שאלה לאנשי קבע

SummerSpirit

New member
שאלה לאנשי קבע

רציתי לדעת מה היו השיקולים שלכם בכל הנוגע לחוויה הסטודנטית. יש לי המון חברים שמספרים שטוב להם באוניברסיטה והם מכירים שם המון חבר'ה בגיל שלהם, ושזאת חוויה ללמוד לתואר, להכיר חברים עם מכנה משותף (כמו חוג עיקרי שנבחר), המסיבות לסטודנטים ועוד. וזה גרם לי לחשוב על חתימת קבע בצה"ל. מצד אחד, זה יכול להיות אחלה מקור פרנסה ויופי של פנסייה אבל מצד שני, אני אפספס את כל החוויה הסטודנטית, ספק אם יהיו לי חברים רבים בגילי שאוכל לשבת איתם בערב ולצחוק על המרצה או להתכונן יחד עם חברה טובה למבחן. אני רואה אנשים בוגרים שיש להם עדיין חברים מהאוניברסיטה. להיות סטודנט זה זה חלק מהמסורת, חלק מהחיים, בדיוק כמו צה"ל. אז... מה אתם חושבים?

לחשוב על קבע זה טוב אבל כדאי

שתפסיק, ממרומי 10 שנותיי בקבע, אני יכולה לומר לך ש: א. קשה מאוד להתגייס לקבע בימים אלו (אלא אם אתה עתודאי, חתום ר', בן של...) ב. זה ממש לא מציאה, בעיקר לא מבחינה כספית (השכר הבסיסי נמוך וביחס לשעות העבודה האינסופיות הוא אפילו פחות משכר מינימום)ומה לעשות חושבים בעיקר על הכסף. ג. אל תפנטז על פנסיה כי מי שמתגייס היום "יהנה" מפנסיה צוברת ולא תקציבית שהגדרת אותה כ"יופי" אם הייתי עומדת היום במקומך ובהנחה שהייתי יודעת מה שאני יודעת היום, הייתי במקום אחר לגמרי... להיות סטודנט זה נחמד, אני למדתי לתואר תוך כדי שירות קבע אבל נראה לי שראית יותר מדיי סרטים.. בהצלחה

מה עם לחתום קבע לשנה שנתיים?

מבחינה כספית אמרו לי שזה כדאי לאסוף כסף מאשר ללכת לעבוד כמלצר 10 שעות ואז ללכת ללמוד הבנתישיש לך ניסיון של 10 שנים בקבע ויש לך מידע רב אולי את יכולה לענות על השאלה שלי בבקשה אני מאוד אודה אם כך

מ ס ט י ק

New member
האם הסתדרת עם למידה תוך כדי שירות

הקבע? הרבה הציעו לי לעשות את זה אבל אני כ"כ עמוסה בעבודה שאני לא חושבת שאני אוכל להתמודד גם עם לימודים וגם עם השירות הצבאי.

deathcaster

New member
מורן

כבר דיברנו על זה, "עמוסה בעבודה" זה מושג מאוד יחסי, השאלה מה את רוצה מעצמך ? להיות פועלת שחורה בצבא אפילו אם התפקיד שלך נחשב לאיכותי.... או לבנות את חייך הלאה אפילו למקרה שחרב הקיצוצים תנחת גם עלייך..... אז תגדירי לעצמך סדרי עדיפויות חדשים, במקום לעשות 120% בעבודה ולהשאר מעבר לשעות הפעילות - שגם אינך מקבלת על זה שכר נוסף לכל, תצאי בזמן, תרשמי לקורסים באוניברסיטה הפתוחה או למשל בימי שישי, ותתחילי לדאוג לעצמך.... הכי קל להגיד "אין לי זמן" , שלמעשה יש לך זמן ואת לא מנצלת אותו נכון, למשל במקום ללמוד - את מנהלת 2 פורומים בתפוז, ואל תגידי לי שזה לא קשור אחד לשני. מסכימה ?

deathcaster

New member
תגובה

אל תבזבז את חייך כמוני, לך תלמד משהו, בקבע אתה רק נרקב.

deathcaster

New member
תגובה

אל תבזבז את חייך כמוני, לך תלמד משהו, בקבע אתה רק נרקב.

לא צריך להגזים !!! אמנם גם התגובה

שלי לא היתה אופטימית במיוחד אבל להירקב זו היסחפות. אני לא יודעת בן כמה אתה ומה מצבך המשפחתי אבל אם אתה מרגיש ככה, אף אחד לא ימצמץ אפילו אם תבקש להשתחרר...

SummerSpirit

New member
אתם לא מקבלים פנסיה של אלפי ש"ח?

אנשי קבע מקבלים פנסיה של 30,000 ש"ח לא?

deathcaster

New member
כן אני מקבל 50000 בחודש ../images/Emo4.gif

כינים.......לא שקלים

למעלה