת בטעות לשול, יש להאט ולישר את הרכב בהדרגה, לא לבלום חזק ולא להפנות בצורה חדה את ההגה. כעת בנסיעה איטית יש להתרחק מעט מהכביש, ולחזור עליו באיטיות תוך הפניה גדולה של ההגה ושליטה עדינה בגז. הבדלי החיכוך מסוכנים גם בעת החזרה לכביש, ולכן יש לעשותה לאט, בזוית גדולה לכביש, ובזהירות.

חזי147

New member
תודה לך על ההשקעה!!

אני מבין אתזה הרבה יותר ברור עכשיו!!

Mis Anna

New member
הקטע היפה הוא

שהמורה שלי עשה לי את זה בכוונה ולימד אותי מה עושים במקרה כזה... שבהתחלה לא הבנתי מה הקטע אבל מתברר שזה ממש חשוב, והבנתי שהם לא עושים את זה בדרך כלל... בכל מקרה מה שהוא עשה זה למשוך לי את ההגה ימינה לגרום לי לרדת מהכביש ואני אמורה לעצור להעביר לשני ואז לעלות לאט בלי גז חזרה לכביש. יש לציין שהיו הבדלי גובה בין הכביש לשול. זה מפחיד בהתחלה אבל אחרי כמה פעמים נהיה מעצבן חחח.. לא מומלץ לעשות את זה מן הסתם לבד, כי הרי למורה יש פדלים מקסימום הוא יבלום.

gilgula

New member
גם המורה שלי

עשה לי את התרגיל הזה כשעשינו נסיעה מחוץ לעיר (לים המלח) תרגלנו ירידה לשוליים. זה מאוד חשוב!! חבל שלא כל המורים מלמדים את זה!!
שבת שלום

Mis Anna

New member
יאאאא

גם אצלי זה היה בדיוק בנסיעה לים המלח מי המורה שלך??

Mis Anna

New member
אממ

גם אני מבאר שבע שלי היה רוני מדינה.. אולי הם מאותו בית ספר או משהו?

gilgula

New member
יכו ללהיות ...

עידן 2000? ולפי מה שאני יודעת הרבה מורים מב"ש עושים את ים המלח :)

רן88

New member
מנצל"ש -עכשיו חזרתי מבאר שבע וראיתי

בפעם הראשונה מאז הטסט שלי רכב בטסט. ברגע שראיתי שהוא בטסט תפסתי מרחק ונסעתי לגמרי כחוק, כדי לא להלחיץ אותו ולגרום לו להאיץ. אגב, הרכב היה סקודה אוקטביה שחורה (שחור-ירוק כזה), אם זה של המורה של מישהו מכאן. בי"ס צאלה היה כתוב, אני חושב.

gilgula

New member
חח ../images/Emo13.gif

לא למורה שלי יש מיצובישי לאנסר לבנההה
כל הכבוד על ההתחשבות
הלוואי וכולם היו מתנהגים כמוך!
מאיפה אתה?

רן88

New member
אני מגן יבנה, די רחוק מבאר שבע

זה ליד אשדוד. פשוט הייתי צריך להגיע ללשכת גיוס.

gilgula

New member
אהה ../images/Emo13.gif

זוועה של מקום הלשכת גיוס הזו ! חח

למעלה