שאלה לאסתר

gegon

New member
שאלה לאסתר

שלום אסתר, יש לי תינוקת בת שבוע שאותה אני מניקה. לא הייתי בטוחה שהיא מקבלת מספיק חלב אם ולכן הלכתי לשקילה בטיפת חלב ואמרו לי שהיא ירדה יותר מדי. הלכתי להתייעץ עם רופא הילדים והוא אמר לי שהיא קצת מיובשת ושאני צריכה להוסיף תחליף. איך אני מוסיפה תחליף בלי לקלקל את ההנקה? האם עדיין ניתן להציל את ההנקה? קבעתי פגישה איתך ביום חמישי אבל אני חוששת שעד אז הנזק להנקה יהיה גדול מדי. תודה רבה, מיקה

ציפיק2

New member
בעיה

אם התינוקת מיובשת אז צריך לעשות משהוא, המערכת שלהם מאוד עדינה (שלי היתה בגיל הזה עם אינפוזיה 4 ימים בגלל התיבשות) הכי חשוב לדאוג שהיא תקבל אוכל. אבל אפשר לשאוב חלב ולתת את זה קודם לפני התחליף. הדבר הנכון ביותר לעשות כעת, זה להשאיל מיד שרה משאבת חלב בשם ספטקרה 2 לבקש שם ערכה דו צדדית, ולשאוב חלב, רק יועצת כמו אסתר יכולה להגיד למה התינוקת לא עלתה במשקל, זה יכול להיות בעיה במבנה הפה או כל מיני דברים או סיבה שהיא לא ינקה טוב וממש לא צריך להאשים את עצמך. את צריכה להניק את התינוקת, ואז לתת חלב שאוב בבקבוק, אחרי זה להציע את התחליף. ואז לשאוב חלב עד 2 דקות אחרי שמפסיק לצאת חלב. בארוחה הבאהשוב להניק לתת את החלב השאוב, ולהציע את התחליף. לא נראה לי שבסףך הכל היא צריכה לשתות יותר מ 70 סיסי אבל זה תלוי במשקל התינוקת. בין הארוחות אפשר להשאיר את השאוב על השיש וכך אין צורך בחימום החלב, לכל הנקה תעשי ככה (אני עשתית את זה, זה קשה אבל אפשרי) את תדעי שהתינוקת אוכלת מספיק שהיא תעשה קקי (היום ואתמול עשתה?), וגם שהטיטולים יהיו הרבה יותר רטובים תרגישי שהם כבדים. מציעה גם לצלצל למספר טלפון של המרפאה ששם עשית את התור לראות אם אפשר להקדים את התור. תראי אם אפשר שמישהוא אחר יתן את הבקבוק כדי לחסוך לך זמן. תשאלי אם יש עוד שאלות יש דרך מיחדת לתת בקבוק כדי לא לקלקל את ההנקה: "יש כל מיני תינוקות מבחינת התגובות שלהם, אבל כדי שתינוק לא יעדיף את הבקבקו על פני ההנקה צריך שמתן הבקבקו יהיה דומה להנקה כדלקמן: משתמשים בבקבקוק עם פטמה רחבה דוגמת אבנט ומקפידים שהתינוק יפתח פה רחב מחזיקים בקבקו במקביל לרצפה כדי שלא תהיה זרימה מהירה מדי משתמשים בפטמה עם זרימה האיטית ביותר לא דוחפים בפה אלא מגרים את התינוק לפתוח את הפה על ידי זה ששמים קרוב לשפה ומחכים שיפתח את הפה ואז תוך כדי עושים כל פעם הפסקות לא מכריחים לגמור עז הסוף מסתכלים על הסימנים ושפת גוף של התינוק במהלך ההאכלה האכלה מבקבוק לתינוק יונק צריך להיות באורך דומה להנקה באיזור 20 דקות." בהצלחה כל הכבוד שעלית על זה שהיא לא אוכלת טוב

ציפיק2

New member
הצעה

תנסי לדבר טלפונית עם יועצת הנקה מוסמכת אם עני לא טועה הם בקורס אבל במרכז באודים יש 09-8858256

למעלה